Mini vodič kroz Foreo uređaje

by Thursday, June 23, 2016

Nakon upoznavanja sa LUNOM Pro, ideja mi je da pokušam da vas provedem kroz vrste i finese koje sam uvidela tokom istraživanja, ali i direktnog kontakta sa Foreo uređajima. Vodila sam se time da bih i sama volela da vidim ovaj tip sadržaja kao pomoć i izvor dela informacija od nekoga ko je imao prilike da duže od pogleda “komunicira” sa pametnim alatom za negu kože. Verujem da je svaka reč više od koristi.

2 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

 

Koje sve verzije FOREO Luna uređaja su dostupne kod nas?

 

 • LUNA mini
 • LUNA
 • LUNA Pro
 • LUNA for MEN

U planu za uvoz su takođe i LUNA play i go koje su fizički još manje, sa sobom nose pristupačnije cene, ali i ograničen broj korišćenja.

99 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

LUNA mini

 

Mala i kompaktna, radi po principu T-Sonic tehnologije. Dakle, reč je o ovalnom obliku Luna uređaja koji dolazi u pet boja a namenjena je svim tipovima kože.  Na strani čišćenja ima dve vrste završetaka pri čemu je veća koncentracija onih tanjih, koji su posebno blagi prema koži. Za razliku od drugih uređaja ovog brenda, samo ovaj na drugoj strani ima isključivo krupniji, snažniji rad, koji omogućava intenzivnije i dublje čišćenje, kao i eksfolijaciju.

Za razliku od primeraka u nastavku, ova nema na sebi oznake + i – i vidno je manjeg obima i zapremine od ostalih. Mala je, ali moćna.

Cena  za LUNA mini primerke iznosi 11 300 dinara, a dostupna je u pet vibrantnih nijansi koje vidite na fotografiji.

5 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic6a DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

Na fotografiji ispod vidite kako izgledaju prednja i zadnja strana uređaja.

7 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

LUNA

Prelazimo na i visinom drugačije, potrebama bolje prilagođenim igrače. Ovo su Luna uređaji rađeni spram specifičnih zahteva kože. Tako, ovde su sleva gledano:

 • Luna za veoma osetljivu kožu (boja slonove kosti)
 • Luna za osetljivu i normalnu kožu (roze)
 • Luna za mešovitu kožu (plava)

 

LUNA za veoma osetljivu kožu  (cena, 19 400 dinara)

Na prvi pogled već se vidi da je boja (pa dobro, jeste boja :)) prilagođena filozofiji nežnosti. Takođe, deluje kao da uređaj ima dve anti-age strane, vizuelno makar vodeći se Luna Pro verzijom. Međutim ne, obe strane su nežne, fino zaobljenih talasa baš prilagođenih hipersenzitivnoj koži. Za “platno” koje je veoma osetljivo – takvih ima, a opet oseća potrebu, želju za ovim tipom sadržaja u okviru rituala, ovo jeste najnežnija opcija koju ovaj brend ima u ponudi. Verujem da bi i ljubiteljima veoma soft pristupa čišćenja koji nemaju taj tip kože ovo veoma prijalo, bar kao masaža.

LUNA za osetljivu i normalnu kožu (cena, 19 400 dinara )

Ovde stvari polako dobijaju oblik. Silikonski završeci su već formirani i dolaze u dve veličine. Jasno možete videti da je manja površina okupirana punijim silikonskim delom, dok je 80% koncentracija veoma delikatnih završetaka. Možete, kao što sam kod Lune Pro pisala prošli put, pod željenim uglom usmeriti uređaj ka licu, ne biste li na vama najbolji način pristupili čišćenju. Sam silikon je mekan i prijatan.

LUNA za mešovitu kožu (cena, 19 400 dinara)

Priča se pomalo zaoštrava i dobija na intenzitetu, makar u pogledu izgleda. Primerak koji je namenjen kombinovanoj koži, osmišljen je kao: Red volumena, red nežnosti, u srazmeri koju vidite na fotografiji. Ovo je nešto što je za nijansu rekla bih snažnije u pogledu materijala od ostalih verzija. Smatram da je dobar izbor za one koji imaju otporniju i nešto deblju kožu, čija barijera je jača a izdržljivost i otpornost veća. Opet, sve je ovo veoma nežno,  ali pod jagodicama prstiju i mog osetljivog i perfekcionističkog nosa za ove stvari, ovo je mala razlika vredna pomena.

12 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

Cenim da je ova serija dobro i pametno osmišljena, da od jednog ekstrema ostljivosti, lagano se stremi ka otpornijim korisnicima uz suptilne izmene koje mogu značiti. Momenat boja je simpatičan i nežan, što mom senzibilitetu prija.

Druga strana je u formi ležernih, fino oblikovanih talasa.

13 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

 

 

Luna for MEN

Koža muškaraca je u proseku dva do tri puta deblja od kože žena, te oni zahtevaju nešto drugačiji, snažniji pristup ovako savremene nege.

Količina silikonskih završetaka je ista, uz razliku da postoji samo jedan tip istih koji su gusto raspoređeni. Više volumena, više snage (estetski i po dodiru jagodicama), malo manja fleksibilnost u kontekstu pomeranja. Ponovo, bez obzira na to što silikon jeste donekle jači, što je logično, u granicama je koje mogu da pripadaju skupu sofisticirane nege. Njegova druga strana je ista kao kod Luna serije.

Priznajem, ovo je pored nude i bele varijante, ubedljivo najmoćnija estetika koju sam videla. Besprekorno.

LUNA za njega, cena 19 400 dinara.

3 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

Druga strana:

3b DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

Evo kako izbliza izgledaju ekstremi: Luna za veoma osetljivu kožu, kao i Luna za muškarce.

10 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic77Cover Foreo Di Golubovic

Luna Pro

Luna Pro ima čitavu odu, ali evo prilike da ukažem na razlike između nje i ostatka asortimana, kako vizuelno tako i  po pitanju jačine. Ipak, to su te finese koje prave razliku u radu, efektu, ali i ceni i treba ih znati.

 

Primetne estetske razlike

Iz verzije u verziju, vidi se, radilo se na usavršavanju uređaja, što sam istraživala pipajući i poredeći “golim okom”. Evo kratkog pregleda i finesa koje sam zapazila:

Sličnosti:

 • prednja strana ima gradacijski raspoređene silikonske završetke i izgledom najviše podseća na “roze Lunu” (uređaj za osetljivu i normalnu kožu)
 • tastere za + i –
 • imaju drugu stranu zaobljenih talasa
 • silikon je vrlo delikatan i fleksibilan u kontaktu sa kožomm, mada je kod najnovije verzije, rekla bih, ipak još malčiće delikatniji i finiji

Razlike:

 •  LUNA Pro ima suptilniji prelaz završetaka što stranu čišćenja čini kompletnijom, preciznije i savršenije doteranom. Takođe, to podrazumeva i više vrsta, oblika i debljine silikonskih završetaka.
 •  na strani čišćenja ima četiri reda fino zaobljenih talasa koje druge verzije nemaju
 •  druga strana talasa je duža u odnosu na druge verzije za dva reda
 •  na kraju, najvažnija razlika, ima dva motora i dva nivoa intenziteta

4 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

Način rada

Sama činjenica da nešto ima dva nivoa jačine koji naizmenično deluju, ostavlja “trag” na više polja. Prvo, subjektivni osećaj  rada pod istim “pritiskom” je jedan, očekivan, drži kontinuitet. Nesumnjivo prija. Međutim, te male turbulencije koje se dešavaju iz prelaska sa niže na višu frekvenciju, iskustvo masaže  ali i samog intenziteta čišćenja to podižu na stepenik više. S obzirom na to da sam prvo probala Pro, a potom prvu verziju, imala sam osećaj da mi nešto nedostaje, a to je upravo ta dinamika na koju me je uslovno rečeno navikao moj primerak.

Naravno, ukusi i potrebe su različiti, a ja sam možda već privoljena od strane ovog sistema da mi je sada manje od toga dobro, ali ne toliko odlično i efikasno kao ovo drugo. Treba probati, razlike postoje, potrebe se razlikuju – sve je to u redu. Uzmite samo banalan manuelni primer masaže i istih maznih pokreta na licu i već je druga priča. Tako i ovde, bez prevelike filozofije.

4ab DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

Poređenje LUNE Pro (levo) i LUNA (desno) uređaja.

8 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic 9 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

Komparacija

digolubovic luna pro

Svi uređaji i njihove estetske sličnosti i razlike na jednom mestu:

di golubovic foreo luna

 

Moj primerak je (naravno) nude i njim sam istinski zadovoljna što sam iscrpno argumentovala obrađujući svaki segment u prethodnom članku. Počevši od tehničkih stvari (teorije), preko konkretne upotrebe u različitim situacijama i uz proizvode koje koristim u svojoj nezi.

11 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

Nakon svega što sam napisala, zaključak je da za razilčitu kupovnu moć i potrebe FOREO dao svoj odgovor. Za specifične potrebe kože Luna (tri opcije), unapređena verzija namenjena svima – Luna Pro, a tu su i pristupačnije mini varijante, kao i ona za muškarce.

Ovo je pitanje rituala, mogućnosti i interesovanja. Vredi izdvajati novac za ovako nešto, uz iskrenu preporuku probe i obaveznog istraživanja pre kupovine. Efekti jesu vidljivi. Da ponovim i ovde, za zainteresovane, sve relevantne informacije možete dobiti na sajtu uvoznika za našu zemlju – HILIFE.

Nadam se da vam je prolaz sa mnom kroz ove gadgete bio od koristi. Ukoliko imate još neko pitanje, budite slobodni da komentarišete, možda mogu nešto razjasniti ili dočarati, a ovim tekstom nisam obuhvatila.

Kako vam se čine  i imate li nekog, makar vizuelnog favorita?

Do narednog naslova, Di

4 Responses
 • Milica Ilic
  June 23, 2016

  Nisam imala pojma meni je sve to isto bilo a ima u stvari puno razlika koje se odmah ne vide.
  Najlepsa mi je mala pink Luna od svega. Volela bih da vidim kako radi.
  Predivne slicice bas girly kako volim O:))).

  • digolubović
   June 23, 2016

   Milice :),

   Možda su zbunjujuće pomalo ove “velike” Lune, pošto ipak osim boje postoji niz stvari zbog kojih se međusobno razlikuju.
   Mini verzije su stvarno slatke. Istina, meni ova “regularna” veličina više prija, nekao mi je kompletna šaka okupirana i veća je površina koju obuhvata, ali to mislim da je opet stvar moje navike :).
   Hvala ti za slike.

 • Tedy
  June 28, 2016

  Predivno poređenje!
  Ja ozbiljno razmišljam o jednom takvom mališanu, ali mu Clarisonic Mia ozbiljno preti konkurencijom, volela bih da vidim takvu vrstu poredjenja 🙂

  • digolubović
   June 28, 2016

   Hvala ti. 🙂
   Ne planiram je u skorije vreme raditi, ako te interesuju detaljnije neke stvari možeš mi pisati na mail 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *