Martinović kozmetika: NOVE PALETE II deo

by Wednesday, September 23, 2015

Nakon što sam vas u PRETHODNOM TEKSTU, upoznala sa paletama koje su namenjene ulepšavanju očiju, prelazimo na drugi deo ove lepe priče. U pitanju je 

SCENSKA ŠMINKA
Zvuči tako uzvišeno, drugačije. I jeste. To je jedan potpuno drugi svet u kojem se granice pravila brišu, a kreativnost uzima primat. Ipak, neophodno je mnogo truda, znanja, za pravilno korišćenje i postizanje efekata, kako bi pun potencijal ovakvog materijala došao do izražaja. 
Razlike između scenske šminke i one koja to nije, svakako postoje. Teksture ovih proizvoda su masnije, teže, dok ne naviknete /ako time želite da se bavite/ malo kompleksnije za rad. Boje su, zavisno od toga šta želite da postignete, intenzivnije/prirodnije više ili manje, a prostora za rad i tranformaciju ima veoma mnogo. Ovakvi proizvodi koriste se u pozorištima, na filmu i svakako ih treba razdvojiti od onoga što nosite svakodnevno. Verujem da ste makar na TV-u, ili sajmovima videli takmičenje u Face&Body art-u. To je još jedna prilika da vidite na koji način ljudi kojima je ovo strast, stvaraju umetnička dela, Masku ili Fantasy šminku uz materijal koji vam prikazujem. Kozmetika Martinović, do sada je puno puta bila organizator ove manifestacije.
*Masnom šminkom radi se Maska ili Fantasy. Za šminkanje tela (kako ne biste pomešali sa prethodno pomenutom), koriste se “akva” šminka, o kojoj ovom prilikom ne govorim.

PALETE TENOVA 

Paleta tenova broj 1


Faza postizanja željenog tena, kao što je bitna (meni ključna) u svakodnevnom šminkanju, tako je i kada je reč o pripremi lica za scenu. Masne tenove možete nanositi sunđerom ili pak četkicom. Onog momenta kada ste zadovoljni izgledom, bilo da ste samo ujednačavali ili ste i senčini (konturisali i posvetljivali) potrebno je da fiksirate transparentnim puderom, a potom nastavite ka sledećoj fazi. Napomena: Ukoliko želite da pogledate nazive i druge detalje o tenovima, ili bilo kojim drugim proizvodima iz asortimana brenda, preporučujem vam da otvorite KATALOG u kojem je lepo sve naznačeno.

Paleta tenova broj 2

Uvek sam se kao mlađa pitala čime šminkaju klovnove koji obično borave i po nekoliko sati na dečijim rođendanima. Teže, jače, masnije i veoma dugotrajne boje. Jasno je da je bela boja jedna od onih koja se najviše troši, jer najčešće predstavlja osnovu, odnosno ten. Zbog toga, osim u paleti, može se nabaviti i u većim pakovanjima od 20 i 40 grama.

PALETA POMOĆNIH BOJA


Ova paleta upravo služi
onome što joj kaže i sam naziv – ona je pomoćna. Pri “izradi” maske
nekog karaktera koji data predstava ili scena zahteva,za iscrtavanja u cilju
postizanja određenog lika, kada je  potrebno je dodatno nijansirati, kombinovati
boje kako bi rezultat bio zadovoljavajuć.PALETA SPECIJALNIH EFEKATA


Ten, boje, pomoćne boje, a sada i specijalni efekti. Ako se pitate da li je neka enormna razlika u pitanju, nije. I dalje govorimo o masnim i jačim teksturama sa kojima se rukuje na isti način kao i prethodnim, uz to da ove boje imaju svetlucave/prelamajuće i sedefne efekte koje određene priče zahtevaju. Moja asocijacija je odmah na bajku.

PALETE RUŽEVA

Rumenila, ruževi, lakovi za nokte. Čini mi se da ih nikada ne možemo imati dovoljno. Najvažnije oružje za pravdanje kupovine je da su sve te nijanse zapravo “veoma različite” i prekopotrebne. Ove palete su mi bile nekako najinteresnatnije za fotografisanje, zbog vibrantnih nijansi koje plene iz kutije, a istovremeno i zato što sam baš kod ovih tekstura osetila miris šminke, već po samom otvaranju kutija. To je bilo pravo zadovoljstvo. 


Paleta ruževa broj 1Ciklama, pink i crvena su glavne. Boje koje “otvaraju” lice, daju dodatnu svežinu, a često su “dobar aksesoar” i jednostavnim odevnim kombinacijama. Ukoliko vam dnevne prilike dozvoljavaju, uz jak karmin i ujednačen ten, imate već jako dobar, a jednostavan izgled. Večernje varijante su često u znaku ovih tonova bez obzira na godišnje doba.

Završnice ruževa su:


MAT, pod rednim brojeima – 1, 2, 9, 15, 22, 26, 27, 32
SEDEF, pod rednim brojevima – 3, 4, 5, 8

Ovo je paleta za one odvažne.Paleta ruževa broj 2


Na “mirnijoj” i sigurnijoj strani, u duhu neutralne ljubavi i oranž nijansi je ova druga paleta. Zavisno od podtona, nijanse (svetliji/srednji/tamniji) tena, verujem da je ovo jedna dobra i vrlo prilagodljiva kombinacija boja.  Iako je na prvi pogled vidim kao super jesenju opciju, jer mi pažnju privuku zagasiti tamni tonovi drugog reda, ipak uviđam da tu ima boja koje su prikladne za posao, večeru, ali i neformalno druženje i da se lepo mogu kreirati kako dnevna, tako i večernja šminka.
Završnice/efekti u ovoj paleti pretežno su: 
MAT – 16, 19, 20, 21, 25, 28, 29, 30, 31, 23, ali tu su i 
dva SEDEFasta primerka koji nose brojeve 7 i 17.Paleta ruževa broj 3

Treća, ali ne manje važna, mešavina je ružičastih i tonova koji imaju svetlucavi efekat. Do sada sam ruževe obeležavala samo brojievima, ali primetite da u ovoj paleti ima i slova kraj oznaka. To je zato što u njihovom asortimanu postoje dve linije ruževa, a to su. Belissima i Eroticon. Tako su, u ovoj paleti dominantno  nijanse iz druge linije čiji proizvodi imaju svetlucavi, metalik, ali i mat efekat.
MAT završnice: 1, ER13,
ER14
SILK  efekat: Bellissima36, 35, i ER27, ER20,

Ledeni svetlucavi ER8, ER
22,    ER21, ER10 

Za nanošenje proizvoda preporučujem tanku sintetičku četkicu, koja može biti namenjena upravo nanošenju prozivoda za usne, a opet, ukoliko vam to više odgovara, možete i bilo koju drugu tanku/prezicniju  koja nema zvanično taj naziv, već je za nepravilnosti (za kamuflažne korektore).
Cena paleta ruževa je 3.600,00 rsd


Cena paleta svih
vrsta masne scenske šminke je 4.800


Da li vas interesuje scenska šminka? Kako vam se dopadaju palete karmina?

Do narednog naslova,
Di

5 Responses
 • Irena Stojadinović
  September 23, 2015

  Prelepe su boje 🙂 pakovanje bas deluje nekako drugacije, kao i sam naziv 😀 prosto te mami da delujes kao neka heroina iz predstave 😀 😉

 • Suz Ica
  September 23, 2015

  Nijanse ruzeva su prelepe 🙂

 • Jovana Backstage Muse
  September 26, 2015

  Bas dobre palete.
  Ova za usne <3

 • Anonymous
  September 29, 2015

  Možete li napraviti intervju sa ljudima koji stoje iza Martinović kozmetike? Zanima me kako nastaju ove lepe nijanse senki?Imaju li unapred ideju šta će da naprave?

 • Tanja Janjic
  October 4, 2015

  Nisam koristila njihove proizvode, ali bih rado probala

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *