Sephora Magical Christmas

by Sunday, November 11, 2018

Sephora Magical Christmas, tradicionalna godišnja promocija noviteta Sephora collection brenda ali i novih imena i promo setova. Light motiv ove godine je sova i cela tema ide u teget-srebrnom-belom (s)nežnom tonu. Pođimo u večni scroll, zajedno :).

Stigao je, Origins!

Američki brend koji je pre 28 godina osnovao Leonard Lauder,dakle, još jedno čedo Estee Lauder korporacije. Jedna od onih kuća za koju sam pažljivo premeravala “šta prvo” kada sam kupovala u inostranstvu jer sam jako želela svojevemeno masku koja sadrži peršun, a potom i neke druge čistače koje su hvalili britanski blogeri i urednici. Origins je brend koji kombinuje sastojke iz prirode i savremene nauke koji bi prema njihovim rečima trebali da pruže najviši kvalitet nege.

Formulacije su im bez parabena, ftalata, mineralnih ulja, parafina.. a pakovanja su kako kažu “earth friendly” jer – da bude dobro i nama i planeti. Svakako, spada u brendove nešto višeg-srednjeg cenovnog ranga ali prema mom dosadašnjem iskustvu svakako je vredan pažnje, posebno za one koji ne gomilaju, već pažljivo biraju šta kupuju i trude se da naprave optimalnu rutinu. Kao “ponosna” vlasnica suve ali ipak kombinovane kože, radujem se svemu što imaju da pruže na temu hidratacije, a nadam se da će Drink Up maska koju sam dobila učiniti da se moja koža oseća svežije i manje žedno.

Kao što rekoh, motiv sove provlači se kroz celu kolekciju Sephora brenda.  Ono što je svake godine interesantno pored kupki, soli u raznim oblicima svakako jesu setovi, brojne palete i naravno advent kalendar. Mislim da palete mogu biti dobar poklon za novu godinu bez obzira na to da li su one sveobuhvatne (krem i prah proizvodi i za usne/oči), posebno ukoliko se neko pronađe u ovoj bajkovitoj tematici. Ono što mene izuzetno privlači svakako jesu setovi u kojima su prisutni proizvodi za usne jer mislim da je to idealna prilika da se nabavi veća količina nečega što je lepo menjati na dnevnoj bazi a da i cena i gramaža proizvoda zaista budu na mestu. Pogledajte kratak snimak koji prikazuje šta to sve ima novo, a obratite pažnju i na raznovrsnost paleta.

Ono što posebno volim da izdvojim jesu UVEK setovi za negu ruku jer sam pasionirani ljubitelj svega što ima veze sa tom temom. Krema za ruke, maska i grejač su meni kombinacija praktičnog-simpatičnog i interesantnog. Krema za ruke uvek treba, maska je zanimljivo iskustvo i nešto što je “da se počastim” dok je grejač faktor iznenađenja i priručno sredstvo u nekim sitacijama. Da se ne lažemo, živim dobro i bez grejača za ruke, ali skupljam ih sezonama pa imamo neku posebnu vezu. Što se tiče kvaliteta krema mislim da su vrlo vrlo pristojne, hidratantne i prijatnih nota i tekstura te da mogu zadovoljiti potrebe ne preterano suvih i ispucalih ruku. Takođe, nema veze s ovom temom ali njihov piling (uz koji možete kupiti i balzam) jako prija a uz to miriše na med pa ako se nađete u Sephori, savetujem da i to pogledate.

Isplativo je kupovati slatkiše

Od pre nekoliko sezona postale su aktuelne i ove bombone u kojima se nalazi uglavnom nekoliko ili full size ili travel size prozivoda. Iskreno, muka mi je od rečenice “dobra prilika da se probaju prozvodi koje niste probali” ali to je stvaaaarno istina. Za neke stvari vam je dovoljan tester da vas opredeli za ponovnu kupovinu ili pak da vam pokaže da je dobro što ste uzeli samo mini pakovanje. Naravno, velike kuće igraju pametno pa u slatke pakete stavljaju svoje najprodavanije proizvode. Od setova koje sam videla, ponovo, setovi za negu Sephorini imaju dobre kombinacije, koje možete videti prikazane ilustracijama na poleđini svake bombone. Moj favorit sa fotografije je Lanolips. Proizvodi su izuzetno multufunkcionalni, odgovaraju na najviše zahteve osetljive i kože koja je u problemu, dok pritom lepo mirišu i ekonomični su.

Ako dobro “pratim na času” do sada mi nije bilo poznato da su bili u prodaji i proizvodi veće gramaže, a sada sam ih na promociji primetila. Mast sa više funkcija, odgovor na pitanje: suve usne, pete, laktovi, kolena, zanoktice, delovi lica…Meni je omiljen klasičan bez mirisa, a imam i druge arome koje su mi takođe sasvim dobre (limun, jabuka, breskva..). Ono što mene ovde “nosi” jeste da proizvod radi posao kada zagusti.

Becca

Becca ima Vulcano Goddess kolekciju koja je sačinjena od palete, sjajeva i ovog highlightera.  Vrlo eksplozivno, vrlo sjajno, vrlo upečatljivo. Zakleti sam obožavatelj Opal nijanse, mada priznajem da je ovaj primerak u skladu sa temom prilično eksplozivan i primetan. Štaviše, cenim da može biti super toper i dodatak kompletira neki tematski look. Nisam temeljno probala ali ima vremena.

Takođe, u saradnji sa Glam Glow izašao je promo paketić u kojem se dobijaju mini pakovanja maske i highlightera koji predstavljaju savršen tandem za lice koje blista. Ideja mi se jako dopada, a pored maske, ovaj proizvod opet može da se koristi na više načina, kao senka, kao highlighter, kao toper, kako god poželite.

Too Faced & Kat Von D

Ne mogu da se suzdržim, a da ne prokomentarišem ušećerenost kojom TF ne prestaje da odiše. S druge strane, ipak mi izmame osmeh i često kvalitetom nekih proizvoda demantuju kvalitetom. Da suzbijem nevoljenje ružičaste boje na stranu, njihovi tenovi i korektori su besprektorni u svakom smislu te reči (od selekcije i prirodnosti tonova, preko postojanosti i formule koja je zahvalna za rad). Što se teme tiče, jestiva Gingerbread osoba koja je zvezda programa ima jako dobre tečne karmine koji osim mirisa imaju izvanrendnu pigmentaciju i postojanost koja izdržava testove izdržljivosti raznih nivoa. Paleta je već u prodaji, a očekuje nas i set tečnih karmina, četkica i Dream queen paleta, koju sam uz sve moguće namere pročitala čak četiri puta kao “Drama” queen.

S druge strane prava kraljice drame u privatnom (ali ipak javnom) smislu te reči, Kat Von D, pravi i dalje zanimljive stvari. Paleta senki, set mini karmina koji očekujem da će napraviti bum, kao i opcija da kupite neke proizvode “u bomboni”. Lično nisam toliko pridavala značaja njenom brendu iako sam zagledala s vremena na vreme, ali objektivno gledano, paleta za konturisanje (kremasta varijanta) kao i karmini koje imam predstavili su mi ovo što ona radi u pozitivnom tonu. Reč kojom mogu da opišem to što sam probala je – postojanost. Šta god da sam aplicirala na sebe ili na druge, stajalo je nepomično tokom celog dana i to je ono što meni, pored drugh stvari odgovara. Obratite pažnju na to šta ima u ponudi detaljnije (ovo govorim i sebi :)).

Benefit

Još uvek smo u svetu mašte i gledamo kroz ružičaste naočare, odnosno Benefit. Tradicionalno prave setove u obliku jestivih objekata i izvlače najbolje iz svog asortimana. Benefit jeste brend koji ponovo, poput prethodnog deluje sve samo ne ozbiljno, ali krije u toj zabavi dobre igrače. Mene su svojevremeno kupili svojom linijom proizvoda za obrve koju sam pre dve godine predstavila u OVOM postu.

Torte, mafini/cupcakeovi jesu i sada deo njihove predstave, ali ono što se meni dopada ponovo, jeste selekcija proizvoda i veličina/gramaža koja može da vam oformi kvalitetan utisak. Akcenat bih stavila na set za obrve (Brow Magic) koji nažalost nemam više ni na jednoj fotografiji osim ovde, gde je u pozadini. Preporuka za one koji vole “sve na jednom mestu”.

Za kraj, ali ne manje važno već apsolutno srcu meni najdraže – Make Up For Ever. Full size karmin neutralnog tona koji pristaje većini, olovka za usne koja ga prati, prajmer kao i puder za setovanje. Preozbiljan profesionalni brend koji zaslužuje svaki respekt na temu kvaliteta, performansi, praktičnosti i ekonomičnosti. Zaista, ako gledamo i površno, estetika njihova je nešto što mi zaista prija ali neopbitno besprekoran kvalitet i svaki dinar koji vredi uložiti u njihove proizvode, bili oni okrenuti ka tenu, bojama ili divnim četkicama za koje svako primeti i oseti razliku kada mu dodirnu kožu.

Nadam se da ste kroz ovaj post zajedno sa mnom uspeli da steknete sliku šta će se to od 15. novembra naći u prodaji, a biće i mnogo više od toga jer proizvodi samo pristižu. Verovatno se pitate koje će biti cene . Potrudiću se da to saznam već prvim radnim danom :).

Do narednog naslova,
Di

 

 

9 Responses
  • Marina
    November 11, 2018

    Nasladje pakovane mini-verzije ima Benefit, ubedljivo 🙂

    • digolubović
      November 11, 2018

      Mislim da su tokom godina doktorirali tu temu, stvarno :)))!

      • Marina
        November 12, 2018

        Definitivno! 😀

  • digolubović
    November 12, 2018

    :))))

  • Sonna
    November 12, 2018

    Jaoj…sve je kao iz bajke

    • digolubović
      November 12, 2018

      Jeste, baš 🙂

  • digolubović
    November 12, 2018

    Jeste, baš 🙂

  • Jovana
    November 22, 2018

    Gledala sam u nekim sephorama ali stvarno ne znam kada ova novogodisnja kolekcija izlazi u prodaju?Zna li neko od vas?

    • digolubović
      November 24, 2018

      15. novembra 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *