DIvan dan za relaksaciju: Kupka, knjiga, hrana, atmosfera i sreća

by Tuesday, September 9, 2014

Danas se, posle dužeg vremenskog perioda osećam: ispunjeno, zadovoljno, rasterećeno, pomalno nesvesno velikih postignuća, srećno, ali potpuno preforsirano i malaksalo – istovremeno. Duša i telo vape za odmorom, danima koje ću kreirati 100% po svojoj volji, posvetiti se sebi, interesovanjima, ljudima koji me čine srećnom.

Do sada sam sve to “u delovima” praktikovala zbog niza obaveza, ali od danas, pa narednih mesec dana odmaram i relaksiram se punom parom.
 
JEDAN DIVAN DAN
Dok za nekoga opuštanje predstavalja odlazak u grad, shopping, vožnja bicikla ili pak noćni izlazak, moje viđenje je:
 
 Pidžama, podignuta kosa koja nije pritisnuta ukosnicama i vezana “tri kruga gumicom”. U sobi, na krevetu/za stolom gde čitam, jedem, pišem, odmaram – sve prilagođavam sebi i uživam. Tako je bilo danas od podneva, konačno.

Biće ovo post moje “rutine odmaranja i aktivnosti kod kuće” uz nekoliko preporuka za čitanje, degustaciju, kozmetičke proizvode novijeg ili starijeg datuma otkrića . Ukomponovano u jedan post. Dugačko – znam, ali volim sve na jednom mestu.

Pohovani sladoled sa prelivom od maline i Milka čokoladice.Preukusno.
Početak obično počinje mirišljavom kupkom, kao i  maskom za lice. Sinonim za relaksaciju i trenutni odabir broj jedan je Dr. Hauschka. Za lice revitalizujuća maska koja prosto mazi kožu, hladi predeo oko očiju, a pruža odličnu negu. Njihovi intenzivni, prirodni, veoma realni i lepi biljni  mirisi, nisu izuzetak ni kada je ovaj proizvod u pitanju. Najbolja stvar od svega, jeste što je maska gotovo neosetna i ne zateže. U tih pola sata koliko je držim, najiskrenije i zaboravim nekada da treba je uklonim sa lica, zato što je neverovatno prijatna i blaga prema mojoj koži.
Citrusna kupka o kojoj sam govorila OVDE i čiji miris ne prestaje da oduševljava.
U ovoj relax priči, od skoro imam i novog člana, obloge za oči. Na prvi pogled, možda neprimetne u asortimanu, možda nekome nepotrebne, ali meni čine jedan mali, lep ritual. Zatvorene oči, muzika u pozadini, 15 minuta ćutanja i dubokog disanja. Efekat hlađenja, opuštanja. Meni to odgovara i veoma prija. Dolaze, kao mala nagrada mojim kapcima, nakon sati i sati provedenih za računarom.
Zadovoljna sam Dr. Hauschka proizvodima i kako stvari stoje, ovo će najverovatnije biti moj brend godine. Najviše sam u njih investirala, za njih se interesovala. Više reči o proizvodima OVDE, OVDE, a pripremljene su i nove recenzije.

 

KNJIGA koju sam u rekordnom roku pročitala je : “Your brain at work”.
Reč je o tome kako uspostaviti unutrašnji balans – na poslu. Ostati priseban, kulturan, odmeren i uz pravu reakciju naći rešenje za potencijani problem, nesuglasicu, u odnosu sa ljudima. Teorija je dobra, ali realizacija samokontrole ispred toliko različitih profila osoba sa kojima se susrećemo, definitivno nije lak zadatak i na tome treba raditi.
U formi priče, na jedan veoma pitak i nimalo dosadan način, uz povremeno poželjnu dozu humora, autor postavlja glavne aktere u razne situacije. Interesantno je čitati njihove reakcije, raditi samoanalizu, učiti i ono najteže – menjati sebe. Knjigu imam u elektronskom obliku, te ukoliko imate želju da vidite o čemu je reč, samo mi pošaljite mail, proslediću, nikakav problem.
SENSA kao MAGAZIN kojem sam poslednjih meseci verna i čiji novi broj sa nestrpljenjem očekujem.
Reciklirani papir pod prstima, lep odabir fontova, fotografije koje zrače pozitivnom energijom, ali, iznad svega – ti tekstovi… Stvarno se trudim da čitam što više sadržaja koji podstiču pozitivno razmišljanje, ponašanje, koji daju tu veoma često neophodnu “kašičicu motivacije i dodatne energije”. Dok neki vide patetiku, čist marketing, ja to doživljavam drugačije, uz naravno to da mi je potpuno jasno da se neke stvari, posebno one koje “udaraju” na emocije, više prodaju, bilo opipljivo bilo na klik (statistički gledano).Ovi tekstovi su lepo ukomponovani, sa smislom i stilom. Posebno volim reč urednice da pročitam prvo – odnosno “poruku srca”, kao lep uvod u broj. Pored stalnih rubrika, tema broja, imaju lepe dodatke, a za ovaj broj je tema psihologija.

Veoma često, materijal koji čitam, inspiriše me da i sama pišem (za sebe, nevezano za sajtove), tekstove, misli, zapažanja.  To me opušta.

Nijedno uživanje, čitanje, stvaranje – nije kompletno, bez hrane: “Jedine prave iskrene ljubavi” – tako kažu u jednoj knjizi. Kineska hrana ako već mogu da biram. Online naručivanje, jer, ja danas odmaram. Food Panda here I come.

 

Registracija na sajt je brza. Prilikom naručivanja odaberete parametre koji vam odgovaraju i popunite sve što se traži, kako biste videli da li željeni restoran može da vam dostavi obrok.Kreirate porudžbinu, potvrdite je i dobijete poruku. Sve je jednostavno, čak i za one koji smatraju da “taj sistem kupovine nije za njih jer se ne snalaze”. Najvažnije, funkcioniše bez problema, što meni odgovara, jer, kome još trebaju komplikacije kada je gladan? Na stranu što mi je hrana stizala pre prosečnog vremena dostave koje je navedeno, te imaju bonus od mene.

 

Lucky Lee ima odličnu hranu, te se uglavnom za njih odlučujem čak i kada idem direktno (vernost). Pozvala sam drugaricu koja je takođe ljubitelj, da uz neke potpuno neobavezne priče provedemo popodne i ručamo. U društvu je sve lepšeBilo nam je fenomenalno, uživale smo u ukusnoj i začinjenoj hrani – živeo sačuan sos (čiji smo intenzitet ljutine same birale pri naručivanju, preporuka: umereno)Baš smo se nameračile danas i mnogo nam je prijalo, obožavam takve trenutke. Mislim da je super način častiti sebe (a i prijatelje), a biti kod kuće u toploj atmosferi doma i uživati u hrani.
Ostavljam vam sliku dobrog dela hrane iznad (inače su porcije piletina velike, ovo smo pravile kombinaciju da svaka proba), a i PrtSc, da vidite kako izgleda kada je proces priveden kraju i uspešno obavljen. Bar ja volim da vidim “kako izgleda” ako mi je nešto nepoznato, pa što ne bih postavila.
*Nije poenta u iznosu današnjeg računa, niti šta sam naručila, znam da ima uvek onih koji na to stavljaju akcenat, nego samo prikaz na samom kraju, ako vas zanima. 

 

Ovo su samo neke od stvari koje radim kada sam kod kuće. Nedavno sam ponovo nabavila grafite, pa se vraćam svom starom hobiju, crtanju. Imam u pripremi dosta zanimljivih linkova ka raznim sajtovima koje sam otkrila čitajući neke knjige vezane za marketing, ali o njima drugom prilikom.
Nadam se da su vam se današnji predlozi dopali i iskustvo sa online naručivanjem bili od koristi.
Preporučite mi neku knjigu? Kozmetički proizvod koji vas opušta? Mirišljava sveća (ja sam pominjala moje u preporukama)? Nešto drugo?
ps. Ne zaboravite na poruku sa noseće slike ovog posta.
No tags 21 Comments 0
21 Responses
  • Anin Avon Kutak
    September 9, 2014

    Da se nadovežem, donesi.com je bolja varijanta od foodpande, ja sam njima verna. 🙂
    Kineski restoran-Chaos 🙂
    Knjiga -Marko Šelić Marchelo – Zajedno sami. 🙂
    Lep post 🙂

    • admin
      September 9, 2014

      Ee hvala na preporukama :)).
      Chaos je odličan, taj servis još nisam probala, a i knjigu nisam takođe čitala.
      Drago mi je da ti se dopao post :).

  • Dressing case
    September 9, 2014

    Evo jedne preporuke za knjigu od mene, Milan Kundera – Identitet. Jer, kakav bih to student češkog bila, ako ne preporučujem njihove autore. 🙂 Sve u svemu, knjiga nije obima i barem je ja doživljavam kao štivo za opuštanje. Drži pažnju do samog kraja, a istovremeno je lagana. A uz čitanje, nešto što možda već znaš, ali ja sam tek sada uočila u prodavnici, Pionir čokolada – bela čokolada sa cimetom i đumbirom. 🙂

    • admin
      September 9, 2014

      Ova knjiga već po naslovu zvuči moćno, iskreno si me zainteresovala. Dopada mi se opis, skroz. Sad ću videti ima li je u elektronskoh formi.
      Cimet i đumbir? Živim u neznanju i promeniću to sutra. Ovih dana baš isprobavam čokolade i čokoladice :)))!

    • Dressing case
      September 9, 2014

      Česi imaju dosta dobrih pisaca, samo su kod nas manje popularni, pa se svi uglavnom začude kad im nekog predložim i u većem broju slučajeva se preporuka završi rečima ''ma, daj nešto normalno''. 🙂 A što se ovog romana tiče, original je pisan na francuskom, pa verujem da ima u pdf formatu, jer je ipak francuski mnogo više prevođen kod nas.

    • admin
      September 9, 2014

      Kod nas je očigledno Koeljo najpopularniji. Da neko ne shvati pogrešno, ima on dobrih dela, ali avaj, toliko je boljih, ali prosto nisu "poularni".
      Sad ću da potražim baš.

  • Malegria
    September 9, 2014

    Баш инспиративан пост :).
    И ја волим кинеску, а свидео ми се и суши, те га топло препоручујем. Сваки залогај је рајски!
    Што се тиче књига, ,,Сто година самоће" је мој свевремени фаворит.

    • admin
      September 9, 2014

      Hvala ti :).
      Suši mi je ranije bio nezamisliv, ali se ukusi menjaju i odjednom mi je potpuno ok čak i češće da konzumiram, slažem se za zalogajčiće:)).
      Čitala, stvarno odlična.

  • Marija Maki
    September 10, 2014

    Sjajan post, uživala sam u njemu 🙂

    Definitivno ću se okuražiti i poručiti nešto preko Food-a Panda 🙂

    Volela bih u elektronskom obliku imati knjigu: "Your brain at work".

    Trenutno uživam čitajući Blago Cara Radovana, zaista preporučujem. 🙂

    Pozdrav 🙂

    • admin
      September 10, 2014

      Hvala ti puno Marija :).

      Nije teško stvarno, videćeš. Znam kako je kad nešto prvi put radiš, obično je tu nesigurnost, nepoverljivost, ali sve radi kako treba. Mene su zvali da pitaju može li sos od maline za pohovani sladoled, pošto je nestalo drugog preliva. Baš su bili ljubazni i jako fini.

      Nema nikakvih problema, evo samo da uđem na mail, da vidim kako ide tvoja adresa i poslaću ti knjigu. Nadam se da će ti se dopasti :).

      Hvala ti na preporuci <3.

    • admin
      September 10, 2014

      Draga Marija, javi mi se na mail, pošto na tvom profilu nigde ne mogu naći adresu (to bi bilo lepo da ubaciš na svoj blog 🙂 ).

    • Marija Maki
      September 12, 2014

      Hvala na sugestiji Dijana, potpuno si u pravu, nastojacu sto pre da ispravim i ubacim na blog 🙂

      Saljem ti mail odmah 🙂

  • Teky Frost
    September 10, 2014

    Ja od mirisnih svjeća preporučujem iz DM-a onu (mislim denk mit) njihovu marku, chocolate truffles….dođe ti da je pojedeš 😀
    Ja ne čitam knjige pa ti tu nisam od pomoći…šta ću, lijena sam, više volim filmove XD

    Meni je za bilo kakvo opuštanje, makar na par minuta potrebna kava 😀

    • admin
      September 10, 2014

      Nisam baš kupovala sveće u dm drogerijama, izuzev onih malih, što dolaze u pakovanju od čini mi se 16. Bio je neki specifičan miris, baš mi se dopalo, :).

      Važno je da imaš svoj način za opuštanje i da je kafa jedna od stavki :).

  • Tijana J. Dominguez
    September 10, 2014

    Uživala sam i ja sa tobom, tj. čitala sam tekst i nisam htela da se završi… 😉

  • Mama Jane
    September 10, 2014

    Alesandro Bariko – Svila! Kratka i efektna.
    Od slatkisa se uzdrzavam, ali probaj u Malom Princu cokoladni kolac sa lavandom….ako ga i dalje imaju 🙂

  • Natasin Kutak
    September 10, 2014

    Hrana izgleda predivno 🙂 Zaista uzivanje.

  • Tanja Matejic
    September 10, 2014

    Divan post, baš za uživanje. 🙂 I mene je zainteresovala ta knjiga, ako možeš pošalji na mail. 🙂
    Inače, na kom sajtu se mogu naći izdanja u el. formi?

    • admin
      September 11, 2014

      Pišem ti večeras na mail, šaljem knjigu, a i za ovo drugo :***.

  • Suz Ica
    September 11, 2014

    Moja preporuka je uvek Trejsi Sevalije devicansko plavo, mada ja volim sve njene knjige 😉

  • Aleksandra
    September 12, 2014

    Divne fotografije, zaista. Uvek na nivou.
    Ja kinesku hranu uglavnom sama spremam, ponekad samo odem u onaj Super Wok u Bulevaru.
    A knjiga ima toliko da ne znam odakle bih počela. Poslednje sam pročitala ''Zaboravljena umetnost zahvalnosti'' Aleksandra Mekol Smita (spada u njegovu edinburšku ediciju; dopada mi se atmosfera kojom odišu te knjige i životna pitanja koja se lagano provlače kroz radnju).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *