GlamBox – letnja edicija

by Monday, July 11, 2016

Pre nekih nedelju dana stigla mi je još jedna GlamBox kutija. Ovoga puta dala sam sebi malo više vremena za pisanje teksta, pa da vidimo šta sam to sve dobila, probala za to vreme :).

Junsko izdanje deluje kao priprema korisnica za odmor, ili makar onu vikend varijantu relaksacije. Mnogu reći da su se potrudili da kutiju napune različitim proizvodima i da je potrajalo otvaranje i čitanje deklaracija.

Šta se našlo u junskom GlamBox izdanju:

  • Bambi Wellness breakfast (šumsko voće & badem mleko)
  • Alchemy SUMMER SPICE  #OMG Sparkling Jasmin perfumed hand cream (full size)
  • B.U. in action active release
  • B.U. in action lemon & vanilla mousse
  • Batiste Dry Shampoo (clean & classic original)
  • ESTAR cosmetics balzam za negu usana (full size)
  • Carroten Tan Protect 2x 8ml
  • Carroten Mat Look SPF 30 krema za lice 2×3 ml
  • ZIAJA:
  • Goat`s milk day cream (dry & wrinkle prone skin)
  • Goat`s milk hand and nail cream
  • Goat`s milk body lotion moisturising, dry and normal skin
  • Sensitive skin firming night cream
  • Jasmine night cream anti-wrinkle
  • Orange butter creamy shower soap
  • Creamy shower soap silk, smoothing

Dva full size proizvoda, nekoliko putnih, malo slatkiša i dosta, dosta testera.

 

Bambi 

Krenimo od onog najmanje očekivanog, a to je nešto za jelo. Izgleda da su ovog meseca u beauty priču želeli da uklope i nešto drugačije, pa su priključili Wellness keksiće. Energija i dobro raspoloženje su sastavni deo njihove mantre, pa u to ime tu su i dve vrste keksa različitih ukusa za lak početak dana. Za one koji broje kalorije, ima ih oko 190 po kesici.

Da budemo, kao i uvek potpuno iskreni :), ja ne mogu za jedan obrok pojesti samo keks, ma koliko to želela. Ono što je realno, jeste da jedem uglavnom sendviče, često i testenine, a kao desert uvek ide nešto ovakvog tipa, jer mi to tada prija. Obe ove opcije su mi veoma ugodne uz čašu mleka, ili uz čaj. Badem je fin, nežne arome i čak možda meni baš odgovarajuć za veče i opuštanje. Voćni je osvežavajuć i prigodan za jutarnji pokret i dodatnu podršku. Hrskavi su, ukusni, dopali su mi se. Dodatke ovakvog tipa valja imati i u torbi, ako ni zbog čega, onda za hitne slučajeve.

di golubovic glambox kutija

 

Alchemy Summer Spice krema za ruke

Kada sam isprva ugledala ovu bočicu pomislila sam da uopšte nije naš brend u pitanju, već nešto što je možda dostupno u susednim zemljama. Momenat “#” je definitivno ukazao na to da se radi o ostvarenju novijeg datuma, pošto ranije takve stvari nismo baš mogli da primetimo. Reć je o gušćoj konzistenciji kreme, koja pruža vrlo pristojnu hidrataciju rukama. Miris kojim su bili inspirisani je jasmin i opisuju ga kao “vrlo prozračan i beskrajno zavodljiv”. Miris jasmina volim, međutim ovde krema nije baš prozračne mirisne note već je veoma intenzivna, mada kako vreme prolazi miris se polako gubi, odnosno dovodi se na tu finiju delikatnu liniju.  Rekla bih da ima i malo kokosa u sebi, mada sastav ne kaže tako. Možete se nanositi i više puta u toku dana, po potrebi. Mada verujte, malčice je i više nego dovoljno, naročito po ovim vrućinama.

Krema sadrži 75 ml, a dostupna je i u drugoj verziji koja nosi (opet popularni) “#” LOL, ima miris vanile, a cena po komadu iznosi 249 dinara.

alhemi

Batiste Dry Shampoo

Batiste proizvodi već su bili sastavni deo Glam kutije, pa ću iskoristiti još jednom priliku da ih opišem i kažem kako koristim. Njihovi šamponi su jedini koje kupujem zato što smatram da najbolje od svega dostupnog (makar u drogerijama) rade svoj posao. Dakle ideja je na kosu koja je već zrela za posetu vodi i šamponu, naprskate proizvod sa razdaljine od oko 20-ak centimetara, a potom umasirate kako na temenu ne biste imali nikakve tragove. Ružičasta varijanta (flower) odlična je za nas plavokose jer ipak ostavlja minimalno svetlosti (traga) što nije tako loše ukoliko se približavate trenutku farbanja. Ova verzija je original i naravno mogu je koristiti sve boje kose. Preporučujem, pre upotrebe šampona da kosu lepo očešljate, lepo “pregledate” gde vam je šampon najpotrebniji  i onda na tim mestima lokacijski reagujete. Nema potrebe tretirati regije kojima šampon u tom momentu nije neophodan, a usput i nepotrebno trošiti proizvod. Ono što pored pomenutog mogu da preporučim to je XXL volumen verzija koja doslovno “podigne” koren i svima nama sa “spljoštenom” kosom na temenu pruža taman dovoljno punoće da čak i najjednostavnija frizura izgleda bolje. Ovo mi je omiljeni prozivod u kutiji i smatram da ga treba imati u neseseru, ako ništa, za hitne slučajeve.

batiste

B.U 

Dva simpatična proizvoda koja su izuzetno poželjna za korišćenje pojačano u letnjim mesecima (suptilna poruka ljudima iz autobusa). Reč je o jednoj jako lepoj kremi za tuširanje i anti perspirantu. B.U. je jedan od nekoliko brendova mojih tinejdžerskih dana. Sećam se raznih vodica, parfema upakovanih u razigrane ambalaže. Sada sam isprobala dva nešto svedenija proizvoda, koji mi i estetski i po učinku prijaju.

Vanila i minimalno prisustvo limuna u kremi za kupanje odmah su mi se dopali već na prvo čitanje. Ma koliko da povremeno volim nešto jače note radi osveženja, ipak su mi blage, mile, “tiše” arome bliže. Formula je dovoljno gusta i kremasta, u nekoj manjoj količini potrebno je naneti na lufu, a potom uživati u ritualu. Koža je baršunasta i mekana pod jagodicama prstiju, a čak se i miris suptilno zadržava narednih nekoliko sati, što je prilično ugodno. Bočica u kojoj je proizvod stigao je taman za poneti na neki kraći odmor (recimo vikend) i drago mi je što je imam. Proizvod sadrži 50 ml.

Što se tiče anti perspiranta, ovo je još jedan školski primer mirisa čistog. Dobro je! Narandže, pepermint, zagušljivi puderi  i ostali izleti u eksperiment nisu “moja šoljica čaja” ali sve što se vrti oko nežnosti, čistoće i klasike, tu sam. Ovo je takođe putna varijanta, sadrži 50 ml i mogu reći da mi je retko dopadljiv proizvod na osetljivu regiju ispod pazuha. Imaću ga u vidu i za kupovinu nekada.

bu

Estar balzam za usne

Još jedan domaći proizvođač u kutiji, pohvalno :).  Estar dolazi iz Novog Sada i u okviru asortimana ima proizvode namenjene nezi lica, tela, kao i tretmane. Tu i tamo na nekim blogovima čitala sam nešto o njima, ali nikada ništa nisam naručivala. U kutiji je bio i jedan balzam za negu usana pa sam nedelju dana okvirno samo njega i isprobavala. Sadrži pčelinji vosak,  ši puter, kakao puter, kokosovo ulje, ricinusovo ulje... Uglavnom jedan dosta bogat i hranljiv proizvod. Dolazi u klasičnoj crnoj ambalaži sa zlatnim natpisom, sadrži 4,5 ml i nosi cenu od 540 dinara. 

Korisitla sam ga po potrebi, ali u proseku dva puta dnevno. U kontaktu  sa usnama, formula se topi nanoseći skoro pa optimalno na prvo “povlačenje”. Instant se oseti da je balm baš hranljiv, tekstura se fino združi sa manje ili više suvim usnama i tu ostaje, ne skida se. Ako postoje ranice, ljuspice ili neka druga tegoba koja zahteva da se to obloži, ovo je dosta fino – kao noćni tretman posebno. Prilično dobro neguje za to kratko vreme koliko ga koristim. Ono što bih volela da je malo drugačije, jeste da je sam “stik” odnosno proizvod malo stabilniji u svojoj kućici od pakovanja. Ne mislim na temperaturu proizvoda, već na samu izradu – jer se dosta pomera levo-desno što prouzrokuje da se višak proizvoda nađe na samom pakovanju. Možda je moguće nešto učiniti po tom pitanju, ali sve ostalo što se tiče njegovog učinka je na mestu. Ako želite da probate još neki balzam za negu, a ne samo “za usputnu hidrataciju”, onda imate preporuku.

estar

Testeri Ziaja i Carroten:

testeri

Nisam bila u mogućnosti da isprobavam ove proizvode za ovako kratko vreme, mislim da bi moja koža doživela šok. Onda ni utisci ne bi baš bili na mestu, ali u svakom slučaju postoji nešto i za čišćenje, zaštitu i negu. Videću vremenom šta je pogodno pa ću utiske deliti na nekoj od društvenih mreža.

glambox

Mislim da je ovo izdanje prikladno na više nivoa i da je pokrilo različite potrebe. Rekla bih da im je jedno od boljih, pošto ih pratim od starta.

Da li ste probali nešto od proizvoda?

No tags 6 Comments 0
6 Responses
  • My beauty notebook
    July 11, 2016

    ,,(suptilna poruka ljudima iz autobusa)” 😀
    Batiste sam probala i definitivno je najbolji suvi šampon.
    Ljubav za poslednju fotografiju!

    • digolubović
      July 11, 2016

      A užas stvarno, šta da kažem drugo :D, volela bih da razviju svest o postojanju nekih proizvoda.

      I ja, zaista najviše volim (a uostalom i kupujem) Batiste.

      Ljubav <3

  • Dragica Sojic
    July 11, 2016

    Carroten tan&protect, obozavam ga. Vise volim ulja za suncanje, ali ovo mlekce mi se dopalo. Povotovo sto mi i miris odgovara, sto je redak slucaj sa mazalicama za suncanje ☺

    • digolubović
      July 11, 2016

      E bas mi je drago 🙂

  • Jovana D.
    July 11, 2016

    Probala Wellness keksiće s bademom i Ziaja testere, delili ih u DM-u nekom prilikom, sećam se za kremu za ruke da je fina. Jeste se Glam box poboljšao u odnosu na ranije, ali i dalje mi nije to to, tj. može to mnogo bolje, što im iskreno želim da postignu :).

    • digolubović
      July 11, 2016

      Naravno, uvek moze bolje :))).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *