Maybelline Make It Happen – noviteti, look, swatchevi

by Tuesday, April 19, 2016

Make It Happen era je počela. Samopouzdanje, snaga i odvažnost i dalje su na ceni, a Maybelline kroz svoj novi slogan nastavlja da podržava žene koje uprkos praćenju trendova ipak svemu, pa i šminkanju daju lični pečat. Najnoviji proizvodi (maskara, eyeliner i jaki tečni karmini) asociraju me na period pedesetih, gde su pune usne, savršen mačkasti eyeliner bili, a i danas su klasika, oličenje ženstvenosti.

Nove proizvode ukomponovala sam u svoje vreme koje odvajam za ovaj ritual, stil i izraz. Volim da bude čisto, jednostavno, brzo, prikladno za posao, ali i uklopivo za veče. Oči su neutralne, eyeliner tanak  precizan, trepavice naglašene. Usne za dan možete nositi i neutralne, a za veče, fotografisanje ili posebnu priliku odlično uvek dođe i neka moćna i intenzivna priča.dijana golubovic mny

SUPER STAY 24h

Počinjemo od tena. Koristila sam novi Super Stay puder za ujednačavanje boje na licu. S obzirom da sam inače izuzetno bleda, a nijanse uvek pomalo kritične u smislu selekcija za veoma svetlu put, izabrala sam najsvetlije u ponudi, a to je nijansa 10 Ivory. I dalje smatram da može biti još koja svetlija nijansa O:), ali kako sam zbog rada i fotografisanja na terenu prethodnih nedelja pokupila prilično vitamina D na licu, dekolteu i rukama, ova nijansa i ja uspele smo uz vrlo malo količine i više blendanja da se uklopimo. Tekstura ovog pudera je kremasta, ali je istovremeno i prilično gusta. Zbog toga, preporučila bih da ga nanosite jako malo, potom blendate dok ne dobijete ujednačenu regiju. Ukoliko i dalje imate nepravilnosti koje želite da pokrijete – a nemate ili ne koristite korektor, preciznijom četkicom pokupite minimum proizvoda, lokacijski nanosite, potom utapkajte prstom i setujte taj deo. Njegova pokrivna moć je srednja ka visokoj, tako da treba biti obazriv da bi rezultat ostao pedantan i čist. Najlakše se blenda gušće nabijenim četkama, jednostavno sa sunđerima, a prste za ovako guste teksture izbegavam, što ne znači da ne može.

Di Golubovic Maybelline Make It Happen 2

Di Golubovic Maybelline Make It Happen 32

The PUSH UP DRAMA

Ovaj brend poznat je po dobrim maskarama pa se neretko dešava da su upravo one mnogima omiljene bez obzira da li je u pitanju HE kategorija ili ne. Najnoviji član porodice  je ova Push Up Drama. Četkica je od gumenih čekinjica (što uvek više preferiram u odnosu na prirodnije opcije) koje su ravnomerno raspoređene po površini aplikatora. Razlog za moju  ljubav prema ovom tipu četkica leži u tome što uvek izgledaju nemoćno i donekle skromno, a u 99% slučajeva od mojih trepavica naprave mnogo bolju verziju. Tako je i ovde.

Ono što treba napomenuti jeste da je formula ove maskare po samom otvaranju dosta tečna, odnosno vlažna, te da prva aplikacija (naročito ako ne uklonite višak pre stavljanja) može biti malo neuredna, ako ne povedete računa. Dakle, ovo je jedan od onih proizvoda koji postaje sve bolji i bolji, samo dok malo odstoji, u ovom slučaju dok se malo osuši. Takođe, primetila sam da izvlači najboji efekat kada iz korena vučete do vrha trepavica, a ne cik-cak potezima. Može lepo da razdvoji, minimalno izduži, a crna je poput ulja.

Za današnji prikaz nisam koristila uvijač pre stavljanja, već sam samo zadržala četkicu za kraju aplikacije, da se zadrže u tom uvijenom položaju. Koliko je impresivan rezultat, mislim da se bolje vidi kada mi je spušten pogled, jer dužina dolazi do izražaja. Ovo je jedan sloj maskare, jer na svakodnevnom nivou, mada ni inače, ne stavljam više.

Di Golubovic Maybelline Make It Happen 3

 

MASTER PRECISE Curvey

 

Eyeliner u formi flomastera, blagonaklon prema početnicima. Zbog svog specifično dizajniranog oblika, u zavisnosti od toga na koji način držite flomaster, možete postići puniju liniju (ako prislonite pljosnatim delom) ili pak veoma tanku i preciznu, ako uperite tačno vrhom. Ovo je intenzivna crna nijansa, koja na kraju daje mat završnicu. Prilično brzo se suši i traje bez brisanja i popravki tokom celog dana. Način na koji meni najviše odgovara da ga koristim jeste kada prislonim bočni deo (bliže vrhu) aplikatora uz koren trepavica i lagano, mic po mic nanosim duž kapka, izbegavajući sam unutrašnji ugao. Time postižem manje ili više diskretno isticanje dubine oka. Na fotografiji sam to malo pojačala, da biste mogli da vidite, ali linija definitivno može biti i tanja i gotovo neprimetna, a efekat dubine ipak vidljiv. Uz minimum vežbe i ne naročito neophodne spretnosti, ako volite formu flomastera verujem da možete biti zadovoljne ovim proizvodom.

Di Golubovic Maybelline Make It Happen 5

DI1_6118a

THE NUDES

Našem tržištu nedostaje više neutralnih paleta povoljnijeg ranga, te je fino što je ova ušetala na police drogerija. Ušuškana u crno pakovanje sa providnim delom kroz koji se mogu videti nijanse, preciznije, svih 12.  Deo boja ostavlja mat završnicu (njih pet), a deo ima više ili manje šimera u sebi. Koncipirana je na interesantan način, u smislu da raspored boja ima svoj smisao i predlog za upotrebu. Kako su to zamislili i realizovali? Paletu možete posmatrati kao celinu ili kroz, hajde da kažem, grupice. Quad, trio ili duo forma, u zavisnosti od vaših preferencija, možete ukoliko ne znate same, po savetima kombinovati boje po nekoj utvrđenoj šemi.

Quad 1 čine senke 1, 2, 7, 8

Qua2 2 čine senke 3, 4, 9, 10

Quad 3 čine senke 5, 6, 11, 12

Kada je reč o trio varijantama, idu: Trio 1 (1, 2, 3), Trio 2 (4, 5, 6), Trio 3 (7, 8, 9), Trio 4 (10, 11, 12). Duo varijante idu redom – horizontalno gledano.

Nešto detaljnije o samim tonovima, načinu korišćenja i pigmentaciji, pročitajte u nastavku, kao i šta sam koristila za look.

Di Golubovic Maybelline Make It Happen 6

*Nijanse zvanično nemaju imena, ali sam dodavala svoje asocijacije.

digolubovic maybelilne

1 Zvezdani prah  dosta šimera, rose gold čestica i tirkiznog odsjaja. Na prvi pogled deluje kao najlon, a na različitim osvetljenjima vidite pun potencijal. Fino je pigmentovana, rasipa/trusi se  manje ili više zavisno od aplikatora koji koristite. Najmanje rasipanja je sa običnim aplikatorima, sunđerastim – koji i dolazi u paleti. Posmatram je kao dobar toper nakon što ste završili look, pa da dodate malo sjaja.

2 Taupe uz dodir srebra – deluje kao mat, ali zapravo ima minimum srebra u sebi. Ovo je jedina senka u paleti koja je po količini šimera izuzetno diskretna. Jako lepa i balansirana nijansa, može da se uklapa uz mnogo tonova, boja i planiranih look-ova bilo kao glavna zvezda pokretnog kapka ili u kombinacijama sa drugim tonovima. Beskrajno zahvalna za blend, odlične pigmentacije i nadogradiva.

3 Light beige banana – tipična uvek potrebna bazna nijansa za kapak. Pigmentacija je sasvim dobra, može se nadograđivati, ali mislim da nema potrebe. Kod svetlog i “normalnog” tena ona je super baza, a kodtamnijih može kad i poslužiti kao dobar posvetljivač ispod obrve.

4 Braon začinjena zlatom – za one odvažne, koji vole dodir sunca i zlata na očima. Odličan izbor za plave i zelene oči kao komplementarna nijansa, a sa braon se već po nepisanom pravilu slaže. Izvrsna pigmentacija

Antique roze  omiljena i najviše korišćena nijansa iz palete. Tranciziona puderasta, pomalo zaprljana roze izvrsna kao jedina na pregibu za dane “minimalne šminke”, ali i odlična kao sam početak nekog intenzivnijeg smokey momenta. Baš odlična, volela bih da je imaju i individualno u prodaji.

6 Klasična braon – nešto hladnija varijanta, dobra za spoljašnji ugao kod definisanja ili za donji kapak – odlična za uokviriti oko bez previše napadnog efekta. Naravno, dozirati, jer je pigment jak.

 

MAYBELLINE PALETA DI GOLUBOVIC PRVI RED

7 Braon obavijena satenom – još jedna dosta interesantna nijansa koja može samostalno lepo da se nosi. Lepo izgleda i na svetloj puti, ali mislim da je ona kao mono opcija izvrsna za letnje dane kada je ten zdravo preplanuo.

8 Čokoladna braon – imali smo klasiku u prvom redu (poslednja nijansa), sada samo malo topliju i takođe mat. Ista priča, pigmentacija zaista sjajna.

9 Zlatni toper  kao i kod nijanse broj jedan, ova senka može dobro da se kombinuje kako bi se neki look usmerio u zlatnom pravcu ili mu se dalo malo na dimenziji. Efekat je uživo prilično lep, čestice sijaju na nekoliko toplih nivoa i rasipa se manje ili više zavišno od četke.

10 Smeđa začinjena ljubičastom – ovo je najinteresantnija boja čiji potencijal nije dovoljno izražen swatch prikazom. Ona je jaka, duboka smeđa, uz prizvuke ljubičastih tonova. Idealna za večernji smokey i za sve boje očiju. Odlično pigmentovana i ne rasipa se skoro uopšte.

11 Šampanjac – klasična highlight nijansa.

12 Crna – kvalitetna puna crna boja koja može da se koristi za smokey eye. Takođe, ukoliko se samo dotakne četkica i otrese višak može se lepo definisati dubina oka, a da se ne primeti da je korišćena neka toliko intenzivna nijansa. Takođe, može lepo i eyeliner da se izvuče uz neku kosu četkicu.

MAYBELLINE PALETA DI GOLUBOVIC DRUG RED

Pošto sam vas podrobnije upoznala sa ličnim doživljajem boja, evo da ukratko kažem čime sam se vodila tokom šminkanja i koje sam nijanse gde upotrebljavala. Ideja je bila napraviti balanas topliih i hladnih tonova, dati oku na definiciji i dubini, uz dozirani intenzitet, kako bi šminka bila nosiva tokom dana na poslu, ali i prilagođena za veče.  Miks završnica je gotovo uvek dobar izbor, jer oko ne izgleda prevše “suvo” kada je sve mat, ali ni ne izgleda previše kao disko kugla, već ima “od oba sveta” koliko je potrebno.

Nakon pripreme za šmikanje, nanela sam senku broj tri kao baznu, kako bih koliko toliko ujednačila boju kože i prpremila za lakše predstojeće blendanje senki.  Potom, senkom broj pet definisala sam pregib, potom uz šest i osam intenzivirala spoljašnji ugao i donji kapak. Broj sedam je uz broj jedan išao na pokretni deo, a jedan i jedanaest kao highligt. Blend, blend, blend dok se sve nije stopilo, a potom su eyeliner i maskara stigli kao finiš.

di GOLUBOVIC

 

VIVID MATTE LIQUID 

Tu su i nove nijanse kremastih tečnih ruževa, a u skladu sa pričom koja poziva na odvažnost, sigurnost i samopouzdanje, imam dve intenzivne boje. Jedna je jarka crvena sa minimumom korala u sebi, a druga je bobičasto voće. Formula je dosta kremasta i gusta, lagana za nanošenje.

Di Golubovic Maybelline Make It Happen 4

Aplikator je dobro urađen i omogućava prilagođavanje dovoljno precizno nanošenje. Same formule se ne razlivaju, pa nije neophodno da usne prethodno oivičite olovkom, ali naravno, po želji. Crvena se jako brzo suši, dok kod ove druge to duže traje. Savetujem da proizvod nanosite u dva sloja, pri čemu ćete prvi put naneti veoma tanko, a ukoliko negde želite da popravite, za to iskoristite drugi prelaz.

Di GOlubovic Maybelline make it happen lip 3

Na usnama nosim karmin broj 40 BDI1_6686mkzdi golubovic maybelline

Da li ste probali neki od noviteta?

Do narednog naslova, Di

/Foto: DI Golubović, Jovana Džopalić/

*U saradnji sa Maybelline Srbija

3 Responses
  • Olivera Babić
    April 20, 2016

    Nisam, ali me ovaj flomaster za okice sve više mami. Mislim da će biti prvi na listi za kupovinu.

  • Biljana
    May 6, 2016

    Super ste set ☺

  • Marija
    May 13, 2016

    Da li znate kada ce se pojaviti nova paleta senki the Blushed Nudes – roza verzija u prodaji kod nas u Srbiji?

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *