DIPTYQUE Do Son

by Monday, November 30, 2015

DIptyque Do Son – moj mali luksuz, divnog aristokratkog izgleda. Perfemske bočice pričaju priče – da, ali ova majušna solid elegancija staje i u najmanju tašnu i upotpunuje ih suptilno, na licu mesta ako zatreba.

Formulacija ovakvog parfema dozvoljava, makar ja tako doživljavam, poseban osećaj kod samog apliciranja. Aktivacija ne samo čula mirisa, već i dodira osetljivim jagodicama (osim ako ne preferirate drugi način), jer format tako dopušta. Ključne tačke osećaja pulsa i magija počinje. Kategorija je cvetna, a voljeni iris i tuberoza meni su došli najizraženiji, pored mošusa i benzoina kao baznih nota, a ruže,  cveta narandže (i irisa) kao gornje. Ružičasti biber deli sredinu sa pomenutim belim cvetom.

DIPTIQUE DI GOLUBOVIC DO SON 3

Šta je ovo za mene, van “tehničkog” pogleda na komponente (koje bi neki parfemski zaljubljenik detaljno razradio)? Početi od zatvorenih očiju i misli okrenutih mašti u jednom kišnom, ali ipak prolećnom danu. Naboj energije, pomešanih osećanja/cvetova, kada mali dodir  ovog mirisa može učiniti da dobijete potrebnu mrvicu samopouzdanja da zablistate, da se osetite ženstvenije u nekim intimnijim trenucima, ili da vas seti na neki momenat koji ste hrabro pregurali. Izuzetno moćan, nenapadan, a veoma bogat i  situaciji prilagodljiv. Osetila sam instant konekciju sa nečim što je u startu dalo prostor da izvuče ono najbolje, najlepše, ili najemotivnije iz mene. Čudno se osećam i dok ovo pišem, jer sam noseći sadržaj ove vrlo ozbiljne naizgled igračke, bila i veoma srećna, zbunjena, sigurna, zadovoljna, ali i spuštenog pogleda uplakana – i svaki put mi je prijalo da osetim Do Son, koji je uvek nekako bio u naletima tu.

DIPTIQUE DI GOLUBOVIC DO SON 2

Čista emocija i kvalitet su me potpuno osvojiili, a mislim da je to, iako veoma specifično i krajnje netipično za mene, provučeno kroz ovaj tekst. Preporučujem da pomirišete, verujem da je verovatnoća dopadanja bliska jedinici.

Hvala MOM DRUGU, što nas je upoznala, potpuno spontanu u kombiju, na putu do Metzingena :).

DIPTIQUE DI GOLUBOVIC DO SON 4ab

Kako vam se čini Diptyque ?

Do narednog naslova,

Di

2 Responses
 • Uncle Abadash
  November 30, 2015

  Uzivala sam citajuci tvoje emocije povezane sa ovim divnim mirisom. Ljubav istu delimo, malo drugacijih asocijacija doduse 😀 ali mi je bas drago da sam doprinela ovakvoj ljubavi <3

  • digolubović
   November 30, 2015

   <3
   Asocijacije i meni mogu biti onakve kako smo komentarisale, ali trenutno preovladava ovakva neka priča.
   Jesi, jesi :)!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *