Glossip make up – praznična kolekcija

by Friday, November 11, 2016

Počelo je. Praznične kolekcije (limitirane, naravno) “gledaju nas” sa polica u sve većem broju. Glossip, italijanski brend, nije izostavio da sačini nešto interesantno, veoma nosivo, a uz to u lepom pakovanju. Na menu-ju su:

  1. Glossip My Nude Palette DRAMA
  2. Glossip My Nude Palette ROCK
  3. Glossip …My Velvet Lips
  4. Glossip …My Exaggerated Eyelashes
  5. Glossip Glittering Eye Pencil

U ovom članku, ideja mi je da prođemo kroz swatcheve i utiske o proizvodima, mogućnostima za korišćenje, dok bih u narednim tekstovima prikazala proizvode na usnama, kao i kroz neki look i eotd performanse senki. Još uvek niste uzeli kafu? Ah pa trebaće vam, sledi referat :).

glossip-srbija-di-golubovic-blog-001

Uvek interesantno i nikada u kolekciji dovoljno – palete senki. Oni su lansirali dve opcije, topliju i hladniju. Karakteristično i zajednično za obe jeste da je pakovanje crno, od čvrstog, debljeg materijala. Unutar svake, nalazi se po 10 senki, ogledalo zaštićeno folijom i dvostrani alat za rad (jedna strana je sunđerasti aplikator, druga gušća četkica). Svaka senka ima interesantan naziv i po jedinici teži 1,4 grama.

glossip-srbija-di-golubovic-blog

Krenimo sa:

My Nude Palette ROCK

di-golubovic-blog-glossip-make-up-milano-srbija

SUGARdodir svetlosti sa izrazito svetlom (bež) osnovom – ispod obrve, u unutrašnjem uglu oka, koristila bih je u minimalnoj količini i kao highlight. Srednje pigmentacije, nadogradiva i po želji prilagodljiva. Ovo je boja koja je uvek neophodna, nosiva je na dnevnom nivou, a stvarno pravi razliku kada dodate final touch.

VIRGIN nežna čipka. Nešto manjeg nivoa pigmentacije u odnosu na prethodnu, ali ponovo nadogradiva i meni više pogodna kao topper na neku zemljanu neutralnu (obično potpuno u osnovi mat) priču. Baby ružičasta sa provučenim sitnim česticama u srebrnim tonovima.

GLAM classy. Apsolutni favorit u paleti. Perfektan balans ružičastog, bronze i minimalne doze srebra koja je šimerna baza. Pigmentacija savršena, u jednom potezu pokriva i daje lep sjaj, a po potrebi se može intenzivirati ali suštinski nije neophodno jer pruža maksimum pri prvoj aplikaciji. Blenda se fenomenalno i zaista je maksimalno nosiva. Ako je neka nijansa u skorije vreme oduševila po svim stavkama, onda je to ova.

UNDERGROUNDčokoladni snovi na delu. Puna, izuzetno bogata i pigmentovana, ujedno i jedina mat u paleti. Zbog intenziteta preporučujem da vodite računa koju četkicu koristite (ako prekrivate veće površine) i da uvek startujete sa minimalno proizvoda i kasnije nadograđujete. Stvarno je jaka, što je odlično, samo da ne biste grešile – što je malo teže ispraviti kasnije, nije loše da dozirate pažljivo.

SATISFACTIONsvetla grada u novogodišnjoj večeri. Malo masnija, vrlo intenzivna, senka koja na pokretnom kapku, uz dobro izvučen eyeliner i definiciju pregiba može da izgleda odlično. Ovakve senke obično iskreno nanosim i lagano utapkavam domalim prstom, ali naravno, kada je preciznost i neki kompleksniji rad ideja, onda svakako ide četkica.

prvi-red-glossip-make-up-milano-srbijaa

SIN CITY – ugašeno svetlo i rasprostranjene sitne sveće koje odišu toplinom. Boja nije sasvim puna, ali je tamna, a minijaturne reflektujuće čestice fino nadopunjuju priču. Za ovu senku bih preporučila korišćenje baze, ili makar neke druge tamne podloge – u vidu potova, korektora, kremastih olovaka.

WHISKEY žestina na delu. Dovoljno duboka i bogata, gotovo trodimenzionalna, veoma skupo i lepo izgleda. Šimer je minimalan, ali svakako primetan i zaslužan za raskoš ove nijanse. Jedna od otmenijih i prilagodljivih za, rekla bih, sve vrste posebnih prilika.

ROCK & GOLDstaro zlato sa sofisticiranom dozom sjaja. Jeste, ovo je još jedan šimer, u principu odličan za bilo koju boju očiju, super za pokretni (recimo baš središnji) deo kapka. U zavisnosti od preciznosti, želja za određeni makeup look senku možete nanositi sintetičkom četkicom, prstima, ali čak i aplikatorom koji dolazi uz paletu. Jedna aplikacija je dovoljna, pošto je pigment odličan.

STONESzlatna žestina. Za razliku od “Whiskey”-ja, ova boja ima više zlatne, svetlija je naravno, ali je po formulaciji jednako dobra i kvalitetna. Jedna od boja koja je odlična za sve tonove očiju, ali kao fenomenalna komplementarna na plave, tu nema šta.
GUNPOWDERtamna glazura ljubičastih elemenata i reflektujućih čestica roze boje. Koncepta kao SIN CITY, samo je podloga šljivastija i rekla bih možda meni više prilagodljiva uz oči.

drugi-red-glossipa

Paleta mi se dopada, boje ulaze u grupaciju onih koje volim da vidim i nosim. Ono što bih definitivno volela jeste da ima još jedna mat nijansa, po mogućstvu tranciziona. Nemam primedbe na blendanje, rasipanje prozivoda niti formulu. Naravno, dobro je osetiti pod prstima kakva je teskstura, iz prostog razloga što je dobro proceniti šta od alata koji imate vam je najpogodnije za korišćenje. U paletama jeste dostupna četkica, koja je verujte mi upotrebljiva (pošto lično obično eskiviram ono što dođe u setu), ali ja za svaki look promenim bar nekoliko, tako da u tom smislu isprobajte šta od vaših četkica najlepše radi sa senkama.

 

My Nude Palette DRAMA

Drama je hladnija verzija koja sadrži dosta tonova koi imaju dosta ljubičaste orijentacije u sebi, što je prilično popularno, poslednih sezona čini mi se izraženije.

di-golubovic-blog-glossip-make-up-milano-srbija2

STARDUSTzvezdani omotač podloge koja je kombinacija šampanjca i bele. Za “Snežana” ten, mislim da je fenomenalan izbor, kako u pogledu isticanja segmenata na očima, tako i kao highlighter. Znam da ima devojaka koje su svetlije i od mog papir tena te u tom smislu ovo je odličan i highligher, posebno za snimanja u studiu. Pigmentacija je baš izražena, pa savetujem pažljivije doziranje.

FIRST ACTnežna duša. Podloga je miks breskve i ružičaste, simer umeren, pigmentacija odlična. Ova senka može biti nadogradiva, ako idete sa minimumum količine, jer možete da je posmatrate i kao topper. Meni se baš dopala i koristim je za posao.

ETOILE puderasta sreća začinjena sjajem. Ponovo prelepa damska nijansa, isti pravac kao treća u prethodnoj paleti. Maksimalno diskretna i efektna. Takođe, jedna od boja koju jednostavno možete aplicirati i bez puno napora imati divan rezultat.

OPENINGtranziciona boginja. Pigmentacija odlična, boja kao “uprljana” ružičasta, idealna i za dnevnu varijantu, ali i kao podloga za neki izrazito taman smokey eye.

METROPOLITANotmena jesen. Ako vam treba brzinsko šminkanje, jedna boja i maskara, onda je ovo odlično naneti tapkajućim potezima i lepo izvući trepavice (ili staviti par individualnih). Jedna efortless varijanta, super za jutarnje nemanje vremena.

prvi-red-done-a

VERY DRAMAkosmos. Gliter kojim treba malo pažljivije rukovati.

BACKSTAGEšimerasti dim. Nijansa koja je izuzetno pigmentovana, laka za blend i rad generalno. Ono što bih radila sa njom jeste da bih malo kombinovala sa toplim tonovima, kako celokupna priča ne bi izgledala previše hladno (da ne kažem mrtvo), pa nije loše da osmislite unapred gde ćete začiniti da sve ne bude jednolično.

GOOD LUCK – (prljavo) roze topli džemper. Jak mat igrač koji me instant asocira na dobru priču za cut crease. Takođe, boja koju je lepo koristiti za donji kapak, odnosno njegovu definiciju. Kada u waterline dodate olovku boje kože, imate lepo istaknuto oko, koje je definisano bez previše tamnog segmenta.

ON STAGEdeep purple. Ponovo mat, ponovo pigmentacija na zavidnom nivou, samo je stvar izbora kako ćete to da kombinujete.

BLACK OUT(ponovo) ugašeno svetlo i sveće. Ukoliko ja sam dobro posmatrala, testirala, ova nijansa je ista kao u prethodnoj paleti “SIN CITY”.

drugi-red-a-done-glossip

Za razliku od Rock palete gde sam imala komentar na količinu mat senki, ovde zaista nemam primedbu takve vrste. Mislim da je paleta odlično koncipirana i da je svaka nijansa upotrebljiva i lepa. Kombinacija finiša je takođe nešto što je dobro urađeno, jer od mat, diskretnog sheer-a, preko šimera do glitera, ima pokriveno sve.

glossip-srbija-di-golubovic-blog-senke

I` M LIMITED EDITION…AND MY VELVET LIPS

Moram da kažem da sam ovim proizvodima u kompletnom asortimanu Glossip šminke zaista oduševljena. Kolekcija u regularnim uslovima ima 11 boja, a sada i ovih pet. Pošto imam i testiram svih 16, reći ću vam da vas očekuje prikaz svih boja u posebnom članku, sa prikazom na usnama i licu – koliko već sledeće nedelje.

glossip-srbija-di-golubovic-blog-2

Pakovanje je dosta slatko, jednostavno i malo, a kao što vidite na fotografiji poklopac je u zlatnoj boji što važi za ovu limitiranu kolekciju. Aplikator je sunđerast, lepo klizi po usnama. Boje su dovoljno kremaste, ne preivše tečne već za moj ukus optimalne. Završnica je mat, a sam proizvod je prilično udoban na usnama.

Ono što karakteriše kolekciju, jeste konzistentnost formule i pigmentacije. Često se dešava da neke boje budu dobro pigmentovane, a neke baš ne. Ovde sam se susrela sa istim nivoom kvaliteta, što mi je drago, jer prva nikada ne bih mogla (a ni htela) kupiti sve boje svakog brenda svake kolekcije.

Postojanost proizvoda je na visokom nivou. Izdražava i piće i hranu, a meni sigurno stoji bar šest sati u toku radnog vremena. Nanošenje može biti aplikatorom koji ide uz proizvod, a ako želite da preciznije oblikujete usne, ili precrtavate, izjednačavate (kao ja, jer mi nisu jednake strane), onda savetujem da uzmete bilo koju art četkicu, ili četkicu za usne.

glossip-di-golubovic-blog

01 Pa ljubav. Balansirani neutralac za svaki dan. Nijansa na swatchu izgleda malo svetlije, uživo je malo zagasitija, ali uopšte ne deluje pogubno na ten. Ako niste za tint, a boja vam se dopada, onda možete da oivičite usne i samo blago četkicom za usne pređete. Tanani sloj deluje izuzetno prirodno i ono najvažnije, traje satima.

02 Klasična ciklama. Ovo definitivno nije ton za kojim inače posežem, te u tom smislu ne mogu se oduševiti nijansom, ali aplikacija i formula su stvarno dobre.

03 Srednja berry nijansa, prilično uklopiva i lepa.

04 Smirena, ali svečana crvena.

05  Sećate li se koliko je nijansa Copenhagen bila popularna pre dve godine? E pa mislim da je došlo vreme da jedan tint sa malo više plave u sebi preuzme tron. Jesenja, tamna, bezobrazno lepa i moćna.

lip-tinovi-glossip

di-golubovic-glossip-make-up-milano-srbijas

Maskara: I` M LIMITED EDITION…AND MY EXAGGERATED EYELASHES

Tu je i obavezan komad šminke svake devojke. Ova maskara ima prilično tradicionalnu četkicu, relativno gusto grupisanih prirodnih čekinjica. Formula je srednje gustine i nije ekstrem po pitanju konzistencije, dakle ni previše mokra, a ni suva. Primetila sam da se efekat ne razlikuje naročito bez obzira na način aplikacije, bio on iz korena, odozgo ili cik-cak, što je ok, znači da kako god da ste navikli možete izvući dobar rezultat.

Na kolažu imate prikaz, naravno bez maskare, potom sa jednim slojem, kao i sa dopunom i donjim trepavicama na kraju. Ne pravi grudvice, što je lepo, ali ono važnije, nije mi se preslikavala.

di-golubovic-maskara-limited-edition-glossip-8

glossip-srbija-di-golubovic-blog-4

di-golubovic-glossip-make-up-milano-srbijaZa ljubitelje olovaka, u ponudi je i crna olovka prožeta sitnim šljokicama. Moram da priznam da jako dugo nisam koristila olovke ovog tipa, valjda zato što su mi senke i tanke četkice zamenile sve.Ipak, za potrebe ovog teksta testirala sam ovu olovku. Nije previše mekana, ali nije ni gruba da grebe kapke, ili koren trepavica gde sam je nanosila. Kratkim, isprekidanim potezima možete kroz par minuta proći površinu koju želite. Preporučujem da ukoliko to želite, razmažete u korenu trepavica radi postizanja dubine.

Olovka se ne skida, ne briše, crna boja je stvarno crna (ok, ovo kao reklama za prašak, ali razumete) i sasvim sam zadovoljna. Ono što savetujem kod skidanja šminke kada nosite proizvod sa šljokicama svakako jeste uljani skidač. Prilično je pigmentovana, a prisustvo šljokica se, makar prema mom mišljenju, uspešno eliminiše uljanim proizvodima.

di-golubovic-maskara-limited-edition-glossip-9a

glossip-srbija-di-golubovic-blog-10a

Cene LOOK AT ME I`M IN LIMITED EDITION su:

Palete – 3799,00 RSD

Tečni ruževi –   1699,00 RSD

Maskara – 1399,00 RSD

Olovka za oči – 499,00 RSD

Neseser –  999,00 RSD

di-golubovic-blog-glossip-make-up-milano-srbija3

Za kraj ovog prvog dela, pozivam vas da se priključite nagradnoj igri koju organizuje GLOSSIP. Pravila možete pročitati na NJIHOVOJ FACEBOOK STRANICI U žiriju smo Staša sa bloga Stasha Fashion, šminkerka Tea Mileta -većini poznatija možda kao Bunny Woodoo i ja :).

Kako vam se čini kolekcija? Šta biste izdvojili kao favorita :)?

Do narednog naslova,

Di

Foto: Di Golubović

7 Responses
  • Sonja
    November 11, 2016

    Da,da i meni ova paleta-glam,deluje jako zanimljivo.A slatko se nasmejah za ono ‘reklama za prasak’ hahah.Sve ostalo mi deluje,nekako, ‘vec vidjeno’…
    E da…i neseser sa ovim natpisom…trendy

    • digolubović
      November 11, 2016

      Drago mi je da ti se Glam dopala. Meni je nekako prirasla brzo za srce.
      Da, pa dobro, moram uvek da ubacim neka zapažanja van onih standardnih O:).

      Dobro, zavisi koliko isprobavaš, šta tražiš i slično. Meni je recimo 04 od karmina prilično posebna i nisam takvu baš našla kod nas :).

      E jeste, on je simpatičan skroz.

  • Jovana D.
    November 11, 2016

    Karmin 05 i very drama senka 🙂

    • digolubović
      November 12, 2016

      Očekivan odgovor od tebe :)))))

    • Ivana
      February 1, 2017

      Karmin 05 je jedan od najboljih koje sam koristila!
      Volela bih da probam i kolekciju senki Drama, hvala na detaljnom opisu!

  • Appliedartsaa
    November 12, 2016

    Hladna paleta sa obilnim ljubičastim tonovima je prosto prelepa. Moram priznati da sam zaintrigirana sada i kaminima 😍😄 unapred se radujem nekom look-u od tebe u narednom postu!

  • Vedrana
    November 13, 2016

    Iako nisam ljubitelj paleta senki, obe ove palete zaista deluju upotrebljivo i izbalansirano.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *