Fenty Beauty Srbija

by Sunday, September 9, 2018

Fenty Beauty, ili ako vam je lakše Rihanna-ina šminka je dostupna u Srbiji. Nikada brže jedan svetski brend nije doslovno “doleteo” u naše radnje. Posle svega godinu dana. Imala sam neko vreme da testiram deo asortimana, kasnije malo na eventu, a i da dokupim ono što me interesuje. Pregled proizvoda, ponude i moji utisci su tu. Biće vremena da se to detaljnije testira, kombinuje i prikazuje, ali za neki prvi utisak i komentar nije rano.

Šta je stiglo kod nas

Ovo je gondola u BIG Fashion shopping centru gde je održana pretpremijera.

Od 40 pudera stiglo nam je 15 nijansi + prajmer. Nijanse koje su dostupne su: 100, 120, 140, 150, 170, 200, 210, 220, 260, 290, 300, 340, 380, 420, 480 – (nadam se da sam dobro prepisala sa fotografije sve). Tu su stikovi, highlighteri, pribor za šminkanje, proizvodi za usne i oči. Pa da počnemo.

UPDATE – nakon što sam bila u Ušće Shopping centru, videla sam da su na njihovoj gondoli dostupne sve nijanse pudera.

Priprema za šminku svodi se na prajmer koji je kremast, srednje gustine, ružičast koji se fino se i jednostavno raspoređuje po koži lica. Nije jedna od lepljivih, izraženo osetnih barijera na koži i može se vrlo lepo umasirati ili utapkati. Jednako lepo može da se nanese i četkicom i prstima. Probala sam obe opcije. Ne ostavlja nikakav film, primetno ali ne previše “zamagljuje” postojanje mojih pora koje nisu naročito izražene. Prilikom kupovine dobila sam tester, pa je ovo utisak koji pričam na osnovu toga. U ponudi je jedan prajmer i on se od pudera estetski razlikuje po boji poklopca koji je prljavo roze boje.

Puderi su tečni, ali brzosušeći sa mat završnicom i srednjom moći prekrivanja. Prilikom nanošenja rekla bih da nije pametno da nanesete po celom licu (po deo na obraze, čelo…) i da razmazujete već da vrlo selektivno nanosite i upravo tako blendate – sekciju po sekciju, stranu po stranu. Na taj način ćete imati pedantan rezultat bez fleka jer koncentrisano radite deo po deo i imate sigurnost da ste fino utapkali sve što želite. Ponovo, probala sam tester jer nisam u onoj gužvi imala puno strpljenja da tražim odgovarajuću nijansu a i ovo je dobra prilika da vidim kako mi se čini i kako radi. Prekrivna moć je zaista dobra ali je možete menjati ukoliko kombinujete sa kremom ili nekim drugim proizvodom koji će da utiče na intenzitet. Da li oksidira ne znam, jer nisam nosila dugo (nema moje boje u tom testeru) da bih mogla to da komentarišen. Četkica koja je u ponudi za nanošenje pudera mi se sviđa, jer je tip i oblik alata koji inače koristim za nanošenje tena. Dakle dovoljno gusto nabijena ali opet dovoljno mekana i istovremeno stabilna da može da nanese ten onako kako ja želim. Sigurno ću je nabaviti drugom prilikom. Kupila sam sunđerčić, koji je po mekoći skoro pa identičan kao Beauty blender samo je drugačije sečen, da možete prići na različite načine pojedinačnim delovima lica.

 

Ambalaža, pakovanje

“Who cares” – well, I do.

Mislili su na sve, na estetiku kutije u koju je svaki proizvod upakovan, na obeležavanje i prikaz boje na samom vrhu proizvoda kao i na istovremenu jednostavnot, ali i lepotu onoga što kada otvorite taj kartončić vidite. Kolorna šema, kvalitet izrade i pozicioniranje detalja. Sve se kutije lepo otvaraju, nema lomljenja noktiju, stikovi su u magnetu što je super za nošenje i slaganje u fioci, a aplikatori s pažnjom osmišljeni tako da ili grle usne (crveni karmin) ili obuhvataju veću površinu (sjaj za usne). Za mene je kupovina i kasnije korišćenje šminke iskustvo u kojem želim da uživam u svakom smislu i baš volim uvek da prokomentarišem estetiku bez obzira na to šta sledi kao utisak.

Proizvodi koje sam probala

Pre nego počnete, u Highlights na mom instagramu (OVDE) imate mini klipove sa swatchevima i pokretima kako biste bolje videli proizvode.

  • Lip paint, UNCENSORED – izgleda kao lak za nokte, mene je asocirao na razumnu verziju i realizaciju ideje  Christian Loubotin makeup-a ali bolje. Crvena koja vrišti eleganciju, akciju, odvažost, odlučnost, seksipil, klasiku i jednostavnu lepotu. Formula vrlo sjajna na prvi pogled, ali prirodno mat finiša. Aplikator manji, ali oblika da prosto grli usne. Izuzetno pigmentovan i jak, jednom kada nanesete, nema tog pića ili jela koje će ga tek tako skinuti sa trona, zato pazite kako ga nanosite, ne prašta baš greške lako. Evo kako stoji na Jovani i meni.

  • Sjaj za usne, Fenty Glow – proizvod koji je kao neko svetsko čudo leteo u korpe i delovalo je kao da će nestati u roku od par sati. Verovatno i jeste. Ne mogu da kažem da je revolucionaran proizvod jer je u pitanju sjaj koji će manje više svakome stajati, u sebi ima svetlucave čestice i ne miriše na vanilu kao većina, već na miks slatkiša i nekih kolačića. Ima neuobičajeno veliki aplikator koji je praktičan jer u dva poteza završite posao. Nije tipično lepljiv i ta formula se ne razvlači među usnamakada uradite ono tipično “pk” kada spojite usne (priznajte da ste to uradili sada :D), već se tu fino i udobno smesti, obitava i ne predstavlja opterećenje. Proizvod na mestu sasvim, ali mislim da je iz nekog razloga posebno favorizovan.

  • Slim karmini (all day color intensity, weightless matte finish) –  ovi karmini su itekako vredni vaše pažnje ako baš volite mat a ne želite da vas karmin izreže po usnama, napravi ljuspice niti bilo šta slično. Svaki, ali svaki je udoban, pigmentovan, lagan maksimalno i neverovatno upečatljiv. Ima boja koje se divno mogu nositi posebno sada kada sledi jesen. Ima nijansi koje se mogu koristiti za eksperimente, editorijale ili jednostavno igranje šminkom. Mnogo su lepo uradili sve u vezi sa ovom linijom i mislim da je ovo na šta zaista nemam nikakvu zamerku.
  • Eyeliner – dolazi u formi markera sa izrazito uskim vrhom za precizno nanošenje. Izraženo crn, jak, sa blagim sjajem nakon završetka aplikacije. Lično nisam fan ovog formata eyelinera i u tom smislu ne mogu da kažem da sam oduševljena, jer bih se iskreno više obradovala gelu ili lineru koji je tečan sa četkicom. Što se tiče aplikacije stvarno ne pravi nikakav problem, proizvod lepo izlazi i stoji duže. Pošto imam dosta neravnina na kapku (ožiljci i tako dalje…) meni ovo stvarno nije praktično za kompletnu aplikaciju. Zato, kada god imam markere obično ih čuvam za finiširanje radova kada želim da doradim i docrtam preciznije ili da nešto dodatno istaknem ili pojačam i za to će mi biti super.
  • Invisimatte blotting powder – Blag, lagan puder za matiranje, koji sasvim lepo radi svoj posao. Nemam posebna osećanja, jednostavno kad uklonite višak sjaja zamatirate uz pomoć sunđerčića koji dolazi u pakovanju to fino traje. Nemam žalbe  ali nemam ni izraženo prosijavanje po prirodi pa možda nisam najbolji primer da to komentarišem, na meni radi dobro, a videću da probam i na drugima.

 

Highlighteri

Svetki “highlighter hype” ne jenjava ni kod ovog brenda. Kod ovog brenda highlightere delim na Trophy wife, duo za realan život i one u boji (foil) za eksperiment.

Trophy wife je zlato, zlato, zlato i još malo zlata. Iako se može nositi u minimalnoj količini u svakodnevnoj opciji za posao koji dozvoljava malo više od office friendly, ipak ovaj proizvod vidim kao otvaranje novog horizonta na očima. Ekstremno, u nekom konceptu, sa posebnom pričom i simbolikom. Može da se utapkava na kapke, može prilično heavy da se pakuje  a može da posluži i kao topper. Mašti na volju. Na pomenutom highlightu (ako se toga iko seća) imate lep prikaz.

Tu je i moj životno romantični duo koji sam odmah poželela da ponesem kući kada sam ga ugledala. Suptilna i malo manje suptilna ali i dalje elegantna kombinacija pod nazivom Lightning Dust/Fire Crystal. Mekano, tiho, nežno i lepo. Lepo za početnike što se tiče jednostavnosti aplikacije, lepo za ljubitelje delikatnog sjaja, dobro ako volite multifunckionalnost jer osim sjaja vrhovima obraza, ovo je dobra iluminacija regije ispod obrve, unutrašnjeg ugla očiju, ako baš volite onda i usana i nosa a može se jako lepo nanositi i kao senka.

Na licu nosim pomešane nijanse. Proizvod sam nanosila Sephorinom četkicom za highlighrt iz OVOG posta.

Cene Fenty Beauty proizvoda:

TEN:

Pro Filt`r Instant retouch primer – 4 190 dinara

Pro Filt`r Soft Matte Longwear Foundation – 4 450 dinara

Match Stix (mat i shimmer) 3 230 dinara

Invisimatte Blotting Powder – 3 100 dinara

All over eyeshadow primer – 3 020 dinara

HIGHLIGHTERI:

Killawat freestyle highlighter – 4 450 dinara

Killawat foil – 4 680 dinara

Diamond bomb – All-over diamond veil 4 950 dinara

USNE:

Stunna lip paint – 3020 dinara

Matemoiselle – 2 420 dinara

Gloss bomb 2 280 dinara

ČETKICE

Za puder, 4450 dinara

Za highlighter, 4190 dinara

Kabuki, 4410 dinara

Sunđerčić,  1880 dinara

Portable za matiranje,  1880 dinara

Portable za highlighter, 3100 dinara

Portable brush magnetized 3100 dinara

All over za oči, 3020 dinara

Tapered blending, 3020 dinara

OČI

Paleta Moroccan spice, 7020 dinara

Za kraj, opšti utisak – meni je ovaj bend zaista “čučnuo” po mnogim stavkama. Ni u jednom momentu ga nisam doživela kao celebrity brand, štaviše potpuno sam smetnula s uma ko ga radi i to mi zaista nije važno. Naravno da hype koji proizvodi možda nekoga iritira, ali meni je uzbuđenje stvoreno zahvaljujući divnim tonovima duo kutijica, fenomenalnim nijansama slim karmina i uopšte činjenici da je sve to “pakovano” na neki svetao, meni dopadljiv način  sa malo fashion momenat prizvukom.

Kako se vama dopada?

/Foto: Di, Jovana Džopalić/

 

4 Responses
  • Marina
    September 10, 2018

    Apsolutno sam znala da ce ovaj duo biti tvoja soljica caja 🙂

    • digolubović
      September 10, 2018

      Ne vredi jače je od mene, a stvarno je predivan i topao i tako sofisticiran.
      Tako srećno impulsivno :).

      • Marina
        September 10, 2018

        Sjajno sto je tako 🙂 Jeste predivan 🙂

  • digolubović
    September 11, 2018

    Koristiću ga i za oči pa ćemo videti i kako se meša sa drugim proizvodima :).
    Mnogo mi je drago da se dopada i tebi a i drugima.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *