Anabella, welcome

by Wednesday, March 21, 2018

Godinama gosti poznatih lanaca, sada imaju i svoju kuću, svoj (Anabella) beauty spot. U centru Beograda. U Knez Mihailovoj 18. Ko to? Clinique, Estee Lauder, Sensai, Clarins, Glam Glow, Michael Kors….Lista je dugačka, ako vam je lakše, sve što uvozi Orbico beauty. Međutim, tu su još neka imena koja smo dugo čekali i pitali: “A kada će ovo stići kod nas?” – Jo MaloneBobbi Brown, Tom Ford, La Mer, Smashbox. DOBRO NAM DOŠLI.

I nema ništa bolje nego kada sama poželim da u neograničenom trajanju istražujem, posmatram, osluškujem i za svoj groš provedem vreme kako mi prija.

Prostor je lep, prostran, jednostavno nov i ugodan za boravak i kupovinu. Parfimerija je koncipirana na dva nivoa, pri čemu je gornji deo – koji vidite čim uđete “rezevisan” za priozvode i sam proces upoznavanja i kupovine, dok postoji i drugi do kog se stiže, kako volim da kažem spiralnim stepenicama. Reč je praktično o mini šminkernici koja će biti korišćena za demonstracije i aktivnosti/promocije i sve ono što organizatori budu kreativno osmislili da se tu održava.

Da prošetamo kratko kroz nova imena, a onda vam ostavljam prostor da pogledate galeriju (manja ovde, opširnija na Facebook strani) i da pitate za ono što vas eventualno zanima.

Jo Malone London 

Joanne Lesley Malone je pedesetpetogodišnja junakinja iz Britanije koja je osnivač dve kompanije – Jo Malone London i Jo Loves. Parfemi, mirisi za prostor, linija za negu tela i luksuzne sveće. Sofisticirana i nenametljiva estetika, baš kako volim. Mali raj za ljubitelje zavodljivih mirisa koji su vešto upakovani za utisak koji traje. Trenutno je tu čovek koji predstavlja oličenje termina customer service i koji će biti raspoložen da odgovori na sva vaša pitanja, pokaže vam sve što vas interesuje i pomogne vam da pronađete miris za sebe. Lični favorit: Myrrh & Tonka, apsolutno: Eklektičan, aromatičan i rafiniran – baš kako su ga opisali.


Bobbi Brown

Šminker, autor više knjiga na temu onoga što je obeležilo njen život, make up. Kod nas se u ponudi nalaze kako dekorativna tako i preparativna kozmetika koja mi je posebno privukla pažnju, a osim kultnih proizvoda u ponudi su i nove stvari – linija pudera ali i Capri kolekcija. Tu su i šminkeri koji su prošli obuku za brend pa mi je bilo drago da zajedno iskomentarišemo neke proizvode koji su me interesovali. Konkretno Shimmer Brick (6.970 rsd), creamy concealer (4.090 rsd), skin salve (5.910 rsd) i tako dalje…

La Mer

Luksuzni ansambl je tu. Dva ovna na brvnu i dalje mogu da polemišu o ceni, performansama i komparacijama ali će popularnost ovih proizvoda nekako verujem naći put do onih koji to mogu sebi da priušte i verujem da će im, kao i Maxu Huberu lice (i duša) biti zadovoljniji onim što vide u ogledalu. Za mene su to nežne suptilno skrojene pastelne bočice i teglice koje ću za sada skromno posmatrati sa strane.

Tom Ford

Parfemi, ne šminka. I Black Orhid i Venetian Bergamot i Oud Minerale i…Ima ih u izobilju. Jasni, sa stavom, u prepoznatljivim bočicama koje smo toliko puta videli na poznatim portalima i YT kanalima. Interesantnih primeraka po naravno cenama koje prate ovo ime.

Smashbox

Well hello Photo Finish Primer, Photo Finish Primer Water…Smashbox je brend o čijim smo prajmerima i paletama iz ograničenih kolekcija često imali prilike da čujemo. Ipak, meni se posebno dopala paleta pudera (4.970 rsd)  i korektora (3.270 rsd) iz Studio Skin kolekcije. Zašto? Verovarno jer i mi boje belog papira možda možemo naći nešto za sebe.

Za kraj, pomenuću da je tu i MAC koji ima lepo organizovanu gondolu i nekako možda praktičnije sortirane artikle da i oni koji nisu upoznati sa brendom toliko i nisu pokretni katalog cenovnik kao ja mogu lepo da se snađu i istražuju. Tu je i posebno organizovan prostor za aplikaciju pa verujem da je za one koji koriste MAC-ove usluge šminkanja i opcije koje imaju inače u ponudi ovo dobra vest.

Sve u svemu, imamo jedno novo mesto u srcu Beograda koje obećava i za koje se nadam da će zahvaljujući brendovima i usluzi zaposlenih biti na pameti onih koji vole kozmetiku i mogu da priušte kozmetiku koja nije dostupna baš na svakom ćošku. Lepo je.

 

Do narednog naslova,

Di

No tags 0
6 Responses
  • Marina
    March 21, 2018

    Nema te, nema, pa onda doneses vrednu informaciju! <3

    • digolubović
      March 21, 2018

      Tako izgleda ispadne :)!
      <3

  • Jelena
    March 21, 2018

    Lep pregled. Lepo mesto. Fini brendovi.
    Sačekaće me još koji dan, da isplivam iz rasporeda :D.

    • digolubović
      March 21, 2018

      Hvala J.
      Ah, ti sada roniš – i to kako :D.

  • Šta mi treba?🎀
    March 22, 2018

    Bila, pronjuškala, malo se častila Smashboxom i to je to… A ti prenela bukvalno svu atmosferu na blog, congrats!

    • digolubović
      March 22, 2018

      Ako si se častila :).
      Hvala ti 🙂