Vichy Idealia Eyes

by Monday, April 28, 2014

Novetet od Vichy-ja, krema za predeo oko očiju.
U startu, par informacija o tome kako sam negovala do sada ovu regiju i u kakvom je ona stanju, a potom utisci o ovom proizvodu.

Imam normalnu ka mešovitoj koži i do letos, regija oko očiju je bila u korektnom stanju, odnosno nije bila ni blago dehidrirana. Negovala sam drogerijskim kremama, a isprobavala sam testere nekih drugih i u principu su mi sve bile ok.
Usled korišćenja Bourjois Healthy Mix korektora (moja boja je 51), koža u tom predelu postala mi je isušena, nekada više nekada manje. Jasno je da tako gust i koncentrovan proizvod može da da takav rezultat, ali, odgovarao mi je zbog toga što lepo prekriva i dobro se slika. U međuvremenu sam našla adekvatnu zamenu za njega, ali mi je zona oko oka ostala dehidrirana.

Ovu kremu, koristim oko 20ak dana i pre utisaka, da vidimo iza čega stoji kompanija Vichy:
– transformiše kvalitet kože i boju područja oko očiju
– ublažava izgled tamnih podočnjaka
– osvetljava tamna područja
– izgleđuje linije oko očiju i površinu kože
Pošto uglavnom krećem od estetskog momenta, pohvalila bih izgled ambalaže – jednostavna i efektna, kao i specifično dizajniran aplikator, koji omogućava doziranje proizvoda i svodi na miminum mogućnost da preterate u količini.
Proizvod je boje slonove kosti  (vidite ispod na slici, na aplikatoru), a kada se rasporedi po koži tragova nema.  Golim okom, ne vide se na samoj kremi čestice koje reflektuju svetlost, ali na koži se primeti doza sjaja i blago posvetljena regija oko oka i ono samo deluje odmornije i svežije. Posebno sam tu dozu “vedrine pogleda” i razlike “pre i posle”  primetila kada sam bila u ciklusu, a kada su mi podočnjaci u nekoj meri modri.
Krema je bogata, hidrira, odlično neguje, a mojoj koži je već posle otprilike 10-14 dana bila primetna lepa i razumno velika razlika na oko i dodir. Nema one zategnutosti i dehidriranosti i ružnog osećaja pod prstima kad napipam, već je koža ponovo – jednostavno normalna i nahranjena, što me čini srećnom.
Nanosim je ujutru i uveče, u izuzetno maloj količini – pošto nema potrebe nanositi mnogo, tako da će ovih 15 ml trajati prilično dugo. Takođe, krema je dobra kao podloga za šminku (korektor). Ne postoji korektor koji se meni ne zavlači u sitne linijice oko oka, ali kad prethodno stavim ovu kremu, ipak je to malo blaže nego obično.
Što se tiče Idealia linije, probala sam nekolko proizvoda i svi su mi odgovarali, za razliku od nekih drugih gde sam pažljivije birala, pošto spram potreba neke stvari više odgovaraju, a neke su malo agresivnije – za moj tip kože naravno. Korisitila sam kremu namenjenu normalnoj i mešovitoj koži i bila mi je odlična, serum sam potrošila jednu bočicu i nabavila drugu, a sada imam i ovu kremu za predeo oko očiju i zaista sam zadovoljna.
Ovaj proizvod, pogodan je za sve tipove kože, bez obzira na starosnu grupu.
Preporučena neobavezna cena je:  2633,04 dinara

Da li ste probali ovu kremu? Kako vam se čini?

 

13 Responses
  • Jelena
    April 28, 2014

    Imam ga. Ali sam usled virusnog konjuktivitisa bila prinudjena da prestanem sa upotrebom. Nisam ga koristila 3 nedelje. Sad ponovo mazem, ali sam jos uvek podeljena. Ujutru ga ne volim, uvece ga obozavam. Valjda ni ja ne znam sta hocu…

    • admin
      April 30, 2014

      Moguće je da ti prosto više prija uveče.
      Ja sam od starta stavljala u oba termina i to mi je optimalno, ujutru i zbog nege i zbog šminke, a uveče zbog nege naravno.

  • Mell
    April 28, 2014

    Ovu sam recenziju čekala! Stavljam je na listu definitivno jer u posljednje vrijeme mi je okoloočno podrucje malo potamnilo i ne znam zbog cega ali me bas frustrira 🙁 Valjda karma jer sam se uvijek hvalila da nemam tih problema haha 😀

    • admin
      April 30, 2014

      Ah dešava se. Tako sam i ja "imam normalnu i NEproblematičnu kožu i samo odjednom, aaaaaa. Karma je čudo :D.
      Verujem da će ti se dopasti 🙂

  • Šminka je ljubav
    April 29, 2014

    I meni se jako sviđa ova krema, posebno efekat posvetljivanja 🙂

    • admin
      April 30, 2014

      To mi je stvarno odlično, ali baš 🙂

  • Mona Moon
    May 1, 2014

    Imam ovu okoloočnu kremicu i potpisujem sve što si rekla 😀

  • Malegria
    May 25, 2014

    Да ли ова крема може приметно да смањи видљивост тамних колутова око очију (ја чак имам и на носу, код унутрашњих углова очију). И да ли их уклања тренутно или мора да прође одређени временски период и који? Ја сад мажем орифлејмову крему из линије Оптималс око 10 дана и све је у реду осим што ми не уклања подочњаке које имам увек (отклања само оне тамне делове који настају услед неспавања), па ме занима да ли ова крема то ради.

    • admin
      May 26, 2014

      Znaš kako, ja nemam problema sa tamnim kolutovima konstantno, imam samo povremeno (u ciklusu) modre podočnjake i to ne ništa drastično.
      U mom slučaju, krema radi trenutno posvetljivanje, to je prosto efekat koji ona ostavlja. Meni to traje 3-4 dana i tada sam primetila da prosto deluje koža drugačije kada nanesem – svežije, odmornije, a i zdravije. Za duge staze je glupo da pričam, kad nemam taj problem i zaista ne znam.
      Mislim da bi trebala da nastaviš da koristiš u Oriflame kremu, da prođe 4 nedelje pa da daš neki zaključak. Lično zaključak uvek donosim nakon 4 nedelje (aktivnog korišćenja) minimum o proizvodu od kojeg očekujem nešto konkretno.

  • Malegria
    May 27, 2014

    Хвала ти на савету, пошто од козметике користим неке најосновније ствари, нисам знала колико би требало да сачекам да бих приметила одређене ефекте :). Наставићу да је користим у сваком случају, јер нема негативне ефекте на моју кожу.

  • Sanja Djordjevic
    June 2, 2014

    Baš sam se mislila da li da kupim ovu kremu za područje oko očiju, ali posle tvoje recenzije, sigurno kupujem. U principu nemam neki veći problem sa podočnjacima, ali mi treba nešto što čini pogled bistrijim.
    Htela bih da te pitam da li kremicu nanosiš i na kapak ili samo ispod oka i koji korektor preporučuješ, pošto se plašim da mi ne isuši područje oka koje mi je ionako suvo.

    Veliki poZZ!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *