Kozmetički hedonizam – Darphin

by Tuesday, June 14, 2016

“Samo Darphin može da stvori kremu sazdanu od ulja, da nije masna… Samo Darphin može od nege napraviti privilegiju … Darphin je nemoguće iskopirati…”  I još niz sličnih izjava devojaka i žena koje su probale i skupo i pristupačno, dobro i zanimljivo, kvalitetno i drugačije. Rekoh, u redu, hajde da izađem iz uloge uplašene devojčice koja je došla na čas plesa bez plesnih cipela, koja viri kroz ključaonicu dok je proba starije grupe u toku i upoznam se sa toliko hvaljenim brendom. Odlučila sam se da prva kupovina bude aromatični balzam za čišćenje.

di golubovic darphin cleansing balm

Umetnost formulacije

Balm, ali ne bilo kakav. Nešto dovoljno svileno i bogato, intenzivno ali prijatno, nenametljivo a opet dovoljno snažno i istovremeno nežno prema koži. Sve to besprekorno spakovano u teglu. Trenutak izdvajanja proizvoda za upotrebu je kao da kašičicom (imam jednu boje starog zlata za njega) sečem nadev nekog predivnog kolača i skoro da mogu da osetim kako pribor prelama taj divan sofisticirani žele. Ima tu medenu notu koja je prijemčiva oku i zaista prija čak i za posmatranje. Miris je fin, pročišćujući i relaksirajući. Sadrži elemente ruže, jojobe i žalfije u slojevima – bar je to ono što moje čulo izdvaja.

di golubovic darphin cleansing balm 3

Mini tretman

Ovo nije jedan od onih proizvoda koji koristim kada žurim, čijom količinom se razmećem ili kojom na svakodnevnoj bazi uklanjam šminku. Ne, ne, balm zahteva svoje uslove, koji trenutak vremena više i posvećenost sebi. Dakle ne praktikujem ga tako često – ne bi se baš ni isplatilo, niti imalo taj spa at home doživljaj. Stvaram takve uslove i ugađam sitnicama, da se u svojoj sobi osećam kao u nekom salonu gde sam prvi i jedini gost. Obično sklonim kosu sa lica vezujući je u punđu, pokvasim kožu sa malo vode, a onda uz malu količinu balzama sebi priuštim masažu. Laganim, kružnim i ciljanim pokretima. To su oni minuti istinskog uživanja i nerazmišljanja o “makroekonomskim problemima”. Kada nanesem proizvod na već pokvašenu kožu, svakim sledećim pokretom on se polako ali sigurno, pretvara iz balzamaste (puterasto svilenkaste) mlečnu teskturu. Na kraju užitka, topla kompresa na lice i nekoliko minuta odmora. Na površini se pod jagodicama prstiju oseća prisustvo tanušnog filma, koji me zbog svoje prijatnosti i zadovoljenja potreba kože, oslobađa nanošenja kreme, makar to veče.

Efekat? Na oko sveže, razumno blistavo (ne masno), na dodir nežno, baršunasto. Čulo mirisa je još neko vreme pod utiskom nota koje su prisutne, a posle kraćeg vremena one lagano blede. Relativno čestom upotrebom, u mom slučaju to traje od decembra, koža se razbuđuje, bude gipkija zahvaljujući masaži, a sam osećaj je nemerljivo zadovoljstvo jer prilikom korišćenja a i par dana kasnije, osećate da ste priuštili sebi jedan kvalitetan tretman teksturom koja je po svim stavkama jedno blago i lepota kožu (i dušu jednog zaljubljenika u kozmetiku). Makar ja tako doživljavam i volim ovaj proizvod.

di golubovic darphin cleansing balm 4

Krajem prethodne godine kupila sam ga i pažljivo ga trošim. Njegova cena prati luksuzniji koncept, pa ako se odlučite za investiranje onda bi to iznosilo 4.850 dinara. Da li bi ga priuštila ponovo? Da, mada istina, toliko želim da probam još nekoliko njihovih prizvoda, da je teško da će se još jedna ovakva ista teglica naći u skorije vreme ponovo na mojoj polici. Svakako ga preporučujem od srca. DIvan treat yourself komad, za kozmetičke hedoniste posebno.

Da li ste probali neki Darphin proizvod?

Do narednog naslova, Di

6 Responses
  • Jelena
    June 14, 2016

    Koristim Hydraskin Light kremu, primeti se razlika, bas kako si opisala nekako je uzivanje za sva cula na drugaciji nacin, ni blizu uobicajenoj kozmetici 🙂 Volela bih da probam i neko od njihovih ulja.

    • digolubović
      June 14, 2016

      Ma kakvi, ovo je stvarno klasa za sebe, ali naravno to sam tek shvatila kada sam probala i više proizvoda, a i uporedila sa nekim iz da kažem istog ranga.

      Ima interesantna priča koja se odnosi na način odabira ulja.
      Ne znam koje ću odabrati, ali baš ću sa beauty konsultantom popričati na tu temu :). Kamilica mi deluje nekako “najpotrebnije” od svih, ali videćemo rezultate.

  • Ljiljana Grujic
    June 15, 2016

    Dobrodošla u klub, jer kad probaš kupljena si.
    Kakve fotke!

    • digolubović
      June 16, 2016

      Bolje vas našla, sad imam i ja svoj par :)!
      Hvala Ljiljo.

  • appliedartsaa
    June 15, 2016

    Jedan od onih tekstova zbog kojih se proizvod mora isprobati. Ili bar nesto drugo od Darphina. Odlicni tekstovi, besprekoran stil i meni vrlo drag blog!

    • digolubović
      June 16, 2016

      Hvala puno na ovako divnom, divnom komentaru.
      Darphin je dovoljno inspirativan i verujem da vredi probati nešto ako nisi do sada. Što se mene tiče, prezadovoljna sam.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *