Zoeva četkice

by Monday, September 2, 2019

#ZOEVASrbija – još jedan haštag koji ćemo pratiti, još jedan brend za koji smo bogatiji. Stigle su palete senki, palete za lice i kompleti četkica. Danas pišem o Rose Golden Luxury Set-u vol 1.

Ovaj set broji osam sintetičkih četkica koje dolaze u neseseru  spakovanom u elegantnu crnu kutiju. Svaka četkica ima svoju “zvaničnu namenu” kojih se držim skoro nikada, jer volim da proizvode koristim za ono za šta meni najviše prija, pa imajte to u vidu kada budete čitali nastavak.

106/ Powder – Gusta, dugodlaka, mekana i veoma fleksibilna četkica kojoj možete naći više namena. Za razliku od naredne dve nije gusto nabijena što joj daje na mekoći i udobnosti korišćenja. Za ovakvim alatom baš ne posežem i nemam nijednu da je jako slična ovoj, ali sam joj našla namenu a to je nanošenje hidratatne kreme začinjene sjajem na bistu iil pak određenih bronzera (kremastih).

102/ Silk Finish –  tip četkice koju sam godinama uživala da koristim za tečni puder. Ona je izrazito gusta, prilično nabijena ali i dalje vrlo meka i ugodna i za korišćenje, a i subjektivno na koži. Uglavnom kružnim pokretima uz osrednju količinu proizvoda. Ne kupi previše za sebe, posebno ako ste blagi dok aplicirate.

110/ Face Shape –  dva i po puta manja ali gotovo identično koncipirana verzija 102-ke. Kako vreme prolazi, sve više volim manjim četkicama da nanosim ten i to je ono što mi prija jer mogu delikatnim regijama da priđem brže, lakše i finije. Takođe, ako radim kremastim priozvodima, odlična je za blaže konture i definicije. 

142/ Concealer Buffer – regija ispod oka sa tečnim korektorima i konsilerima – zavisi kakva je potreba, lako se rešava ovim alatom. Blagim tapkajućim potezima ili, ako formula dozvoljava i blago, ali sasvim blago “razvlačenje”. Neretko je iskoristim kada je mala površina i za highlight ispod obrve ili na ključnim mestima gde treba “još samo nešto malo drugog highlightera da dodam”. U svakom slučaju višestruka namena.

127/Luxe Sheer Cheek – poznata priča kose četkice za rumenilo. Ona je srednje gustine, standardnog oblika za ovu priču, izrazito mekana i nežna, naravno, samim pozicioniranjem čekinja značajno nežnija od prethodnih koje su već prijatne. Nemam naviku da koristim ovaj tip četkice, jer volim druge oblike ali to ne menja činjenicu da ona radi posao. Ono za šta mi  se dopada jeste da njom nanosim topere na rumenila. Pokupi diskretan sjaj, tapkajućim pokretima nanese koliko treba i to je dovoljno. Ili, ako radim no makeup look, kada nanosim neko sasvim prirodno rumenilo, ona je idealna da to distribuira.

227/ Luxe Soft Definer – ako ste tražili dupe za MAC 217, onda je to ova četkica. Da li definišete pregib, da li radite u spoljnom uglu, ili jednostavno nanosite mix konsilera na podočnjake ili blendate neki deo, stvarno je dobra za sve to. U zavisnosti od oblika oka naravno prilagođavate, ali to je jedan od nekoliko tipova četkice koje treba imati i imati njihove back up-ove.

231/ Luxe Petit Crease – nešto finiji radovi, što bi You Tube zajednica rekla “spoljašnje V”, ili blendanje donje linije kapka. Opet, sve se svodi na to koji je oblik oka u pitanju i kako vama “leži” korišćenje. Još jedna koja vredi i treba.

217/ Wing Liner – fina, tanka, koso sečena i dovoljno čvrsta da sa njom možete da iscrtavate obrve, eyeliner, ali ono za šta je najviše volim jeste nanošenje senke u sam koren trepavica radi davanja dubine oku. Odlično se slaže sa gelovima (proizvodi za obrve i eyelineri) i nezavisno od formule, gustine i snage prozvoda, njom se dobro manipuliše. To naglašavam jer su neke četkice često krhke i malo jači gel (na primer beton Inglot) zna da ih parališe. Neke su pa previše jake da osetljivo oko kad ih pipne želi da eksplodira. Fleksibilna je taman koliko je potrebno. Kada je koristim za koren trepavica prija mi jer nije gruba, što mi je bitno i kada radim na sebi, ali i na klijentima. Udobnost.

Estetika & detalji

Pribor je u biti kvalitetno urađen, sa finim prelazima, praktično standardnih veličina (tu je koji cm manje od MAC-a i Inglota, zapravo, zavisi kako koja i šta poredite ali regularno sve), vrlo prijatne u ruci i za rad. 

Na samim drškama, na jednoj strani na svakoj, nalazi se poruka: COLOR, LOVE, MAKEUP sa premazom i sjajem koji prati metalni deo na svakoj, dok je sa druge strane  broj i zvanična namena.

Pošto je ovo rose golden kombinacija, taj metalni deo je upravo u toj boji, a pošto sam ja prva u liniji da kažem da to ne volim uopšte ni kao pojam u teoriji (crno i srebrno je moj izbor večni), reći ću da je to jedina stvar koja mi se ne sviđa. Znam, nema veze sa funkcionalnošću, ali ima sa ličnom preferencijom.

Da li je ovaj set meni koristan?

Objektivno, jeste. Zanemarićemo koliko četkica imam, zanemarićemo čime se bavim, gledam samo ovih osam komada i komentarišem njihove performanse. One sve rade dobro, dolaze u dovoljno veličina i oblika. Jedino što bih dodala ovom setu da bi bio kompletan, a što zaista koristim je kraća pljosnata četkica za apliciranje senke. Ali, ne brinite, u ovom rangu imam jednu takvu i pristupačna je. I Sephorina. Pokazaću vam u drugom članku o njihovom priboru.

Cena i dostupnost

Cena ovog seta u Sephora parfimerijama je 10.600, što kada se gleda trošak po jedinici (ako pretpostavimo da isto koštaju što nije u praksi ali radi primera u setu) to bude 1.325 dinara. Za osam dobrih četkica koje rade posao, lako se održavaju, ne linjaju i ne raspadaju kao što bi mogao biti slučaj koliko već posle 10. pranja a oprane su bar duplo puta za ovih koliko dana, investicija isplativa.

A pojedinačno? A drugi setovi?

Zoeva cene su pred vama, jeste da nije tema sve ostalo ali što kad imam informaciju da ne podelim:

*Brush set professional cemplete eye set, 9.900 dinara

*Luxe complete set professional brush, 17.700

*Rose Golden edition brush luxury set (ovaj danas opisan), 10.600

#102 Silk Finish, 2100 dinara

#104 Buffer, 2400 dinara

#105 Lue Highlight, 2100 dinara

#106 Powder, 2100 dinara

#109 Luxe face paint, 2100 dinara

#110 Face shape, 1990 dinara

#126 Luxe Cheek finish, 2400 dinara

#127 Luxe fan, 1990 dinara

#142 Concealer buffer, 1490 dinara

#228 Luxe crease, 1490 dinara

#230 Luxe pencil, 1490 dinara

#230 Luxe  crease, 1490 dinara

#234 Luxe smoky shader1490 dinara

#317 WIng liner, 1490 dinara

#322 Brow line, 1290 dinara

Kako vam se čini set?

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *