GUAM blogersko-novinarski projekat

by Thursday, June 9, 2016

Smeta nam, kao kamenčić u cipeli. Neke imaju sreću da ih on ne udostoji prisustva, dok većina pokušava da ga se reši. A on žulja, smeta, bode oči. Taj bezobrazni, celulit. GUAM tim je osmislio pre nešto više od mesec dana projekat u kom je učestvovalo nekoliko urednica lepote naših magazina, kao i nekoliko blogera. Šta je ideja? Raspoređene u parovima, jedna blogerka i jedna novinarka testirale su isti proizvod. Današnje okupljanje je imalo za cilj podelu utisaka o proizvodima koje je svaki par dobio na test. Mene je za ovu priliku izabrala urednica lepote magazina Lisa lepa & srećna, Ivana Vušković.

Di Golubovic blog GUAM Srbija iskustva

Naš proizvod je GUAM Snell krema sa hladnim efektom. Kao i sve učesnice projekta, imale smo anketu koju smo popunjavale a čiji odgovori u suštini daju dobar deo utisaka o proizvodu. Dakle, tekstura, praktičnost upotrebe, reakcija kože i efekat.

Guam Snell je krema (250 ml) veoma lagane i fluidne teksture. Prilično ugodna pri prvom susretu sa dlanovima a pogodna za kraću masažu kružnim pokretima. U kožu se brzo apsorbuje ne ostavljajući nikakav zaštitni film, niti lepljiv ili neprijatan osećaj. Krenimo dalje, miris. Ivana ga je opisala kao miris krema za negu njoj poznatih iz ranijih godina, koji asocira na kombinaciju biljaka koja joj evocira lepe uspomene. Kada sam ja u pitanju, zaista nisam imala očekivanja, a samim tim ni (baš nikakvu) pesničku moć opisa. Ovo je proizvod čiji članovi sastava su ekstrakti algi, limuna, divljeng kestena, ekstrakt zelenog čaja, ploda od pomorandže i ananasa kao i zelene gline, ulja ruže i jojobe. Verujem da već možete zaključiti da su sastojci prilično pažljivo i ciljano birani, te da njihova kombinacija obećava nekakav učinak.

Di Golubovic blog GUAM Srbija iskustva 2

Ono oko čega smo se usaglasile, jeste prijatan i nimalo napadan osećaj hlađenja koji krema pruža. To nije u nivou mentol bombona osveženja, ali jeste jedan prijatan talas svežine koji se pojavi nakon par minuta po nanošenju. Takođe, što duže smo koristile kremu, taj osećaj, odnosno efekat se polako stišavao, pošto je koža već shvatila o čemu je reč. Samo doziranje ne predstavlja problem, jer je otvor dobro urađen, a sama količna po korišćenju zavisi od toga koliko površinu želite da tretirate. Svakako, nije nephodno rasipnički se ponašati, jer nema uticaja na efekat. Nakon mesec dana aktivne upotrebe, zajednički utisak je vidno i osetno primetna mekoća, hidratacija, pojačana gipkost i elastičnost kože. Sam uticaj na celulit postoji, ali svakako nijedna krema ga ne briše poput gumice, dok se vi makar malo ne angažujete da delate na više polja. Napredak svakako postoji i to je ono što je važno, pokrenuti.

Ono što za sebe dodatno mogu da kažem jeste da sam se malo, ali zaista malo aktivirala i da sam u međuvremenu za manje od dva meseca oslabila (obožavam ovaj izraz :D) pet kilograma. Nisam ništa naročito posebno radila, osim što sam redovno mazala prvo Lierac koncentrat (sledeće nedelje zanimljiva priča), potom ovaj GUAM. Na polju ishrane, trudila sam se da (malo) manje konzumiram hranu koja dolazi sa roštilja, manje sam pila kafu (jer smeta mom organizmu), a forsirala sam Britannia Dren. Suštinski, ništa tako posebno, samo malo kontrolisano. Ono čega se nisam, ne mogu i neću odreći – testo. A šta ću kad volim mamine pite, mini pice, kiflice i špagete, to je jače od svake želje za mršavljenjem.

Di Golubovic blog GUAM Srbija iskustva 9a

Pošto su “u igri” bile i toplije kreme, volela bih da napomenem da sam ja neko ko ima dosta problemčića sa kapilarima, pa da je jedan od razloga zbog kojih sam se opredelila za hladnu, bio upravo taj. Za one koji nemaju izraženijih problema na ovom i polju vena, preporučila bih toplu kremu, blato. Koristila sam pre par godina i prijalo mi je.

Za mene, sada, ovo je sigurnija opcija i što se mene tiče, zadovoljna sam.

Di Golubovic blog GUAM Srbija iskustva 3

Di Golubovic blog GUAM Srbija iskustva 5

Lep dan, društvo, povod pauza od aktivnog čitanja u jednom od lepših atrijuma Beograda.

Imate li i vi kamenčić u cipeli ili…?

Do narednog naslova, Di

 

14 Responses
  • Dunja
    June 9, 2016

    Delimo kamencic 😀 Retke su srecnice koje nemaju problema sa celulitom. Koristila sam Guam hladnu fango kremu (zelenu) i zaista je uspela da ublazi celulit, koza je vidno zategnutija i elasticnija. Ali ne mozemo se uzdati samo u kremu. Deluje uz kontrolisanu ishranu, dovoljan unos tecnosti i fizicku aktivnost.

    • digolubović
      June 9, 2016

      Eto, pa što bi nas obišao :D.
      Tu sam kremu i ja koristila, dopala mi se takođe.
      Naravno, apsolutno se slažem, ovo su saveznici. A opet, ni ti saveznici nemaju toliku moć ako ih ne koristimo redovno :).

  • Tamara
    June 10, 2016

    Imam kamencic 😀 Jako lep post kao i fotografije! Moracu da obratim paznju na ove proizvode, deluju primamljivo! 🙂 <3

    • digolubović
      June 10, 2016

      Zar i ti 🙁 :).

      Hvala Tamara <3.

  • Jovana D.
    June 11, 2016

    Ma kamenčinu! Verujem da udela ima i ishrana, ali i nizak krvni pritisak i loša cirkulacija čine svoje. Inače, stekla sam utisak da manje-više svaki preparat daje slične efekte, a da su nijanse u pitanju kad se pogleda sveukupni rezultat. Ili je ovo značajno bolje od ostalih (jeftinijih) varijanti?

    • digolubović
      June 12, 2016

      Toliko je faktora…
      U principu da, nijedan ne briše gumicom, ali efekti su manje ili više vidljivi. Guam je dosta specifičan brend, ima niz kvalitetnih sastojaka koje koristi, a iako ovako skup, kod nas živi već 15-ak godina, pa i to nešto govori. Nije baš tema na koju bih pisala elaborat, radije ću ti ispirčati priču o njima i proizvodima koji su mi pomogli, pošto sam koristila i blata, drenažno ulje, kreme i tako.. 🙂

      • Jovana D.
        June 13, 2016

        Slušala sam i čitala i stekla utisak da su nesumnjivo kvalitetni i delotvorni, to stoji. Ali volela bih da čujem i detalje, naravno, jer me zanima da li su znatno efikasniji od drogerijskih preparata ili su samo malo efikasniji (ok je platiti i za malu razliku kome znači) :).

  • digolubović
    June 13, 2016

    Jesu, odlični su stvarno.
    Pričam ti sve 🙂 <3

    • Ami
      July 8, 2016

      A da nam svima ispricas u jednom lepom postu? 😉

      • digolubović
        July 9, 2016

        Razmisliću o tome :).
        Imam dosta drugih neobrađenih tema, a ovo je već dobilo određeni prostor na blogu, ali svakako ću videti da nešto negde bude ispisano. 🙂

  • Snežana
    June 27, 2016

    Imam veliku želju da probam ovaj fenomenalan proizvod,pošto do sad nisam imala priliku da ga isprobam!!!

  • Snežana
    June 27, 2016

    Imam veliku želju da isprobam ovaj fenomenalan proizvod,pošto nisam imala priliku da ga isprobam!!!

  • Desanka Savic
    June 27, 2016

    Nisam nikada koristila Guam kozmetiku, ali bih volela da probam.

  • Marina
    June 27, 2016

    nisam koristila do sada,ali zaista sam procitala sve najbolje i jako bih volela da ga probam

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *