Sigurna zona – sorbet za lice

by Monday, January 4, 2016

U Body Shop-u bila je akcija tri za dva. “Morala” sam da “ispoštujem proceduru”  da pored balma i četke, odaberem jedan proizvod koji je poklon. Na preporuku, odabir je pao na Vitamin E Aqua Boost Sorbet. Nisam se pokajala.

Namenjen svim tipovima kože, gelasto vodenat, lagan i lako razmaziv. Sorbet za svakodnevnu hidrataciju. Staklena mlečna tegla, 50 ml proizvoda, ružičaste boje. Pristojna količina – malo više od zrna graška, obaviće kompletno lice. Lepo se raspoređuje, gotovo da se topi, ostavljajući efekat blagog hlađenja i osveženja, čašćavajući kožu “količinom vode” koju ono popije vrlo brzo. Ne izaziva mi nikakve reakcije, odličan je izbor za dane kada je koža osetljivija nego regularno zbog čega ga baš volim. Takođe, ako znam da imam neki bitniji događaj u bliskoj budućnosti, ne eksperimentišem novim proizvodima već se upravo na njega oslanjam. Zbog toga sam i napisala da mi je sigurna zona.

3 The Body Shop sorbet Di Golubovic

Ono što je još bonus jeste da mi se pokazao kao dosta dobra podloga za šminku. Dakle, menja mi povremeno prajmer/bazu za puder. Osim što pruži dovoljno vlažnosti, fino je pripremi, matira i ostavi kožu glatkom. Podsetio me malko na Sephora i Inglot prajmere čiji je jedini sastojak silikon, pa sam okrenula deklaraciju i videla da je ta komponenta prisutna i ovde, na petom mestu. Meni silikon ne smeta, posebno ne kada je ovako u povremenim varijantama. Za kožu koja je normalna, povremeno dehidrirana i relativno osetljiva kao što je moja trenutno, izbor je dobar.

Ako proizvod koristite svakodnevno, kao dopunu nege, možete ga baš brzo potrošiti, pošto se praktično topi i vidno sadržajno smanjuje u teglici. Ipak, za povremenu pripremu za šminku, sigurne varijante, meni je ovo baš dobar izbor i sigurno ću ponovo kupiti kada potrošim.

The Body Shop sorbet, cena: oko 17 evra. Brend nije dostupan u Srbiji.

Ocena za sorbet: nije ispunio očekivanja / može da prođe / korektan / veoma dobar / odličan

2 The Body Shop sorbet Di Golubovic

Još jedna krema koju bih pomenula kao dostupan predlog, a takođe je mogu svrstati u “korpu sigurnosti”, svakako je Vichy Aqualia Thermal (light). Ovo je odlična hidratantna, lagana dnevna krema koju sam imala 3-4 puta. Nikakve nepoželjne pojave, reakcije, već samo odlična hidratacija. Sporo se troši i dubinski prodire. Već dve godine, skoro uvek je prisutna u mojoj rutini.

Koja je krema (ili neki drugi proizvod) za lice vaša sigurna zona?

Do narednog naslova, Di

/Foto: Draga mama :)/

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *