Petak popodne

by Friday, June 27, 2014

I ova radna nedelja privedena je kraju. Nije mi baš bila nešto produktivna i zabavna – naprotv, jedva sam čekala da joj vidim leđa i ispratim je, ali zato svakako ovo popodne u dobrom društvu, uz laganu, a opet kvalitetnu pričicu sa Zlatanom, a kasnije potpuno slučajno Anom i mojom dobrom drugaricom jeste. Bile smo na jednoj promociji, a u popodnevnim časovima išle na ručak u Burrito i baštu Martaan na limunanu i kafu. Stvarno sam se lepo provela.
Krenuću od bašte, iako je to bila poslednja lokacija. Nalazi se u Dositejevoj 26, centar grada. Maksimalno izolovano, intimno i kreativno osmišljeno, da ni ne pomislite da je na samo par ulica odatle gužva, prašina, prevoz i gomila ljudi koji “ne zarezuju” jedni druge.
Prelepo i veoma mirno mesto, za pravo opuštanje i uživanje. Tiha muzika u pozadini, posebna atmosfera. Ako vam je potreban mir – a da niste u zagrljaju voljene osobe, onda dođite ovde na neki bezalkoholni napitak.
Imaju lepih, recimo limunada (+nana) = limunana, ili na primer ledeni čaj od pomorandže. Hranu nisam naručivala, mada vizuelno zaista lepo deluje. Uživanje u društvu i ambijentu.
Preporučujem od srca, a verujem da i slike govore više od mojih opisa.
Zanimljiva informacija: Pre nego što je postala Martaan bašta, zgrada i bašta ispred u kojoj sam boravila , nekada je bila ambasada Indije – zemlje čiju kulturu izučavam i veoma volim.
Za kraj, visoke cene koje sam očekivala prvi put kada sam ovde došla, nisu me dočekale. Ovako lep prostor, usluga odlična, cene pristupačne (bar pića, koje naručujem). Što se mene tiče, pun pogodak.
Ručak u meksičkom restoranu Burrito. Ovde dolazim, kad mi je usput i zato što me podseća na jedan period života, kada sam zapravo i otkrila ovo mesto – srednja škola. Kako se nalazi blizu škole u koju sam išla, lociran u ulici Kraljice Marije 3, vrlo sam ga često posećivala. Naročito posle časova fizičkog – odnosno bazena na Tašmajdanu, pošto moja škola nije imala, a  ni danas nema salu.
Redovno je nas nekoliko dolazilo ovde, delilo račun (znate kako je kad imate dnevni džeparac za užinu 🙂 ), a najčešće smo uživali u nezaobilaznom predjelu nachos, uglavnom grandes, što obuhvata tortilja čips, pasulj, pavlaku, guakamoli i čili salsa soseve.
Vremenom, češće sam dolazila i ručala quessadilla-e, baš kao i danas. Povrće, meso po izboru, u mom slučaju piletina i dve pšenične tortilje. Ranije su ih servirali na jedan način, ako se dobro sećam, a sada su nešto izmenili, ali je ukus i dalje jako lep kao tada. Zanimljivo je kako senf inače ne volim, čak mi i smeta, a ovde je povrće upravo “prekriveno” njime, a jedem ga – samo ovde i u ovoj kombinaciji.
Enterijer nije nešto čime sam opčinjena kada je Burrito u pitanju, ali na to u ovom slučaju ne obraćam pažnju. Valjda mi je uvek više u glavi to kako sam se ovde lepo provodila, nego što sam gledala da li će me privući uređen prostor. Cene nisu najpristupačnije, ali jedan mali luksuz, sada već vrlo retko, za osvežavanje uspomena, neće mi poremetiti puno toga.
Evo, ovako je nekako izgledao deo mog petka, uklopljen u priču: “U Beogradu volim”. Prijalo mi je da objavljujem ovih dana nešto što nije kozmetika, zapostavila sam svoj lifestyle segment bloga i zapravo shvatila koliko ću to ispraviti u budućnosti.
Kako ste vi proveli dan?
No tags 16 Comments 0
16 Responses
 • Sparkly Blonde
  June 27, 2014

  Divna zadnja dva posta, uzivala sam citajuci ih! 🙂

  • admin
   June 27, 2014

   Hvala ti, jako mi je drago da je tako. Meni je baš posebna vrsta uživanja bila da ih pišem i objavim. :))

 • Lenka
  June 27, 2014

  aaaa Ulica Dositejeva… a meni u glavi melodija i ništa drugo! 😀 super dan svakako! moj je bio pravi trudnički – odmaranje, kuhanje, a maloprije i shopping… 😉

  • admin
   June 27, 2014

   Uživaš ti blago meni. Kuvanje i shopping neizostavni :D.

 • Ivana Split
  June 27, 2014

  divna lokacija, a i hrana izgleda bajno:)

  http://modaodaradosti.blogspot.com/

  • admin
   June 28, 2014

   Drago mi je da ti se sviđa.

 • Mirna
  June 28, 2014

  Ovo zapisujem i posjećujem prvom prilikom u Beogadu. 🙂

  • admin
   June 28, 2014

   NIje teško ni doći do nje, sam centar je u pitanju :)). Verujem da će ti se dopasti.

 • Koma Bunny
  June 29, 2014

  Predivne su fotografije, lepo si prenela atmosferu 🙂
  (i navela me da uzmem papir i zapišem adrese 🙂 )

  • admin
   June 29, 2014

   Hvala ti :), trudila sam se da ispadnu što bolje. 🙂
   Ako, piši :)!

 • Andja
  June 30, 2014

  pored Burita zivim a pored Maartana radim, i gde idem bar jednom nedeljno =)) obozavam ovakve postove

 • admin
  June 30, 2014

  😀 Genijalno :)!
  Biće ih još, meni baš prija da ih pišem i da fotografišem ambijent 🙂

 • Malo Prase
  July 1, 2014

  Joj divni su ti ovi vodiči kroz kafiće i restorane!

  • admin
   July 2, 2014

   Hvala ti <3 ja bas uzivam, bice ih jos :)!

 • Tamara F
  July 28, 2014

  Stolice u Martaan-u ne deluju bas najudobnije, ali verujem da dekor to nadoknadjuje 🙂 Zaista su divne slike 🙂

 • admin
  July 28, 2014

  Ali ima i klupa :), ja obicno tu sedim :), kao i ovaj put.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *