Drugačiji pristup loknama

by Thursday, December 26, 2019

Figaro stajler pravougaonog oblika?

Kolač u tiganju, nemoguće! Na tržištu je odnedavno dostupan figaro za kosu nešto drugačijeg oblika. Dok smo navikli da su to valjkaste cevi čiji prečnici variraju, sada je tu naizgled nešto čiji rezultat teško možemo da predvidimo. Naravno da sam potrčala da testiram odmah (i na više glava a ne samo na svojoj) i u nastavku čitajte utiske.

Tehnički gledano ovo je jedan dobar, ne previše jak i za današnje uslove pametan uređaj:

  • Ima tri nivoa temperature (160, 180 i maksimalnih 200 stepeni)
  • Keramičke ploče
  • Vreme zagrevanja od 30 do 90 sekundi što je tipično za sve BaByliss Paris uređaje
  • Funkciju automatskog isključivanja – jer mi zaboravimo “da li smo isključile peglu/ringlu”, ali on ne zaboravi da se isključi na vreme
  • Hladni vrh za jednostavnije rukovanje svima koji “pridržavaju” uređaj
  • Rukavicu i podlogu za odlaganje

Sve što je (do) 200 stepeni je po mojim kriterijumima zlatna sredina. Kada je temperatura niska, uslovno rečeno naravno, teško da iole teža dlaka može da prihvati manipulaciju i stilizovanje. Sa druge strane, nema potrebe za ovakav proizvod ima više, jer ovo verujte mi, može napraviti kvalitetan rezultat.

Malo dužim pritiskom na zlatni taster uređaj je uključen, a kratkim dodirom tastera menja se podeok temperature. Isključivanje je takođe dužim pritiskom.

Umešnost pokreta iliti: “Kako se ovo koristi?”

Običan, “normalan”, jednostavno samo figaro koristimo tako što pramen kose navijemo na grejnu cev, sačekamo nekoliko sekundi i potom pustimo.

Ovaj figaro, međutim, ide malo drugačije i ima dva načina.

Način broj 1.

Navijete pramen kose (možete slobodno i širi i gušći pramen ako želite) i umesto da čekate, pomerate grejnu cev gore-dole ne biste li kreirali oblik. Pošto znam da je ovo čudno objasniti pisano, evo videa sa YT-a. Ovim načinom dobijate beach waves.

Način broj 2.

Kada navijete pramen kose, nemojte zategnuti sasvim oko ploče već to uradite blago da biste mogli okretanjem uređaja u mestu levo-desno da formirate oblik. Ovim načinom dobijate poput feniranja na lokne na spolja (ili unutra kako uvijete).

Uređaj daje različite rezultate u zavisnosti od načina na koji ga koristite. Naravno, veliku ulogu u svemu ima i dužina same vlasi jer svaki rezultat ipak ima drugačiji dojam ako je kosa kraća/duža. Za kreiranje predloga novogodišnje frizure i šminke, koristila sam ovaj figaro na način broj 2 i efekat je elegantno uvijena i složena kosa i to izgleda ovako:

Da bih prikazala kako ovi fini talasi u kosi izgledaju zamolila sam drugaricu Angelinu da mi pozajmi komadić svog vremena i predivnu kosu kako bih načinom koji je prikazan u videu napravila kompletnu frizuru. Njena kosa je sveže oprana, isfrotirana i blago sušena fenom. Nema nijednog proizvoda za stilizovanje već samo rad figaro stajlerom. Nakon što sam uvila, prošla sam četkom celom dužinom i to izgleda ovako:

Bujno, nežno a snažno, nosivo i efektno. Dopada mi se što je uređaj drugačiji i ima više mogućnosti, samo je potrebno malo vremena da se uhodate. Naročitih zamerki nemam, funkcionalnost je tu, estetika je na mestu i cena je u srednjem i priuštivom cenovnom rangu. Meni lično nije potrebna rukavica niti podloga jer ih ne koristim ali mi je lepo što ga u pakovanju ima za onog kome to znači.

Gde može da se kupi? Putem sajta babyliss.rs OVDE (poštarina je besplatna), u Emmezeti i drugim poznatim maloprodajnim objektima.

Kako vam se čini?

O BaByliss Paris uređajima pisala sam više puta, pa ako vas zanima:

  • 3D električna četka za ispravljanje kose pogledajte OVAJ članak
  • uređaj koji sam “usisava” pramen kose i pravi lokne za vas, pogledajte OVAJ post
  • konusni (kupasti) figaro, presa koja može na vlažnu i suvu kosu i njom možete praviti i lokne, i figaro prečnika 25mm, bacite pogled na OVAJ post
  • još jedna presa za kosu, kliknite OVDE. Ove više nema u asortimanu ali ima jedna jednako dobra čija je oznaka ST387E.
  • odličan fen za kosu od 2300W (jer ne pristajem na manje) bacite pogled na ovog starog favoritu u OVOM postu

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *