Sve moje boje kose

by Thursday, March 28, 2013

Činjenica da ovde nećete dobiti informacije o nekom proizvodu, skorašnjem događaju i slično, nije me sprečila da ovaj post objavim. Naime, juče sam tražila neke stare slike, a kako ih imam jako puno, morala sam dobro da se pomučim da pronađem šta mi treba.

 

Zapravo, ovaj post i ima poentu, ali nju ćete svakako pronaći na kraju ovog teksta. Ali pre toga hajde da vidimo moje boje kose.

2004 
U ovoj godini dobih beba Anđeliku, a ni sama nisam baš puno odrasla. Ovaj izrastak do pola lica je moja prirodna boja kose, pepeljasto smeđa, ostatak je rezultat raznih posvetljivanja i više se ne sećam čega. Rado bih našla slike posle prve intervencije ali ih nemam u elektronskom obliku.

2005

Mala matura, ja ofarbana u crno sa šiškama – NIKAD VIŠE. Visoka, mršava (veoma mršava) sa crnom kosom koja me je pojela. Tu nosim fiksnu protezu 1. put i prilično sam loša za saradnju kada je slikanje u pitanju.
2006
 
Prva godina srednje škole, pokušaj izvlačenja iz crne, sa pramenovima i nekom čudnom smeđom. Nakon ovoga ofarbala sam se u plavo na dva meseca i ponovo vratila u crno. Nemam te slike ali se sećam kao da je juče bilo.
2008
Skoro 2 godine bila sam crna, a krajem 2007. počela da se bez uspeha čupam iz toga. Šarena naredne skoro 2 godine. Evo početka. Ovo je u junu mesecu.
U međuvremenu, farbam se intenzivno u smeđu malo svetliju i kosa ne prihvata. Ovo je kraj 2008.
2009
 
Silno farbanje je malko urodilo plodom i eto nešto sam svetlija, mada mi je u međuvremenu kosa porasla a tragovi crveni i šareni su tu još .Ovo je slika iz marta te godine.
Oktobar iste godine, konačno se iščupala i sklonila iz šarenila, u neku smeđu nijansu. Kosa je već kraća malo a ja dobijam koji kilogram za kojim sam vapila godinama ranije.
2010 
 Početak ove godine odveo me je u neku svetliju smeđu, zapravo sam želela nazad u prirodnu boju i ovo je bio neki maksimum ali to apsolutno nije bila moja prirodna boja.Izrastak je počeo da raste a matursko veče je bilo sve bliže.
Potpuno izvesno je bilo vaditi pramenove, tako da sam bila gotovo plava za veliku maturu i evo je slika neposredno pred izlazak.
Negde početkom jeseni potpuno sam prešla u plavo i nije se mogao videti tamniji pramen na mojoj glavi.
2011
 
ALI to nije sve, u nekom trenutku sam se uželela smeđe kose nakon godinu dana, pa sam u decembru napravila smeđu varijantu sa pramenovima koju vidite na slici. Držalo me skoro mesec dana, pa sam se sama posle Božića ofarbala u smeđe što ispade crno…I hajmo ceo krug ponovo preko crvene i pramenova …pa opet plavo
2012
 
Po povratku u plavu, vidite moju dužinu kose, do ramena, 10ak cm više (ne vidi se lepo). Donja slika je sa klipsama koje nosim isključivo po potrebi, za neka slikanja, bitnija dešavanja i slično.
 
 
To sam vam ja.
 
NA KRAJU – hvala višoj sili što imam uopšte kosu na glavi!
Očigledno smo svi imali nešto kroz šta prolazimo kao tinejdžerii, kod mene je to bila kosa, sa odobravanjem ili bez njega, često sam se farbala i prelazila iz boje u boju, kao đavo da je u meni bio. Ne znam da li treba da napomenem svakodnevno korišćenje prese, to je bilo pod moranje. Kao neki zavisnik.
 
Poenta priče:
– ako još uvek niste ofabrale kosu, ni nemojte dok vam se ne pojave sede vlasi ili radite nešto minimalno poput preliva
– 1000 puta razmislite ako želite radikalan potez farbanja u crno. Užasno se teško izlazi iz toga a kosa bukvalno umire u tom procesu
– posledice ovakvog glupiranja su brojne ali se ne vide odmah nego nekoliko godina kasnije ( rapidno opadanje, lomljenje, sporiji rast..)
Ko sam ja da delim savete zar ne… Znam…Ali opet razmislite o tome. Ne kajem se, to su bile moje želje i hirovi u tom periodu ali ne bih preporučila zaista….
Sada sam farbanje svela da samo neophodno, kosu sušim prirodnim putem i primenjujem Magdalenine savete, kroz nekoliko meseci pisaću o tome.
 
Šta kažete? Da li ste imale slično iskustvo? Koja boja mi najviše pristaje ? 😀
104 Responses
  • Anonymous
    March 28, 2013

    pamtim sve faze od 2006. =)

    • admin
      March 28, 2013

      M ti li si 😀 ?

    • Nemam ime
      November 29, 2013

      Ja sam za 4 meseca izasla iz crne uz minimalno ostecenje kose, presla sam u neku svetliju smedju (svetlija od moje prirodne) i bas sam zadovoljna,a 5 godina sam se farbala u crno 🙂

  • Anonymous
    March 28, 2013

    Mene bi moj Di i medju hiljadu prepoznao ^_^

    • admin
      March 28, 2013

      Zar si drugacije ocekivala :D, htedoh jos u prvom da stavim ali posto si mi dala potvrdu evo —- :F :F :F 😀 ahahahahahha :*

    • Anonymous
      April 29, 2014

      kako iz tamno smedje da predjem u svetlo smedju pepeljasto ,jel to moguce i kakoooo?:))

  • Anonymous
    March 28, 2013

    :F :F :F <3 <3 <3

  • Make Up Obssesed
    March 28, 2013

    stvarno si svašta stavljala na glavu 🙂
    meni je super boja na prvoj slici iz 2010. 🙂

    • admin
      March 28, 2013

      Vala baš, mislim da nisam ni bila svesna 😀
      E pa hvala, to negde i moja okolina govori stalno 😀

  • the beauty department
    March 28, 2013

    Iako najstarija, ova iz 2006. je najmodernija 😛 s obzirom da se skoro nosio ovaj ombre. Ja se trenutno provlacim kroz njega cisto da pustim svoju kosu. Farbala sam se od 17.te a sad mi je 24. i necu vise dok ne budem morala 🙂
    Slazem se, ko nije farbao svoju, neka to ne radi 😀

    • admin
      March 28, 2013

      Eto,nisam posmatrala iz te perspektive, mada kad vidim tu svoju prirodnu plače mi se od muke. Nemoj, ostavi hemiju ako već vidiš da ti je ok sada 🙂

  • Dear Skin
    March 28, 2013

    Svaka čast ! Post mjeseca :))
    Kao da gledam sebe samo što ja nisam tako lijepa i mlada 😀

    Meni je najgore bilo iščupati se iz crne.

    Btw ja se ne bih mogla odlučiti na kojoj mi slici najbolje izgledaš, možda sa plavom jer sam te takvu "upoznala":)
    I ohrabrila si se staviti slike <3

    • admin
      March 28, 2013

      Hvala ti punooo, jao molim te, lepa si i mlada si, a ko da su pa godine neko merilo :)!

      Znači i ti si imala epizode 😀 😀 jeeeeeeeeeee, sad mogu da se hvalim da nisam jedina 😀

      Drago mi je da ti se dopadaju ;)) <3 <3 <3 . Ma, ovo mi stvarno nije problem. Afera piling je bila kritična.

    • Lenka Make Up Artist
      March 30, 2013

      Ajme ove naše Dear Skin!!! Poludit ću s njom!!! 😉 Dijana, da je vidiš, pala bi na dupe – Dear Skin ludilo izgleda! 😀

    • admin
      March 30, 2013

      Videla sam par slika sto je postavljala kad je pricala od dnevnoj rutini kao i posle u jednom postu :)))). Prelepa je stvarno :))))). Ma to hoce da je mi hvalimo 😀 😀 😀

    • Lenka Make Up Artist
      April 1, 2013

      Daaaaa!!! 😀

  • Angelsmiledoll A
    March 29, 2013

    Bas si slatka 🙂
    Svidja mi se svetlo smedja iz 2010, ali definitivno ti najbolje stoji plava 🙂 iii da uzasno si mi poznata odnekud! 😀

    • admin
      March 29, 2013

      Ej hvala ti :))). Evo vec drugi glas za svetlo smedje :). Moja ocekivanja su da ce i drugima to biti najbolja boja, ali eto tii i ja se IPAK slazemo oko plave ;D.. Pa moguce da smo se srele negde 🙂

  • The Beauty Street
    March 29, 2013

    Odlicna ideja za post, i ja sam imala svakakve izlete sa bojom kose, samo sto je moj krajnji stadijum bila tamno braon, pa onda vracanje u plavo i tako sve otpocetka 😀 Moram da pohvalim samu sebe jer sam se u poslednjih par godina smirila, sad variram par nijansi svetlije-tamnije, nista drasticno. Mora da to ide s godinama 😀

    • admin
      March 29, 2013

      Daj da vidimo :D. Ovo je bilo totalno slucajno, naletela na neke slike i krenula da se smejem, boze reko koliko je ovoga biloo sam kad se setim :). Ako ako, tako i treba :), definitivno da ide, svesniji smo sta cinimo pa nam nije tako opusteno da se za cas prefarbamo 🙂

  • melita
    March 29, 2013

    Ooo, kako mi je ovo sve poznato 😀 Iako sam se žarko željela ofarbati u crno tamo negdje u 2.-3. srednje nisu mi dali, jer sam inače blijeda kao krpa i mršava pa bi izgledala kao duh, tako da jedino crna nisam nikad bila. Meni se najteže bilo izvuć iz crvene/bakrene, al sam se godinama patila s tim, kad se samo sjetim.. Potpisujem sve tvoje savjete, jer mi se kosa još uvijek nije oporavila od silnih blajhanja i farbanja i da mogu vratit vrijeme bilo bi idealno. Kad sad gledam neke svoje stare slike, s predivnom gustom, prirodnom plavom do pola leđa, dođe mi da plačem.
    A tvoja mi je najbolja prva slika iz 2010, tako ti lijepo naglasi oči 🙂

    • admin
      March 29, 2013

      Eeee pa ja sam i izgledala kao duh, upravo, ne znam sta me je vuklo toj crnoj stvarno toloiko, ali eto, 3 puta…Da, to je to, crvena je ludilo jednako strasno kao i crna. Sta uradismo sa kosom :(. Hvala ti 😉

  • Malo Prase
    March 29, 2013

    Divan post!
    Lepo je videti i tebe i Anđu kako odrastate i menjate se 🙂
    Bez kurtoazije ali meni si lepa sa svakom bojom, baš si kameleon… kada bih izdvajala, glasala bih za 2010-tu :*

    • admin
      March 29, 2013

      Kameleon :D, hvala ti prase puno :). Da, ovo je jedan, “kako sam od devojcice izrasla u devojku i Andja i od bebe mace do macke“ post. Hvala puno, sve vise pristalica za 2010 :))))

  • Marija Brojcin
    March 29, 2013

    I ja sam menjala boje kose kao i ti s tim sto sam nekoliko puta prelazila iz crne u plavo i naravoucenije – vratis se pribliznoj boji svoje prirodne kose.Saveti na mestu a meni se najvise svidja kako ti stoje pramenovi !

    • admin
      March 29, 2013

      Marija, hvala puno. Bogami ni to nije lak proces, iz ekstrema u ekstrem.A ta prirodna je otprilike 2010, zato se vecini dopada. Hvala :))))))

  • Šminka je ljubav
    March 29, 2013

    Jao, super ti je ovaj post! :))) Sviđa mi se kako ti stoji svetlije sveđa varijanta, ova sa kraja 2008. i iz 2011., a lepo ti stoji i plava boja. Ne bih nikome rekla da se ne farba dok ne dobije sede, naprotiv, ipak je najbolje eksperimentisati kad je čovek mlad 🙂 Imala sam i ja raznih boja, sve moguće nijanse crvene i narandzaste, nešto plavičasto, crno, braon, a najčešće sam imala (i imam) neku ludačku mešavinu svih mogućih boja koja bi na ravnoj kosi izgledala grozno, ali nekako se stopi sa mojim loknama 🙂 Uh, raspisah se 🙂

    • admin
      March 29, 2013

      Ako si, ja ispod tvog svakog posta pisem disertaciju :D.
      Hvala ti, te neke smedje varijante sa nekom “doradom“ ipak su prirodne a poznato je da ono sto je prirodno obicno je i najbolje. Jeste, u pravu si za farbanje, ali obicno kada se krene sa eksperimentima ne staje se, a 90% zena koje znam su se pokajale, odnosno, da mogu sada da vrate vreme ne bi to cinile ponovo. Neka svako radi sta misli da je najbolje, ovo je vise savet za nekoga mladjeg, da uci na tudjem iskustvu, da ne bude posledica :)).. Volim kad je kosa sarenkasta i sjajno je sto imas lokne zato sto tada ima neku potpuno drugu dimeziju koja tom sarenilu daje lepotu dodatnu :))

  • Marry J
    March 29, 2013

    Kakve promene! Prosto ne mogu da verujem da si ti dete sa prve slike. 🙂 Gde je snimljena pretposlednja slika? Sve vreme pokusavam da provalim. 😀

    • admin
      March 29, 2013

      Zastrasujuce zar ne :D? Daaa, imala sam samo 13 godina :)). Iznad zeleznicke stanice Tosin bunar, to je kao neki vidikovac, ima 2 kafica sa ovim super pogledom, prva mesna zajednica na Bezanijskoj kosi :))).

    • Marry J
      March 30, 2013

      Pretpostavila sam da je tu slikano. 😉 To mi je pogled sa prozora. 🙂

    • admin
      March 30, 2013

      Uuuu pa mi smo komsinice :))))

  • LeClaire
    March 29, 2013

    Plava ti definitivno najbolje stoji. Ne znam sta ti bi da odes u crno…. 🙂 Moja drugarica se farbala u neku drecavu crvenu, blansirala se i ne znam sta ne, ali sada ima sve nijanse narandzaste na glavi. Ja se nikada nisam farbala, vadila sam jednom pramenove pre 4 godine i tu se zavrsila moja avantura. 🙂 Farbam se tek kad izrastu sede! 😀

    • admin
      March 29, 2013

      Ne znam ni ja, vec posle prvog puta sam znala da mi ne stoji niti bilo sta slicno, a 3 puta me djavo vukao tamo :D. N E V E R again,
      Ne vredi, ludilo sa crvenom i crnom, nikad se izvuci. Ma ni ne treba, ako imas lepu prirodnu boju ostavi je, em ti je prirodna kosa, lepsa, sjajnija a kad bude pod moranje onda 🙂 …

    • LeClaire
      March 29, 2013

      Ma moja je onako…smedja, ali nije skroz jednobojna, pri tom obozavam sto ima crvenkast odsjaj. 🙂 Necu se farbati 😀

    • admin
      March 29, 2013

      Eto, nije cak ni ono sto se kaze `obicna` razlog vise da je cuvas i negujes onim uljem, kao i svim onim maskama sto postavljamo ja, Sara Nyx, itd 😀 :D. valjda cemo videti i sliku nekad 😀

    • LeClaire
      April 2, 2013

      Haha, ma maske su zakon! 🙂 Da previse dobrog ne steti, ja bih maske stavljala svaki dan! 😀

    • admin
      April 2, 2013

      Ista prica, ne bih imala nikakav problem da 2 sata dnevno provedem u kuci samo zbog toga, ali avaj ne daje to rezultate 🙁

  • Anonymous
    March 29, 2013

    Kada je devojka lepa, onda joj sve boje manje ili više lepo stoje. Ipak, meni se najviše dopadaju smeđi tonovi. Oči ti tada dolaze do izražaja. A zahvaljujući ovoj temi videh i razvojni put tvoje ljubimice.

    • admin
      March 29, 2013

      Hvala puno :))). Mozda i sama negde priznajem da mi smedja boja za nijansu bolje stoji, ali ne vredi kada se kao plava osecam najbolje 🙂

  • lipsticks-blade
    March 29, 2013

    Meni se sviđaš i kao brineta i kao plavuša 🙂 jedino ono crno nikako ne prolazi 😀 ja se nisam nikad bojala, volim svoju boju kose i nemam želju za promjenom 🙂

    • admin
      March 29, 2013

      Crno je haos. Hvala ti :))). Pametno, nemoj, sigurno imas divnu i zdravu kosu 🙂

  • Sara Nyx
    March 29, 2013

    Baš si prelijepa! Meni je ipak najdraža tvoja plava boja kose – ova crna sa šiškama te baš pokrila, volim kada ti se na slikama vidi lice, a plava ti nekako daje svježinu 🙂
    Ja nisam prolazila drastične promjene kao ti, najgora pogreška u srednjoj mi je bila obojati prirodno smeđu kosu (s pokojim plavkastim pramenom) u boju meda, pa u boju mrkve. Prolazila sam i razne faze crvenih boja – kasno sam shvatila da imam u sebi taj grozni narančasti pigment i prava muka je bila rješiti se crvene boje kose – svaka smeđa koju sam nanosila preko crvene rezultirala je crvenim i narančastim odsjajem na suncu – užas, trebale su mi dobre tri godine da mi se kosa unormali… Never again! sada si bojam kosu u moju prirodnu boju, smeđu, a ljeti uzmem dvije nijanse svijetlije smeđe koje mi baš lijepo posvijetle kosu 🙂 I da, imala sam faze sa raznim šiškama – nikada više 🙂

    • admin
      March 29, 2013

      Hvala ti na ovom komentaru, to je i moj neki dojam, ta svezina, jeste da sve plavuse deluju bledo, ali meni ovo za sada odgovara :). Uh, crveni pigment, imam i ja to, pa vidis da isto oko 3 godine nisam mogla da se iscupam :(.Definitivno treba voditi racuna. To je sjajno sto si u proirodnoj boji, leti malo napravis promenu i super, to je neka idealna varijanta :))))

    • Sara Nyx
      March 29, 2013

      Pročitala sam, tri godine sada možda i ne zvuče tako puno, ali kada se svakodnevno gledaš u ogledalu i pitaš se koji ti je vrag bio pa si išla bojati kosu u crvenu boju, baš te nekako pogodi. Bože, stvarno sam se jedva riješila te crvene boje!
      Meni plava ne bi stala jer imam dosta gustu kosu i obrve pa bi mi obrve bile previše izražene 🙂 Tebi baš lijepo pristaje i uopće mi ne izgledaš blijedo 🙂

    • admin
      March 29, 2013

      Tacno tako, svaki dan gledati je strasno..Dobro, zavisi od osobe do osobe, to dok ne probas ne znas, ali ako si se pronasla u nekoj boji to je sjajno 🙂 Hvala ti :)) Nekad bogami zimi kad se skine boja i kada nisam nasminkana ima momenata kada sam bas ubledela ali dobro 🙂

    • Sara Nyx
      April 5, 2013

      🙂

  • MakeupRSaveti
    March 29, 2013

    Sve ti boje lepo stoje 🙂 Ali stvarno. Meni se čak i crna dopada 🙂 Imaš lepo lice, pa sve može! Znaš već moj razvojni put, o tome neću pisati. Neguj kosu, potrudi se da ti bude to uživanje, a ne teret i rezultata će biti uskoro (brzo vreme prolazi) 😉 :******

    • admin
      March 29, 2013

      Hvala ti draga :). Ako ti kazes da mi fino stoje :))), u tim momentima meni se cas svidjalo cas nije :). Naravno da mi je uzivanje, mnogo se ja bolje osecam sto ulazem u kosu, ne maltretiram je i ne razmisljam puno. Najteze mi pada da ne koristim peglu, ali zivi se i bez nje 😀

    • MakeupRSaveti
      March 29, 2013

      Samo polako, kažem ti da ćeš uskoro biti Rupanzel 😀

    • admin
      March 29, 2013

      😀

  • Sandra Marković
    March 29, 2013

    Najlepsa mi je boja iz 2011 ali ti sadasnja najlepse stoji :*

    • admin
      March 29, 2013

      Hvala ti :)))). Meni je nekako lepo sve sto ima pramenove, a evo i ti se slazes sa tim :)) ovo sada ima pramenove kao i ta iz `11 🙂

  • Lenka Make Up Artist
    March 29, 2013

    ma super si!!! 😀 a ja od druge (da, da, od 2.) godine života imam dugu, plavu i kovrčavu kosu. na kraju osnovne mi je počela tamnit, odnosno, bit tamnija pepeljasto plava, pa sam se u srednjoj počela posvjetljivat. i to traje do danas. ali ja koristim pjene za kosu, prije kolor-šampone i sama se bojam, rijetko kad idem u frizera. a u zadnje vrijeme koristim prirodne boje za kosu bez amonijaka i tih sličnih ludorija i mogu ti reć da sam zadovoljna. imam takav pigment da mi ne trebaju nikakvi izbjeljivači ni sl. al da, sad kad se sjetim, imala sam i ja jednu "crvenkastu" odnosno "boja meda" fazu jer je to moj bivši momak baš, baš želio, ali na moju sreću (iako su ljudi komentirali da mi dobro stoji) brzo mi se sve ispiralo i vraćalo u plavo, a i stim momkom sam na kraju prekinila (iako ne radi boje kose, nego radi drugih pizdarija). 😉 😀

    • admin
      March 29, 2013

      Hahahhahahhahahahhah, ti kad komentarises u najavi znam da cu se ismejati :D.
      Videh na slikama da imas kosu kakva se moze pozeleti :)))). Ah, ma ne treba drugima podilaziti, ma i neka ste prekinuli 😀 hahaahaha luda si 😀

    • Lenka Make Up Artist
      March 30, 2013

      hahahahaha!!! 😀 :*

  • Shooting Star
    March 29, 2013

    Bas si slatka 🙂 Najvise mi se svidja kako ti stoji boja iz 2010-te.

    • admin
      March 29, 2013

      Hvala ti :)). Evo koliko vidim pola je za plavo pola za smedje :)))

  • Anonymous
    March 30, 2013

    Ti si preslatka devojka i sve ti lepo stoji…:)))

  • Mici Yu
    March 31, 2013

    Crna rulz 😀 sala mala, ali hmmm meni se djaaaa :O

    • admin
      March 31, 2013

      Hahahahah :D, super je crna da istakne oci, ali moj ten se ne slaze sa tim. Zato si ti sa crnom , mjjaaaaaaaau 😀

  • stela
    April 1, 2013

    Prvi put sam na tvom blogu i vidim odličan post! Istina, plava ti stoji puno bolje 🙂

    • admin
      April 1, 2013

      Dobro mi dosla ;)) hvala, slazem se sa tobom :))

  • Anonymous
    April 6, 2013

    Auu ovo je interesantno 😀 po mom mišljenju najbolje ti stoji boja iz 2011. 😀 a što se ovog farbanja tiče, ja sam u sedmom razredu izvukla plave pramenove, a ove godine sam radila zadnji deo kose kolor šamponom ljubičasto 😀
    btw, prvi put sam na tvom blogu i baš mi se sviđa 🙂

    • admin
      April 7, 2013

      Ljubicasto :)), e to je zanimljivo. Dobro mi dosla, drago mi je da ti se dopada, nadam se da ce biti zanimljivih stvari i za tvoj ukus 😉

  • Anonymous
    April 10, 2013

    Jao slike su super! 😀 Iako si skroz protiv crne, meni se sviđa 🙂 Ne kao najbolja, ali uopšte nije loše 🙂 Jaaako ličiš na Anu 🙂 Najbolja je definitivno maturska :))) Prelepo izgledaš na toj slici 😀 Stavi ove slike na fejs, super su…. A što više ne nosiš klipse? Ja sam ih obožavala…

    • admin
      April 10, 2013

      Jao Sofi, hvala:). Da, Anči i ja sa crnom kosom i skoro istom frizurom, baš ličimo 😀

  • Anonymous
    April 12, 2013

    Prelepa mi je boja kose iz 2011. kada si presla u smedju,koju farbu si koristila bas bih htela neku slicni boju 🙂

    • admin
      April 12, 2013

      Hvala, moram dati opsiran odgovor. Imala sam plavu podlogu pa je to doprinelo da boja bude ovakva. Inace je frizerka koristila mix Stevan Stil farbi, boja cokolade sa malo crvene + blans pramenovi :D.A posle je bio i preliv 😀

  • Zdrava Kosa
    May 25, 2013

    Baš si lepa. Meni se, lično, više dopadaš kao brineta 🙂 Ali uz dobru negu, svaka kosa je lepa.

    • admin
      May 27, 2013

      Hvala :). Podeljena su misljenja,ali svakako se slazemo – lepa kosa je negovana kosa.

  • Snow
    June 28, 2013

    Jel moguce da ja nisam vidjela ovaj post 🙂
    Ja glasam za ovu sadasnju boju i frizuru i mislim da si rodjena da budes plavusa.:-) Ovako izgledas totalno prirodno i meni izgledas kao neka Svedjanka ili Norvezanka.I super ti je ono gdje si plava, a tamnijeg tena, ne znam jesi se tu kvarcala ili je slika naprosto ispala tamna, ali mi i to izgleda dobro.
    Ja sam krajnje dosadna, zadnjih 10 godina izgledam isto, frizura i boja manje vise ista, i ne farbam se zadnje 3 godine, a ranije sam ko fol stavljala preljev tzv. plava noc. Sad mi se puno vise svidja moja prirodna crna boja.
    Nije ni cudo sto je bas ovaj post najcitaniji, cure vole ovakve postove citati, zanimljivo je.:-)

    • admin
      June 28, 2013

      Evo, sad si videla 😀
      Hvala ti puno, drago mi je da se moj sadasnji izbor poklapa sa onim sto se tebi dopada :). Jesam jesam, dodje meni nekad, da ubedim sebe da sam previse bleda i onda preteram :D, ali ni to se nije skoro desilo. Glasam za prirodno, to je najbolje, meni je jako zao sto moja kosa nije moja, ta boja koju sam imala je bila divna…ali sad da cekam 5godina da izraste, ne pada mi napamet.
      Meni je bas iznenadjenje, iskreno :)!

  • HeadInTheClouds
    June 29, 2013

    Kako si mi samo medena na prvoj fotografiji iz 2004 🙂 Super ti je prirodna boja kose 😉
    2011 ti je takodje bila prelepa boja kose, jako mi se dopada.
    Nekako ti sve boje super stoje, ali meni si ti nekako rodjena da budes plavusa 🙂 Mislim da si ovo sad, sa ovom bojom kose i ovom frizurom ti 😉 <3

    • admin
      June 29, 2013

      Detence sam tu <3.
      Da, jeste lepa, ali sta ces kada sam morala da se prefarbam -.-.
      Ta iz 2011 je bila jedna strasno cudna, a iznad svega mocna boja. Na plavu kosu radjen je tamniji preliv sa pramenovima, to je tako neka kameleon boja bila, da ne mogu da ti objasnim. Svaki dan je izgledla drugacije 🙂
      Da, da to sam ona ‚"prava ja". <3

  • Milijana Mihajlovic
    August 8, 2013

    ne znam, ja bih ipak preporucila svima da se farbaju u razlicite boje, iz vise razloga-ako nisi probao, tesko da ces znati ( cak ni moj frizer kod kog idem godinama nije hteo da me farba u neke boje pa sam ga promenila, doduse, nakon 6 godina prekida sada se opet volima), nekad ti treba promena, a kud ces bolju nego boju kose? Meni su svi govorili da se ne farbam u crveno, nikad necu izaci iz te boje, al sam ja to usplea za jedno farbanje kuci (moram dodati da sam zato dva puta isla da mi skidaju boju haha-ja bih svaku boju malo prosetala, iako nije najbolje, al ovo je stvarno bio blagi uzas 🙂 mislim ako redovno sisas i dobro je negujes (a danas je to lako, postoje preparati za sve i svasta pa i za trepavice:) doduse, ima mozda jedna stvar koja meni ide u prilog-ja mrzim da se feniram, i to retko radim. I volim da eksperimentisem sa duzinama, pa nekad osisam sve, skoro do glave i cekam da raste nova:) super tema-vidi sto se raspisah!

    • admin
      August 8, 2013

      Sve je stvar izbora. Ne raste svakome kosa brzo niti moze da podnese torturu. Sa te strane, imala sam dobronameran savet.
      Nega kao takva moze biti i najbolja na svetu, ako koristis peglu, sve potires :).
      Neka si se raspisala i ja to redovno radim :).

    • Milijana Mihajlovic
      August 28, 2013

      😀 a sto se pegle tice, slazem se 100%:)

    • admin
      August 28, 2013

      🙂 pegla zvana – dzelat.

  • Milijada Svetozarevic
    August 23, 2013

    Jaoj, plava ti nekako najbolje stoji. 🙂
    Ja sam evo vec 5-6 godina crna i volim moju crnu kosu, ali poslednjih meseci me hvata neko ludilo i zelim da budem tako plava 😛 ali me odbija ceo proces,crvenilo, ostecena kosa i sve…

    • admin
      August 23, 2013

      Hvala i slazem se :).
      Polako, ludilo moze proci, mada ako se nastavi, onda lagano, lagano u smedju, a onda ce plavo bez problema moci da se izvuce :).

  • Jovana Draskovic
    November 17, 2013

    Meni je najlepsha prva slika iz 2010

    • admin
      November 17, 2013

      Hvala ti.
      U poslednje vreme svi pominju frizuru iz te godine :).

  • Anonymous
    November 29, 2013

    Ja wsam za 4 meseca izasla iz crne, uz minimalno ostecenje kose, Presla sam u neku svetlo smedju, svetlija od moje prirodne,a 5 godina sam bila crna. 🙂 Tako da se ne slazem da se tesko izlazi iz crne i da kosa umire od toga, sve zavisi od frizera. 🙂

    • admin
      December 15, 2013

      Sve je individualno, govorila sam na osnovu svog iskustva, a i mojih drugarica koje su se jednako mucile. Ne treba sve shvatati bukvalno. 🙂

  • Anonymous
    December 15, 2013

    Mozes li mi reci kojje klipse koristis gde si ih kupila i naravno cenu? 🙂 Po najbolje ti stoji trenutna boja kose izgledas prelepo 🙂

    • admin
      December 15, 2013

      Naravno da mogu.
      Kupila sam ih u Herba marketu pre 1,5 godinu. Imaš tri dužine, 50cm, 60cm i 70cm. Obično što su duže, to su i ree klipse, a smatram da nije poenta u tome, već u volumenu koji nemam i zbog kojeg ih i nosim. Tako da, ja imam ove od 50cm, a tada su koštale oko 6 500 – 6 700, sada posle toliko vremena ne znam zaista koja je cena, imaju stranicu na fbu i sajt pa možeš proveriti.

      Hvala ti puno :), ovo trenutno je nešto na čemu ću se zadržati, osećam se najprijatnije :)!

  • LilJeJa
    December 29, 2013

    Imamo slicnu prirodnu boju kose i ja sam isla iz pramenova u potpuno plavu pa iz nje u tamno braon.
    Mislim da ti je potpuno plava previse za tebe a crna kao sto kazes te proguta. Najlepsa po mom misljenju ti je kosa bila ovo za veliku maturu, znaci smedja sa pramenovima. Najbolje ti stoji uz ten i izgledala je zdravo i sjajno.

    • admin
      December 29, 2013

      Jejo, puno ti hvala na iskrenom komentaru.
      Inače, već par dana razmišljam o toj varijanti koju si pomenula (velika matura). U ovom zimskom periodu imam te "nagone" da menjam boju kose.

    • LilJeJa
      January 3, 2014

      Jako je tesko izneti komplet tako svetlo plavu bas slabo kome dobro stoji. Ja sam izgledala uzasno. ALi sam ispala tako ne svojom voljom nego samovoljom frizerke. Pramenovi su najzahvalniji po pitanju izgleda ali i dosta teski za odrzavanje.

    • admin
      January 4, 2014

      Da, slazem se da je teško.
      Pramenovi jesu upravo takvi, međutim, mene više smara činjenica da jednom kad ih uradiš, to je jedinstveno, sledeći put idu novi. Niko neće da se bakće da ti radi "nastavak na prethodne" i zato frizura ne može da opstane. Ali eto.. ne znam, videću nešto da malo promenim, imam razne varijante u planu.

    • LilJeJa
      January 6, 2014

      E vidis vrlo interesantno sto si to pomenula. Ja nikad nisam radila cele pramenove iznova vec samo nastavak iliti izrastak i nikad nije ni bilo govora da przim celu kosu svaki put. Kad sam dosla u usa ni jedan frizer to nece da radi nego uvek hoce da rade celokupno sto je meni besmisleno al sta ces… zato sam i batalila i sad imam prirodnu boju jer ne znam sta cu sa kosom.

  • admin
    January 6, 2014

    Svaka čast tvom frizeru kod kojeg si bila, ali stvarno.
    Ja sam bila na nekoliko mesta, niko nije hteo to da radi i onda je meni postalo svejedno, pošto stvarno nisam pravila dramu oko toga "pržim kosu", ali zato posle kada ne daj bože krene da opada i slično, histerija je nastupala na snagu.
    Na par slika sam ti videla kakva je boja, meni se jako dopada kako ti stoji. Dobro, dok ne osmisliš nešto interesantno, nema potrebe da nešto eksperimetišeš, da ne napraviš glupost- mislim ne ti, nego frizer.

  • Anonymous
    January 13, 2014

    JAO KAKO SI MOGLA MENJATI TOLIKO BOJA,JA NMG DA SE ODREKNEM PRIRODNE BOJE KOSE ZAO MI HAHAH :D…MENI SI NAJLEPSA KAO PLAVa PRELEPA SI PLAVUSA :D,ALI I 2009. SI BILA SIMPATICNA I TA BOJA JE JAKO LEPA I ONA TI LEPO STOJI ALI PLAVUSA NAJBOLJA HAHAHA 😀 MARIJANA 😉 :*

    • admin
      January 14, 2014

      Menjala sam i između toga par, ali nemam slike :).
      Drago mi je da ti se dopada kako mi stoji plava kosa,hvala ti puno na mišljenu Marijana 🙂 :*.

  • Ivana Split
    February 17, 2014

    ja sam od 14 do 19 probala sve moguće boje kose (osim kričavo roze ili nešto baš takvo) i nije mi žao. To su bile te godine, a kosa se srećom oporavila. Kosa je puno zdravija kad se ne farba, o tome nema dileme, a opet i to farbanje ima svoje čari.

    Ironija je u mom životu da sada kada sam dobila dvije, tri sijede ne da mi se više bojati kosu nego ih samo počupam. Odjednom sam shvatila da baš volim svoju tamno smeđu kosu i da mi se sviđa prirodni odsjaj koji ima:) to ti je život:)

  • Ivana Split
    February 17, 2014

    zaboravila sam reći, mislim da ti sve dobro stoje, samo je crna malo pretamna za tebe (inače je dosta teška boja, a i svijetli izrast je najgori zar ne?).
    Ja sam bila grozna kao plavuša, ali barem sam uživala u tome da me nitko ne bi prepoznao…ujak je prošao kraj mene, mahnio mi i rekao: Žurim po Ivanu.

  • Natasa Djurkic
    March 21, 2014

    kako si dobila ovu u 2011.je divna

  • Natasa Djurkic
    March 21, 2014

    ova boja u 2011 ti je super.ja sam na moju prirodu tamno smeđu u decembru za doček nove god.izvlačila pramenove želela sam lepe belo-sive.frizerka mi je stavila neki preliv i ja pozelenela!sad se to ispralo konaćno i stavila sam moj ehoton i ja opet pozelenim.sad razmišljam da preko tih pramenova stavim lešnik preliv ali mi se ta tvoja iz 2011 jako dopada

  • Anonymous
    June 15, 2014

    Sad tek vidim ovaj post, iako sam cesto na tvom blogu, i stvarno ogromne promene. Lepo ti stoji plava, a kako i ne bi jer si prelepa devojka, ali ipak si Rodjena da budes Brineta. Kada bi nasla onu neku lepu svetlo hladno smedju cappucciono boju, bez crvenog ili zutog odsjaja, vec onako na sivkasto, to bi bilo pun pogodak, bilo bi savrseno.

    • admin
      June 15, 2014

      Poseti blog uskoro ponovo, bice nesto na temu kose ponovo, uz slike :).
      Slazem se sa tobom u potpunosti.

  • Anonymous
    June 18, 2014

    Imam tamno smeđu prirodnu kosu, rado bih se ofarbala u svijetlo smeđu tj. boju meda. Kako? Da li da uzmem plavu farbu ili da isključivo uzmem boju meda?

  • Beauty chat room by Marijana
    July 30, 2014

    Isto kao i ti, ja sam u mladosti prošla kroz sve moguće boje kose, a sada sam crna kao ugljen!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *