Pet minuta za lavandu

by Friday, July 3, 2015

Cenim da mi je jedna od najtežih stvari u životu da se opustim. Stalno peta brzina, dosta stresa (što pozitivnog to i negativnog) i kada dođe tih “pet minuta za mene”, ne umem čestito ni da ih iskoristim. Sreća pa “na kašičicu” sebi svakodneno činim neko zadovoljstvo, što mi predstavlja dobar način da crpim pozitivnu energiju.
Ovaj kratak današnji članak, nije samo povodom  L`Occitane kupke od lavande, već i jedan pristupačan predlog za oplemenjivanje prostora. Na temu lavande, jer – tako kaže naslov.

Na pijaci zavežljaj košta (samo) 50 dinara. Moja radost kada je mama danas to unela u kuću, bila je neopisiva. Prostor je bogatiji za jedan cvet, a  miris je božanstven i opuštajući. Deo jedne izreke kaže da ako  celoga života želite da budete srećni – gajite cveće… Dodala bih: Ili ga makar nekada privremeno uključite u vaš ambijent, u to se ipak više uklapam.

 

 

Bočica koju danas komentarišem je sastavni deo putnog seta koji sam nabavila kada je ovaj brend ponovo otvorio svoja vrata u Ušću. Sadrži 100 ml mirisne kupke.  
 
Nisam od onih ljudi koji bi proveli sat vremena u kadi, ali volim da odmorim malo i povučem ručnu. Obično prilikom pripreme ubacim dve do tri kašičice i sačekam da količina vode bude odgovarajuća. Blag, nežan, ali veoma moćan i veran miris lavande pravi divnu atmosferu, a instatnt upućuje na relaksaciju. Pravi uživak za sva čula. Koža od ovog proizvoda nije ispošćena, već je veoma glatka, meka i čista. Decentan miris ostaje prisutan čak i nekoliko sati, što posebno volim. Dijana ili: Putujući oblačak lavande.
Ne znam koja je puna cena za originalno pakovanje, ali vam savetujem da probate neki set posebno ako se tek upoznajete sa brendom. Prave fine kombinacije prozvoda, a uz to obično ide simpatičan, mali, vrlo jednostavan i praktičan neseser.

O još jednom njihovom gelu, kao i uvod o brendu, možete pročitati OVDE.

 

Volite li miris lavande? Čime se vi opuštate na dnevnoj bazi?

Do narednog naslova,
Di

16 Responses
 • Jelena
  July 3, 2015

  Lavanda <3 Ali moram priznati da se u toploj opuštajućoj kupki nisam posvetila više od 10 godina. Tempo života mi na žalost ne dozvoljava. Ali miris lavande može uvek i bilo gde…

  • admin
   July 3, 2015

   Meni jedno vreme nije prijala pre par godina, mada mislim da je to zato što su proizvošđači uspeli da preradama i hemikalijama upropaste.
   Šta čekaš, imaš 15 minuta u toku dana, ako ne, u šetnji posle posla svrati na pijacu i u dnevnu. Znaš kako je lepo <3.

 • Smizletina
  July 3, 2015

  Obožavam miris lavande, počevši od omekšivača, preko osveživača i raznih sredstava za čišćenje, pa sve do kremica i kupki 😉
  Još uvek uživam u All Naturals anti stres body butter-u sa predivnim mirisom lavande 😀
  Probaj, ako do sada već nisi.

  • admin
   July 3, 2015

   Uklapa se dosta sfera i dobro joj ide :), posebno kod omekšivača.
   Probala, jako je dobar i pre svega delotvoran :). Dopao mi se prilično.

 • Milica
  July 3, 2015

  Mnogo volim lavandu, mama gaji i nju pored ostalog cveća. Svaki dan je imam u kući i uživam u mirisu :)). Ja volim da slikam, to me opušta. Finalni rezultat je obično daleko od umetničkog dela hahah, ali volim, to mi je najbitnije 🙂

  • admin
   July 3, 2015

   To je baš lepo što imate u kući :).
   Što se tiče slikanja, ne znam šta bih dodala kad mi je to sastavni deo svakodnevnice :),
   Bitno je da ti prija, a biće bolje vremenom.

 • Јована Д.
  July 3, 2015

  Ја се опуштам писањем, фотографисањем, слушањем музике и медитирањем, али не све ово сваки дан, него по потреби. Недавно сам добила цвеће које гајим и баш се лепо осећам кад видим како расте и напредује :).

  • admin
   July 3, 2015

   Radim sve osim meditacije, prva dva možeš i da primetiš :).
   Stvarno ? 🙂 Drago mi je za cveće, sjajno.

 • Dressing case
  July 3, 2015

  Lavandu sam mnogo volela, dok mi se nije dogodio incident gde sam sasvim slučajno po podu sobe prosula celu flašu osveživača prostorije i danima taj jak miris nisam mogla da izvetrim, tako da mi se smučio. Sada kad pomirišem nešto od lavande, miris odmah krene da me guši, pa zato uživam u drugom cveću. 🙂 A što se opuštanja tiče, tu su svakodnevni pokušaji joge kod kuće, dok niko nije tu da smeta. A trenutno sam i u fazi kada sebi priuštim jedno veče nedeljno da se isključim od svega, uz sve moguće kreme, mirise i slušanje raznih govora sa tjuba koji me zanimaju. Znači, mnogo.

  • admin
   July 3, 2015

   Oh, nije super iskustvo. Tačno ti je stvorilo averziju prema mirisu, što mi je poznato, na nekim drugim primerima.
   Bitno je da ima neko drugo koje ti se dopada.
   Joga je super, ne znam da li si gledala neke videe na YT-u gde baš lepo demonstriraju. Hrvatski kanal ima jedan, ne znam kako se zove, sjajna muzika i dobre vežbe, svojevremeno sam bila oduševljena.
   Ako, treba priuštiti sebi to, a znači više nego što zapravo osetimo.
   Zašto nisi spomenula krzenog prijatelja, hoćeš da kažeš da te ne opušta mačeća energija <3. Šalim se naravno.

  • Dressing case
   July 4, 2015

   Ne znam za taj hrvatski, ja sam pronašla Yoga wiht Adriene, koja je okačila čelendž 30 dana joge, pa me na taj način tera da budem redovna i ne propustim ništa, ali čim se malo više uvežbam potražiću još neki, da ne bude previše monotono. 🙂 Krzneni je posebna priča, mada obično završim sa par novih ogrebotina nakon svakog pokušaja ''opuštanja'' sa njom. 🙂

  • admin
   July 4, 2015

   Baš ću pogledati to tvoje. Dobta je to varijanta upravo zbog discipline. Videću gde je ovo što sam ti pomenula pa ću na mail da ti rposledim.
   Maa to se samo malo potpisuje 😀

 • Zlatana
  July 4, 2015

  Obožavam lavandu 🙂 Od proleća sam je i zasadila pa baš uživam u njoj. Što se tiče proizvoda, ne dopadnu mi se svi jer se često dešava da imaju neki veštački miris, ali sa LOccitane i Hauschka lavandom nikad ne omanem – posebno ih volim pred spavanje, u obliku kupke, mirisa za prostor ili posteljinu 🙂

  • admin
   July 4, 2015

   Divno, ako uspevaš da je održavaš i imaš uslove, prelepo. Mogu misliti kako ti se prožima miris po stanu ili terasi :).
   Da, tu se slažemo i oko brendova i mirisa. Uglavnom je frime naprave toliko veštačko da osim što ne liči na lavandu, malo mi čak i stvori odbojnost ka toj aromi. Dr. H i ovi to rade stvaaarno posebno. Imala sam svojevremeno i praksu sušenja pa stavljanja u vrećice i u garderober. To bih mogla da ponovim.
   Uh, miris posteljine.. Oblak, ljubav potpuna.

 • Anonymous
  July 4, 2015

  Fotografije su kao iz časopisa! 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *