Etno eko selo Vraneša

by Monday, October 14, 2013
Nalazi se na Zlataru. Kažu da je “oaza mira i ekskluzivnosti” – nisu pogrešili.
Etno eko selo Vraneša, od Beograda je udaljeno 270km, a od Zlatibora 34km. Imaju sopstveni heliodrom, pa ko ima mogućnost da na taj način dođe ovde, zašto da ne, usput uživa u panoramskom razgledanju.Do momenta dok nisam ušla u ovaj lep ambijent, mislila sam da je “sve to super”, ali da nije za mene zato što ja najviše uživam u gradu, gužvi, modernim građevinama. Apsolutno sam uvek ovakva mesta tretirala kao nešto što treba videti, doživeti, ali nikada nisam imala želju da se zadržavam više od 2-3h. A onda su mi se otvorili novi horizonti.

Zahvaljujući kolegi, čija rođaka je zaposlena ovde kako na održavanju tako i na dekoraciji, imala sam priliku da uđem u veliki broj apartmana. Srećna okolnost je bila što sam stigla u vreme “smene” pa sam skoro sve što me je zanimalo uspela i da obiđem.
Kako je ovo spoj modernog i etno, tako u dnevnim sobama imaju krevete, stolove i stolice od punog drveta, dok su kupatila kao i tehnika (grejanje, tv..) novijeg datuma što je sjajno. Recimo da sve ono što je meni bitno – kontakt sa civilizacijom (tv, Wifi)  i kupatilo koje je uredno i lepo – oni su u to uložili (dodatno), na taj način upotpunili sliku i zadovoljili one potrebe na kojima bih ja insistirala da je prilika takva da treba da prespavam ili provedem nekoliko dana. Najbolje od svega jeste što je veoma dobro uklopljeno i lepo izgleda.
Detalji u pojedinim sobama.
Dalje smo otišli do posebnog spa objekta koji uključuje bazene (nisam fotografisala, bilo je dosta ljudi) i još mnogo toga.

 

Ukoliko ima onih koji žele da spavaju na senu, ovde imaju priliku za to. Nisam verovala dok nisam podvrnula pokrivač. Ja ne bih, ali zvuči i deluje zabavno.
Prostorija za masaže. Sve je tako mirno, fino i u pratnji tihe muzike. Ima još par ovakvih soba, slično koncipiranih.
Neko želi u saunu? Ima ih nekoliko. Takođe, treba se konsultovati u koju ulaziti, zato što ima i onih koje se (ne)preporučuju osobama koje imaju problema sa pritiskom, te treba napraviti pravi izbor.
Nakon saune, fino bi bilo napraviti dva koraka do ledene pećine i zatvoriti pore za par minuta. Unutra se nalaze prskalice sa svih strana i za minut ste sveži i “kao novi”.
Nakon sve te “muke i torture” koju ste proživeli u spa delu :), možete doći i u restoran da pojedete nešto ukusno. Zvezda kuhinje za mene je ovaj starinski šporet.
Iskreno sam uživala u obilasku i vremenu koje sam tamo provela. Mislim da je ovo lepo mesto na kojem bih vrlo rado provela vikend sa nekim do koga mi je stalo, opustila se, napunila baterije i lepo se provela. Iako ja stalno potenciram svoj život u pokretu i ne dozvoljavam sebi da se opustim, valja napraviti povremeno break. Verujem da će u budućnosti biti prilike za to.
Sviđa li vam se?
Do narednog naslova 🙂
29 Responses
 • LeClaire
  October 14, 2013

  Moram reci da me spolja i ne bi posebno privuklo, ali taj unutrasnji ambijent – o hem dzej!

  • admin
   October 14, 2013

   Jako je lep enterijer, bilo je još puno toga, ali neke slike nisu uspele, a negde nisam ni slikala već razgledala :).

 • Sanjin ŠminkeRaj
  October 14, 2013

  Simpatično mjesto,ipak predlažem vam da mi dođeš u goste, kao i bil koja blogerka u Etno selo Stanišići koj se nalazi 5 km od moje kuće. Jeste da je u sred ravnice, ali sigurna sam da će vas ostaviti bez daha!

  • admin
   October 14, 2013

   Sanjice, ja sam za skroz :).

 • Ivana Džidić
  October 14, 2013

  obožavam etno sela, super ih je podsjetiti za baš opustiti se…svima nam ponekad treba tišine i mira…prelijepe fotografije.

  • admin
   October 14, 2013

   Hvala ti, slažem se.

 • Zlatana
  October 14, 2013

  Interesantno! Bas si lepo ovo predstavila, evo cak i ja razmisljam o nekom vikendu ovde iako mi je ideja odmora najcesce drugacija 🙂 Idem odmah da cekiram sajt 🙂

  • admin
   October 14, 2013

   I moja ideja je najčešće nekako potpuno drugačije koncipirana, ali eto, nekada valja i odlučiti se za nešto poput ovoga.
   Ne ostavih podatke, ažuriraću, iako verujem da si se snašla.

 • Misha
  October 14, 2013

  I nakon dugog, suvoparnog dana- ovakav post <3 Divota!
  Odrasla sam na Divčibarama i Zlatiboru i ne mogu verovati da nikada nisam bila ovde. Eto novog zadatka za naredno leto 🙂
  Odmor za oči, a verujem i za dušu.

  • admin
   October 14, 2013

   Zaista? Baš mi je drago da to čujem.
   Nisi baš imala puno vremena da čuješ za ovo, pošto je tek pre 2-3 godine sagrađeno, tako da je prilično novo, ali je jako lepo.
   Jeste, stvarno je interesantno i nekako posebno, zbog spoja ta dva ekstrema :). Makar meni.

 • t
  October 14, 2013

  obožavam etno sela.

 • Ivana
  October 14, 2013

  Ovo mjesto predivno izgleda! Sobe su mi preslatko uređene! Neizmjerno volim taj "domaći" ugođaj 😉

  • admin
   October 14, 2013

   Jesu, stvarno su lepe.
   Ja onako, nisam neki ljubitelj, ali prija oku i to povremeno da vidi.

 • Dear Skin
  October 14, 2013

  Preelijepo mjesto <3<3

  tako bih ga rado posjetila :))

  • admin
   October 14, 2013

   Drago mi je da ti se sviđa.
   Verujem da bi ti prijalo.

 • Diplomata
  October 14, 2013

  Verujem da će u budućnosti biti prilike za to. 🙂 :*

 • Šminka je ljubav
  October 15, 2013

  Baš je zanimljivo, super kako je u sobama sve na prvi pogled starinsko, a u stvari savremeno!

  • admin
   October 15, 2013

   Istina, nisam to očekivala, ali sam se prinjatno iznenadila :)!

 • Tijana J. Dominguez
  October 15, 2013

  Kako volim taj spoj starog i savremenog. Stvarno deluje super, pa čak se i tebi dopalo 😀 😀

  • admin
   October 15, 2013

   Ne znam zašto sam bila ubeđena da ne treba kombinovati ta dva stila, potpuno su me razuverili.

 • shpeksyy
  October 15, 2013

  Ima i u hrvatskoj ovako jedno lijepo mjesto, na zalost bila sam samo u obliasku, vrlo je slicno ovome sa tvojih slika. Jako mi se svidja ta ideja o seoskom turizmu

  • admin
   October 15, 2013

   Pretpostavljam da je jako lepo.
   I meni je ideja lepa, nije naročito popularna, ali mi se dopada i super je promena.

 • Anonymous
  October 15, 2013

  Jesi nanekoj eko-etno turneji? Prvo Drvengrad, pa sad Zlatar?
  Ljiljana

  • admin
   October 15, 2013

   Ljiljo, beše to jedan dinamičan avgustovski vikend za mene. Imam još jedan post koji uključuje mali grad u kojem sam prvobitno otišla, nego eto, krenuh od Drvengrada kao poslednje destinacije :).

   Nije to bilo planirano, ali je iskočilo i mislim da je lepo što sam bila.

 • Zdrava Kosa
  October 15, 2013

  Obožavam ovaj kraj Srbije. Moja mama je iz Mokre gore, i jako sam vezana za te krajeve… Meni je preporučeno da zbog zdravstvenog problema koji imam odem na Zlatar. I već dugo planiram, ali nikako da nađem vremena. Verovatno će to biti izvodljivo tek na proleće, ali imam jaku želju da odem i uživam u toj prirodi.

  • admin
   October 16, 2013

   Bila sam na Mokroj gori vise puta :)!
   Verujem da uz malko vise volje mozda mozes odvojiti neki vikend, ako ne sada, onda na prolece obavezno, mislim da ce ti stvarno prijati, posebno ako si vezana kao sto kazes za taj deo zemlje. Ja koja sam totalno, kao sto si procitala – van te price i ljubavi prema ovakvim mestima, pa sam se nauzivala, mogu misliti ti kako bi.

 • Anonymous
  October 17, 2013

  Bila sam tamo i koristila njihove usluge. Postoji varijanta da se uplati spa dan, a to podrazumeva neograničeno korišćenje bazena, 1 masažu, korišćenje saune (ja sam išla u rusku banju, a onda pod hladan tuš… brrr, ali fenomenalno), tepidarijum, jacuzzi, masažu stopala i klopu u etno stilu. Divni opuštajući mirisi i muzika… Predivno je i svima preporučujem 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *