Stigli noviteti: Šta je u fokusu?

by Saturday, March 24, 2018

Tu su. Novi proizvodi već dostupnih brendova, ali i nova imena na policama Sephora parfimerija. Azijski (ali i drugi) brendovi očigledno imaju svoje mesto na našim gondolama, a i policama mnogih beauty ormarića  što je sjajno. Sve manje mogu da komentarišem: “Ali to nema kod nas” – jer mnogo toga je stiglo poslednjih godinu i po dana. Evo samo nekih od noviteta grubo prikazanih logotipima, a biće ih još.

Ozbiljna kozmetika u neozbiljnim pakovanjima

 

Tony Moly ima oktopusa,  The OOZOO medu iz svemira, Caolion orla, Dr. Jart+ šejker, Kocostar kamuflažnu seriju, i tako dalje i tako bliže. Bliže čemu? Pa porama. Izgleda da je vreme da taj nezabavni proces bavljanja porama malo maskiramo ritualom uz proizvode koji nisu klasični, tipični, jednom rečju – dosadni. Formule su razne, od takozvanih patch formata, preko tečnih formulacija, peel off, onih tekstura do kojih ćete same stizati mućkanjem.

Tony Moly, TAKO pore bubble pore pack (1200 dinara) – bubble maska od koje se očekuje da efikasno pomogne u otklanjanju sebuma. Sačinjena kombinacijom morskih biljnih ekstrakata ova maska očekujem biće jedno interesantno iskustvo, posebno kada efekat mehurića dođe do izražaja a ja budem gledala kao tele u ogledalo iščekujući ne znam šta. “Mišo bojim se” pogled pakovanje me je malo začudilo i nisam odmah (priznajem) shvatila da se radi o oktopusu ali mi je bilo jasno čiji je brend. Mislim da nikoga ne treba da zavara njihova estetika jer…Na čelu kolone sam bila u pomisli na to da su to neke ne naročito delotvorne stvari, ali njihove maske, posebno u obliku jaja su zaista kvalitetne i rade posao kako treba.

TooCoolForSchool, Pumpkin purifying 24k mask (3500 dinara) – maska u čijem sastavu se na pakovanju ističu  bundeva i zlato. Uloga ove peel off maske je da kožu lica učini oslobođenom od svih nečistoća, ujednačenom i pruži joj dodatan sjaj. Savetuje se da se nanosi u tankom sloju, ali lično preporučujem: Ne budite škrtice, stavite malo više (tanak ka srednjem sloju) jer ćete u suprotnom cepkati sa lica nestrpljivo, kao sa ramena leti kad pocrnite pa vas nervira što se koža peruta i onda malo po malo… Bundevica u tubi (na fotograifji iznad levo)  već duže vreme ima moje simpatije i prilično mi se dopada kako je udobna i nežna prema koži koja je ujutru sveža i meka.

Skin Food Black Sugar Perfect Splash Mask (3020 dinara) – Ovo me je ubedljivo najviše zainteresovalo i jedva čekam da testiram. Reč je o tečnoj maski koja će očistiti, umiriti i izvršiti blagu eksfolijaciju. Koristi se tako što se 700ml vode pomeša sa polovinom čepa bočice i onda se, pa jednostavno umivate. Black Sugar pilingom sam prezadovoljna i to je jedan od retkih pilinga gde 3500 dinara ne žalim jer traje i izvrsno se ponaša prema mojoj koži.  Polažem mnogo očekivanja u ovaj proizvod i jedva čekam da napravim sebi ugođaj. Prepruka je da se koristi jednom do dva puta nedeljno.

Belif , The true cream – aqua bomb (4.830 dinara) – gelasta krema za koju tvrde da pruža instant hidrataciju, namenjena normalnoj i kombinovanoj koži. Probala, nanosila na vrat i dekolte. Prvi i jedini utisak: Brzoupijajuća, lagana, delikatna i krajnje osvežavajuća. Do sada sam pročitala više recenzija za Belif i ljudi su imali reči hvale. Videćemo. Jesam naklonjena gelastim formulama i prijaju mi ali prosto da vidimo šta će biti na duže staze.

 

Caolion Pore T zone  Strip (650 dinara) i Caolion Pore and makeup Charcoal cleansing stick 3 in 1 stick cleanser (2590 dinara)

Caolion je već poznato dobar kada su pore, da kažem sporne. Iako u svojoj liniji proizvoda imaju serume i hidratantne kreme i svašta nešto za negu lica, poznati su najviše upravo po proizvodima na zadatu temu. Jedan od ova dva proizvoda koja su na fotografijama je T zone strip, a drugi je stik. Iskreno, nisam se susrela do sada sa stik prozvodom koji istovremeno uklanja šminku, vrši eksfolijaciju i čisti. Reč je o šest grama proizvoda koji me zanima kako će se pokazati na delu. Nemam nikakva očekivanja jer stvarno nisam probala tako nešto do sada, ali me zanima konkretan učinak.

Kocostar -maske za regiju ispod očiju(620 dinara), nos (480 dinara). U ponudi se nalaze i opcije koje su za grudi, stomak, kosu.

The OOZOO bear, Black Space Pore Caring Mask (820 dinara) – u jednom delu skup aktivnih sastojaka, a u drugom “maramica” ili šablon sa kojim treba pomešati masku koja se drži 10-20 minuta. Iako je moguće koristiti na bilo kom tipu kože, na proizvodu piše da je idealan za kombinovanu i masnu kožu.

Dr. Jart +, Shake & Shot (1240 dinara) – još jedna u nizu njihovih kreativnih maski, koju biste ovoga puta mogli sami da smućkate u dva koraka a nakon toga aplikatorom nanesete na lice i sačekate nekih 15 do 20 minuta nakon čega je možete nežno, ali jednim pokretom ukloniti sa lica.

To bi bili najkraće moguće neki od noviteta koji su dostupni kod nas u Sephora parfimerijama. Na Facebook stranici biće i fotografija šta sve ima na policama.

Ako bih izdvojila proizvod koji me je jako zainteresovao, još jednom da podvučem: 

Do narednog naslova,

Di

 

No tags 0
4 Responses
  • Marina
    March 24, 2018

    Hobotnicica je nesto najsladje sto sam dosad videla, presisala je i TM pandu 🙂

    • digolubović
      March 25, 2018

      A panda bucko je dobar skroz :).

  • Šta Mi Treba?
    March 26, 2018

    Sve je tako slatko i obećava, lepo si predstavila, usput me i podsetila na neke od stvarčica koje imam, da ih potrošim pre nego što nabavim nove. Inače, Pumpkin’ sleeping pack koristim i volim.

    • digolubović
      March 31, 2018

      Jeste, sve je tako nekako, u njihovom prilično prepoznatljivom, a opet razigranom stilu.
      Pumpkin maska je meni jako draga i kvalitetna i baš je preporučujem.