Nega ruku

by Tuesday, April 30, 2013
Vreme je za moj omiljeni artikal kada je u pitanju preparativa :). Smatram da ne postoji ništa lepše od negovanih i nežnih ruku.
U torbi uvek imam 2 kremice, pa ih zavisno od raspoloženja koristim.
Ovo je trenutno ono što je ostalo, imam puno pohvala i na račun Eucerina, Dove krema, ali o tome neki  drugi put.

Alessandro

Alessandro hands up kreme za ruke su definitivno najbolje i najdelotvornije kreme koje sam do sada probala. Prva koju sam kupila bila je sa mirisom vanile (kolekcija herbal bar), a skoro sam na sajmu uzela sa mirisom kašmira (kolekcija flower bar), zbog čega nekad pomislim da sam postala omekšivač.

Što se tiče vanile, sastojci su sledeći:

Proizvod sadrži 75ml i prilikom nanošenja je potrebno veoma malo. Naravno, pošto sjajno miriše ja se nekada zanesem ali i to je razumljivo. Formula je gusta, ali koža brzo upija. Prilikom pranja ruku ostavlja kratak film, ali nista strašno.

Kašmir:

Nešto malo masnija formula, međutim potpuno fenomenalna. Takođe nije potrebno puno stavljati, čak je količina manja nego kod vanilice. Čini mi se da sam na deklaraciji, pre nego što sam je skinula, pročitala da ima anti age efekat, što me apsolutno ne sprečava da koristim proizvod. Stvarno više ne gledam šta piše na tim kremama za ruke, ovaj ili onaj efekat, meni zaista odgovara i radi sjajan posao.

Zajednička stvar pomenutim je što veoma dobro neguju ruke, zimi su se pokazale kao idealne. Međutim, čak i sada kada mi nije neophodna nega u toj meri, zaista su divne.
Cena ovog proizvoda je oko 900 dinara, na sajmu je bila dosta jeftinija, oko 600, nisam sad sigurna baš u dinar ali to je to. Ima da se kupi u apotekama kao i u Lilly drogerijama.

Avon 

 

Avon-ova glycerine hand&nail krema je takođe bila pomoćnik u hladnim zimskim danima. Po default-u sve kreme sa glicerinom mi odgovaraju, tako da ova nije bila izuzetak.

Najčešće je stavljam pred spavanje, a ujutru kada se probudim ruke su divne i koža je mekana.
Cena ovog proizvoda je oko 220 dinara.



Balea 



 

Ovaj losion išao je u setu sa kremom za telo o kojoj sam pisala ovde. Krema je nešto ređa, odnosno formula, ne čini nikakva čuda po pitanju nege (što i ne obećava jel)  već je super kao hidratacija. Upija brzinom svetlosti, veoma lepo miriše i kad god šetajući kroz kuću je ugledam moram malo da namažem :).
Garnier
 
Kada mi neko kaže “Garnier” odmah pomislim na losione za telo, eventualno liniju za kosu sa mirisom avokada, nisu mi u glavi kreme za ruke. Međutim, eto mora sve da se proba. Neguje jako jako dobro, ne sedi na koži kao većina proizvoda koja ima miris meda i stvarno sam zadovoljna.
Jedina mana u vezi ovog proizvoda je što samo nekoliko minuta nakon nanošenja dohvatim teglu meda i jedem :D.
Dahlia

Ista neka priča kao i sa Garnier-om. Imam mleko za telo, kao i neke druge proizvode pa sam poželela da dodam i ovaj u kolekciju. Nisam se pokajala, za svaki dan je krema zaista jako fina i lepo mi neguje ruke. Upija se sasvim zadovoljavajucom brzinom, jeftina je i kupicu je ponovo.

Ilirija

Ovo nije krema koju koristim ja, već moja mama, ali pošto su impresije krajnje pozitivne dodala sam je na listu. Činjenica da nije atraktivno pakovanje ni najmanje ne umanjuje njen kvalitet i delotvornost. Naime, ovo je jedna od krema za koju mama može da se pohvali da joj najbolje neguje ruke i pomaže da se što brže oporave kada za to ima potrebe.

Da rezimiramo: u principu jedini proizvod sa kojim nikada nisam imala negativna iskustva su kreme za ruke, tako da na ovom blogu nećete videti reči “nisam zadovoljna” kada je ovaj artikal u pitanju. Svaku od ovih toplo preporučujem, meni na svoj način i u datoj situaciji prija uvek  neka od pomenutih :).

Anđelika:” namaži mi”.

*Žao mi je što je slika tamna i nedovoljno kvalitetna, ali ceo život je spontano fotografišem. Da sam otišla po aparat prase bi se pomerilo, kao i uvek.

Da li ste koristile nešto od opisanog?
Kakva su vaša iskustva i najvažnije, imate li preporuke za neke dobre i mirišljave kreme :)? 


Do narednog naslova

42 Responses
  • Tamara F
    April 30, 2013

    Divan post!
    Ja npr nikad nisam imala dobru saradnju sa glicerinskimkremama posebno tim AVONovim, ali generalno volim kreme.
    Nisam posebno odusevljena Balea Vanilom i previse je tecna a nista ne radi. Tu sam bacila pare.
    I ja spremam jedan ovakav post, ali uvek dobro dodje da procitam tudja iskustva.
    Andjelika ti je diiiiivna! I zaista je tako! Cim se okrenes po aparat, mala djubrad se pomere i nema vise. Kao da hoce da ti daju neki smesan trenutak, ali kad hoces da ga zabelezis kazu ti a-a! 😀

    • admin
      April 30, 2013

      Hvala ti :). Uvek volim da procitam tudja iskustva. Opet kazem, moja koza i telo su generalno veoma veoma zahvalni za odrzavanje i mogu reci da imam srece sto je tako. Retko se desi da mi nesto ne prija. Ali eto, razliciti smo svi. Steta sto si bacila pare, bitno je da nisu velike svote novca u pitanju ;).

    • Tamara F
      April 30, 2013

      Pa to 🙂 Bar nije velika cifra u pitanju. Evo na izdahu je tako da se spremam da udarim po nekim drugim kremicama 🙂
      Inace, jako su dobre Ziaja kremice 😉

    • admin
      April 30, 2013

      Hvala na preporuci :))! Ima li neka konkretna ili su sve generalno ok? 🙂 Nisam probala pa cisto da znam :).

    • Tamara F
      May 1, 2013

      Ja koristim braon i belu, tj cocoa (kakao) i coconut (kokos). Mirisu po dva sata na rukama posle mazanja a ubijaju se nenormalno brzo 🙂 Ja sam prezadovoljna 🙂

    • admin
      May 1, 2013

      Puno ti hvala na preporuci, i kokos i kakao su odlicni mirisi tako da :D.

  • Sara Nyx
    April 30, 2013

    Super kremice 🙂 Imam ovu Baleinu kremicu za ruke, potpisujem sve što si napisala 🙂
    Što se tiče Ilirijine kreme, zbilja je odlična! Moj brat ju je koristio zimi kada je radio u autopraoni, ona mu je pomogla da mu ruke ne budu crvene, grube i perutave. Od tada je koristim i ja, cijenom je dostupna, a fantastična 😀

    • admin
      April 30, 2013

      Heheh, hvala ti :). Drago mi je da se slazes sa misljenjem za Baleu, nemam potrebu da je ne znam kako hvalim, ali stvarno je ok kao losion. Da, Iliija je fenomenalna za neke jace potrebe, dosta hrani kozu i oporavlja je,pogotovu ako je cesto izlozena vodi ili nekom drugom vidu posla gde su ruke smezurave ili suve i u ranama :).

    • Sara Nyx
      April 30, 2013

      Di, točno tako 🙂

  • lipsticks-blade
    April 30, 2013

    Nemam nijednu, ali nemam problema sa suhim rukama pa nisam ni zahtjevna. Jesi li isprobala L'Occitane karite kremu?

    • admin
      April 30, 2013

      Nisam probala, mogla bih malo da se raspitam :).

  • MakeupRSaveti
    April 30, 2013

    Meni je koža ruku jako nežna,tako da je mažem jedino mlekom za telo kad mažem i telo, retko kad imam potrebu za kremom, tad uzmem ili Dove ili Dahlia kremu. Npr. iz onog Nuxe seta sam prosledila kremu jer ne koristim. Strange, znam 😀

    • admin
      April 30, 2013

      O God, luda zeno :D.
      Pazi, nemam ni ja neku ludacku potrebu za kremom, kao jao treba mi jako, suve su mi ruke, niti bilo sta. Nego volim kreme za ruke i labela pa bog :D.

    • MakeupRSaveti
      April 30, 2013

      A ja ni jedno ni drugo ne obožavam, pa se osećam totalno čudno, čemu toliko oduševljenje drugih devojaka, mene uopšte to ne uzbuđuje 😀 😀 😀

    • admin
      April 30, 2013

      Ti volis vise dekorativu, boje, a ja preparativu u ciji prilog ide prethodni komentar. Sto manje da se vidi i da deluje prirodno (znaci labela u boji ne volim) :). Osecaj se kul, ocu ja da se sminkam tako kao ti, pa bi mi bilo "kulije" to sto ti volis 😀

    • MakeupRSaveti
      April 30, 2013

      Dekorativa girl i preparativa girl 😀 Ja samo labelo u boji volim 😀

    • admin
      April 30, 2013

      To ce nam biti naziv ispod prve zajednicke slike 😀

    • MakeupRSaveti
      April 30, 2013

      Deal 😀 :*

  • Šminka je ljubav
    April 30, 2013

    Slaaaatka cica-maca 🙂
    Zanimljivo kako se sve mi razlikujemo, meni su kreme za ruke skroz nezanimljive i jedan od retkih proizvode koje mogu da kupujem tek tako, važno mi je da imam nešto šta će da mi neguje ruke, ali ne raduju me, nema tu proučavanja i duboke analize kao sa kremama za lice 🙂 Zainteresovaše me te Alessandro!

  • admin
    April 30, 2013

    Hihihihi hvala, cupavac moj bucmasti :D.
    Da, ali zato je i super sto mozemo naci na blogovima sve sto nas zanima, kod svakoga nesto :). Te Alessandro su stvarno odlicne.Ima dosta kolekcija kao i mirisa, verujem da bi ti se dopali i mozda neki drugi.Ja uporno 5 put kupih vanilu, ali sa kasmirom sam sada prezadovoljna :). Kad budes u prolazu pogledaj, hvala bogu imaju testere i mozes probati :).

  • Snow
    April 30, 2013

    Tu su i dvije od meni super kremica-Dahlia badem i 48 Ilirija.
    Volim glicerinske, i cini mi se da upravo u kupatilu imam neku od Avona, ali nema miris i meni je odmah bezveze. Ali volim glicerinsku Fitogal, a od Garniera mi je super crvena koja takodje ima glicerin. Te u zelenom pakovanju jos nisam probala.

    • admin
      April 30, 2013

      Bas cu da bacim pogled na njih :)!

  • Sandra Marković
    April 30, 2013

    Macili je pravi secerko 🙂

    Dalia mi je cak najbolja kremica,ali sa kamilicom 🙂 Baleu imam i ja i potpuno se slazem da je jako retka i da je slaba nega…

    • admin
      April 30, 2013

      Andja moja ♥.
      Mislum da su im generalno svi losioni takvi,ali fino mirisu 🙂

  • Marry J
    April 30, 2013

    Cini mi se da nisam ni jednu od ovih kremica probala. U poslednje vreme koristim Bioten kreme. Posebno volim onu sa medom i makadamijom. Ok su mi bile i Dove kreme za leto. Od svih proizvoda za negu kreme za ruke najcesce kupujem. 😉

    • admin
      April 30, 2013

      Eee i ti :))) divno :)).Bioten sam i ja probala i ok su stvarno,dove ona klasicna mi je divna :).

  • Vedrana Brankovic
    April 30, 2013

    Slažem se sa Tamarom – ni meni se glicerinske kreme nisu dobro pokazale. Uglavnom mi samo stoje na koži. Još sam u potrazi za dobrom kremom za ruke.

    • admin
      April 30, 2013

      Steta :/.Pokusaj sa Eucerin-ovom kremim,zaista jako dobro neguje.

  • Ivana Džidić
    April 30, 2013

    meni je sad nešto stao mozak…koristila sam dosta krema za ruke i mislim da ni ja nisam imala neka loša iskustva. Trenutno koristim neke travarske i onako ti prirodni sastojci mi najviše odgovaraju.

    • admin
      April 30, 2013

      Pa te prirodnije su i najbolje 🙂

  • Shooting Star
    April 30, 2013

    Ovu Ilirija kremu moja sestra obožava i kupuje je iznova i iznova 🙂

    • admin
      April 30, 2013

      ALi zaista je odlicna :)!

  • Dear Skin
    April 30, 2013

    Anđelika je genijalna <3

    Ja sam ovu zimu potrošila Allesandro Hands Up masku za ruke a sad svakako planiram isprobati i ove kremice u tubi.

    Nažalost, meni su Balea lotion, krema 24 i Garnier bile izuzetno loše ali moje ruke su prezahtjevne 🙂

    Jako dobar post 🙂

    • admin
      April 30, 2013

      Mjau moj <3

      Probaj ih, neces se pokajati :))!

      Dobro, razlicite su potrebe, moje ruke apsolutno nisu zahtevne, meni je uzivanje to mackanje 🙂

      Hvala ti puno, znaci mi pohvala od tebe <3

  • SuperNova
    April 30, 2013

    E bas ni jednu od ovih nisam probala! Trenutno imam Garnierovu crvenu i odlicna je 🙂

    • admin
      May 1, 2013

      Bas moram otici da uzmem tu crvenu,vidim da je hvaljena 🙂

  • Anibani
    May 1, 2013

    wow kakva kolekcija 🙂 nemam nijednu od ovih kremica 🙂 meni su trenutno omiljene fitogal, dve opi avojuice i jedna mini loccitane 🙂 slazem se da ruke moraju da budu negovane 🙂

    • admin
      May 1, 2013

      Bogami dobar izbor :)!
      Obavezno, generalno nega tela ali ruke ipak nekako najvise :).

  • Lenka Make Up Artist
    May 1, 2013

    Super kolekcija, al moram priznat da me najviše privlači ona koju ti mama koristi jer je tako retro i drugačija od drugih. Baš mi se čini da sam je vidila u Mulleru?!
    Ja ti godinama koristim Afrodita i Nivea kreme za ruke jer su mi se nekako pokazale super, a ono što sam prije par miseci otkrila jesu L'Occitane kreme za ruke. Imam dvi i savršene su, pogotovo ona karite, miriše mi za poludit. 😀

  • admin
    May 1, 2013

    Zna mama sta valja ;)))!
    Nivea su isto dobre, a tu L'Occitane moram da vidim, vec je neko isto pominjao :)!

  • Malo Prase
    May 2, 2013

    Jao Anđelika, srce <3

    Sjajan post, volim da čitam tvoje kozmetičke postove!
    Posle ove preporuke, probaću i ja Allesandro kremice. Dahlia meni nešto nije legla ali Garnier su mi generalno ok kreme za zimu.

    • admin
      May 2, 2013

      Srce bucmasto :)!

      Hvala ti, srecna sam da to cujem :). Obavezno probaj, bas me zanimaju tvoje impresije :D!
      Kako kome, ja vec rekoh, meni su do sda (kuc kuc) sve odgovarale tako da volim da procitam kako su se drugima pokazale 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *