Mirisne sveće, predlozi za kupovinu

by Tuesday, December 22, 2015

Sveće su uvek bile prisutne oko mene. Istina, kao mala sećam ih se nerado zbog čestih restrikcija. Vremenom, odrastanjem, a iskreno i boljom ponudom koju primećujem, postale su sastavni deo mojih dekoracija koje relativno često menjam u sobi. Donosim vam nekoliko predloga gde možete i po kojoj ceni nabaviti neke fine primerke.

EMMEZETA, MERKUR, TEMPO

Počela bih od najpristupačnijih. Nekadašnja Kika, danas nosi ime Emmezeta. Koncept i artikli su vrlo slični ponudi koja je je bila prisutna do prošle godine. Imaju i sveće, u raznim veličinama, oblicima, sa mirisom i bez. Ovo je dosta komercijalna priča, koja zaista lepo može da se uklopi u vašu kupovnu moć. Pakovanja oko 10 i više sveća kružnog oblika i raznih aroma (vanila, jagoda, čokolada, mešano) su oko 300 dinara. Takođe, u jednom delu gde je dekoracija za “devojačku sobu” kako volim da kažem, možete naći sveće poput OVE iz posta o bademu. One su, zavisno od veličine, od 300 do oko 800 dinara. Pošto sam baš danas išla do radnje, videla sam i neke koje nemaju miris, ali imaju simpatičnu spoljašnjost. Jednu sam kupila i imate je  ispod na slici. Cene su im oko 300 dinara. Da ne zaboravim i sveću u obliku poklona, bila je na mom Instagramu, OVDE.

Što se tiče Merkura, ponuda i cene su dosta slične, uz to da ovde imate više primeraka koji su na komad, a manje u setu.

Tempo je tradicionalno najpristupačnija varijanta. Nekoliko sveća u pakovanju od oko 160 dinara, kada ih je više od 10 to okvirno košta nešto više od 200 ili 300 dinara. Zavisno od priozvođača. Ono što bih vam savetovala da obratite pažnju jeste kvalitet izrade i stanje samog proizvoda. Verujem da znate da je tamo sve “na kilogram” pa se dešava da neki primerci budu oštećeni ili prosto ne baš sjajno urađeni.

di golubovic kupovina sveca mirisne svece 3

MAKADAM

Radnja istovremeno ušuškana u centru grada, ali bez gradske vreve. Karakteriše je toplina, prijatno osoblje i mnogo, mnogo (pažljivo biranih) radova proizvođača iz Srbije. Kozmetika, garderoba, aksesoari, začini, ali i MAKADAM kao brend. Tu sam našla kao interesantne upravo sveće, koje se mogu naći u nekoliko nota, od osvežavajućih mirisa, preko zimskih kolačića sa đumbirom (popularno “gingerbread cookies”), ali i nekih intenzivnijih. Moju opisujem kao “miris vremena i šumskog zelenila“. Ovo je ujedno moj najvoljeniji primerak ove jeseni, od danas zime :).  Nažalost, jedina zamerka je što na pakovanju ne piše koji su sastojci uključeni u kompoziciju, ali svakako možete pitati i pomirisati na licu mesta. Takođe, sada imaju pop up u Ušću na prizemlju, tako da možete i tamo da pogledate šta sve imaju.

Adresa: Kosančićev venac 20

Cene: manje (kao na fotografiji) 750 dinara, veće 2400 dinara

di golubovic kupovina sveca mirisne svece

METRPOLITEN

Art parfimeriju pored mirisa, kozmetike, rekvizita  krase sveće, skulpture čija estetika i note oduzimaju dah. Cire Trudon, podiže pojam ovih predmeta na potpuno nov i neverovatan nivo. Počevši od mirisa koji poput parfema imaju gornje, donje i srednje note, preko kvaliteta izrade i spoja umetnosti, poezije i ilustracija za koje je zadužen Lawrence Mynott. Primetite kako su fenomenalno urađene. Pored njih, brendovi kao što su Diptyque, Byredo, L`artisan, Frapin imaju takođe svoje interesantne i drugačije mirisne primerke. Ovo je, definitivno za one koji traže nešto više od “samo sveće” i koji u tome uživaju.

Adresa: ugao Kralja Petra i Zmaja od noćaja

Cene: pogledajte OVDE 

di golubovic kupovina sveca mirisne svece 2

+ sveća okviru kozmetičkog seta. NUXE u prazničnim varijantama nudi pored ulja i još nekog proizvoda, upravo sveću. U OVOM tekstu imate fotografije i možete videti kako izgledaju. Imaju miris njihovog zvezda proizvoda, suvog ulja. Moja je pri kraju, pa nije naročito reprezentativna, ali miriše predivno.

Da li i vi volite sveće?

Do narednog naslova, Di

No tags 4 Comments 0
4 Responses
 • Milica
  December 23, 2015

  Pre neki dan sam shvatila da nisam baš dugo komentarisala, ali nekako ili propustim post koji želim da komentarišem ili nemam nista konkretno da kažem pa u takvim situacijama radije ćutim. Ovaj post je što bi se reklo “moja šolja čaja”. Uživala sam zaista. 🙂
  Mirisne sveće volim, ali sam nekada prilikom pretraživanja ponude na internetu naišla na razne tekstove o štetnim hemikalijama u mirisnim svećama i od tada sam pomalo skeptična. Najčešće se odlučujem za Glade sveće, iako mi se ne dopada toliko pakovanje. Više volim jednostavnije varijante. Emmezeta ima lepu ponudu koliko mogu da vidim, svakako ću je detaljnije istražiti. 🙂

  • digolubović
   January 2, 2016

   Evo i mene, čoveka od ažurnosti (not) za komentare. Baš sam u haosu bila.
   Baš mi je drago da ti se dopao post.
   Hm, iskreno, što se tiče tumačenja komponenti i onih priča kako nešto “ne valja”, ja više nemam reakciju. Ako sam namerila, može pisati šta hoće.
   Glade baš zbog pakovanja ne volim, ali dobro, mirišu lepo.
   Ima Emmezeta, iskreno baš volim tamo da odem :)!

 • Magdalena
  December 23, 2015

  Emezzeta za početak, podrazumeva se 😀 Ja krećem u potragu za belom ili roze svećom, koja dosta miriše i koja ne košta mnogo, nije loš izbor ni u DM-u… Sveće volim samo za dekoraciju i da ih snifam u prodavnici, ova moja buduća će biti prva koju ću upaliti 😀

  • digolubović
   January 2, 2016

   A kako drugačije :D.
   Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, ima u tim bojama, a za miris, hm pa ne znam.
   Ima da ih puštaš da gore, da uživaš malo 😀

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *