Nega kose – odabrani i omiljeni proizvodi

by Saturday, November 21, 2015

Nega kose, naročito suve i oštećene, uvek je popularna tema. Danas kratak popis veoma voljenih proizvoda, kao i utisci o regeneratoru. U narednim danima i recenzije ostalih, jer mislim da je pravo (hladno) vreme za priču o zaštiti i hrani za vlasi. Postavka preparata kod mene se ne menja često, mada nakon dužeg perioda vernosti brendu Matrix (više od dve godine), poželela sam da promenim i uvedem nešto drugačije.

Tako, kada je nega i tretman nakon pranja tema, imamo sledeće:

  1. KORRES regenerator sa bademom i semenom lana
  2. KOOZMETIK regenerator za sve tipove kose (sa kokosovim i ricinusovim uljem)
  3. PHYTOKRETATINE Extreme krema za veoma oštećenu, krtu i suvu kosu
  4. PHYTO 9 hranljiva krema sa devet biljaka, za veoma suvu kosu
  5. Dr. HAUSCHKA revitalizujući tonik za vlasište

Na ovom spisku, nedostaju ALOXXI Colour rich treatment masque kao i ulje za kosu, Macadamia. Nedavno su potrošeni, te nemam ambalažu da priložim.

Svaki od ovih preparata, pažljivo sam birala za svoju plavu, tretiranu, suvu i oštećenu vlas i nakon veoma kratkog vremena korišćenja, videla sam pomak. Farbam se bojama koje ne sadrže amonijak, već skoro godinu dana, članak je OVDE. Ono što sam primetila na prvom mestu jeste da kosa ima primetan sjaj, što je za plavokose ne baš čest slučaj. Regeneratori (1,2) pomažu mi u omekšavanju i lakšem raščešljavanju, pri čemu je KOOZMETIK za mene više maska, jer je zaista hranljiv i veoma bogat proizvod. Pre početka feniranja (ili puštanja da se prirodno osuši), nanosim dve pumpice PHYTO preparata (3). Umesto ulja, sada često koristim PHYTO kremu (4). Ono što je najbitnije, a što trošim već treću bočicu, jeste tonik koji masiram skoro svako jutro-veče i što mi je pomoglo u proređivanju pranja, koje je bilo gotovo na dva dana. Prvi put sam proizvod dobila, a nakon toga kupila dva puta.

Osim kondicionera (1), svaki od ovih proizvoda imaće zaseban članak.

Nega kose omiljeni proizvodi digolubovic 2

KORRES regenerator, kupila sam tokom nedavne posete Nemačkoj. Kod nas ovaj brend nije dostupan. Osim oduševljenja mirisom koji je dosta jak, ali veoma prijatan, ovaj proizvod ne opterećuje i ne otežava vlas nakon šamponiranja, već samo dovoljno omekšava i omogućava da je lakše raščešljam pre feniranja. Dopada mi se što se sporo troši, iako ga trošim ponašajući se kao da sam na takmičenju. Ne sadrži mineralna ulja, petrolatum, silikone, ni parabene. Zadovoljna sam kako  gamoja kosa prihvata, jer su regeneratori kategorija gde sam često nezadovoljna rezultatom zbog “masnih tragova” bez obzira na ispiranje i težine koja ostaje i na neki način čini kosu teškom, te obično izgleda slepljeno. Ovde nisam imala tih problema i ponovo bih, ukoliko mi se ukaže prilika, kupila.

Nega kose omiljeni proizvodi digolubovic korres1ab

Koji su vaši omiljeni proizvodi i imate li predlog za mene?

7 Responses
  • Milica Obradović
    November 22, 2015

    Korres sam prvi put spazila letos U Solunu i to na super akcijama 1+1 gratis.Sada mi žao što nisam kupila. Inače, preparate za negu kose naručujem iz Amerike.Pre par dana sam kupila esi rigenforte šampon.Dobar je šampon, jedino što mi smeta miris koji podseća Na miris šampona za muškarce.Dugo vremena sam koristila i keune preparate za negu kose….

    • digolubović
      November 22, 2015

      Korres je grčki brend, pa tako verujem da ih ima na svakom ćošku :).
      Verujem da će ti se ukazati prilika, pa ti od srca preporučujem ovaj primerak. Videla sam da ima nekoliko opcija, po pitanju mirisa i za potrebe različitih tipova kose, ali meni se ovaj najviše dopao, a i bio najpotrebniji.
      Najiskrenije nisam čula za taj brend, sada sam upravo izguglala.
      Pretpostavljam da miris ispari, ili… Jer u suštini, meni je najbitnije da to lepo i temeljno opere, a sad, miris je gratis.
      Keune nisam koristila, ni farbe, ni proizvode. Uvek su mi delovali nekako odbojno i agresivno, što ne mora da znači da su zapravo takvi, to je samo moj utisak.

  • Ana
    November 22, 2015

    Svidja mi se kako zvuce Phyto krema i Hauschka tonik. Moracu da istrazim malo o njima.
    Ja jako volim Organix proizvode za kosu kojih ima u Hrvatskoj – balzamima i uljima sam bila bas zadovoljna.
    Trenutno sam potrosila sva ulja i kreme za kosu pa sam u potrazi za necim idealnim, ali nikako da se zaista odvazim na kupovinu 🙂

    • digolubović
      November 22, 2015

      PHYTO proizvodi su izvrsni. PHYTO 9 sam već koristila ranije, dok je ova ekskluzivnija linija nešto potpuno posebno. O toniku su pisale Beauty Axiom i ako se ne varam Uncle Abadash. Potraži na njihovim blogovima.
      Organix nisam probala, hvala ti na pominjanju tog brenda, pogledaću detaljnije o čemu je reč.
      Ne znam kakav ti je tip kose i potrebe, ali ako se na bilo koji način možeš identifikovati sa mnom, onda evo imaš jedan odabran spisak, a mogu ti preporučiti i druge preparate kojima sam bila zadovoljna. O Phyto svakako ide članak ubrzo.

      • Ana
        November 22, 2015

        Hvala na savetu za recenzije tonika, upravo sam ih procitala i tonik stavila na listu za kupovinu 🙂 Mislim da ce biti odlican protiv opadanja kose, a to mi je trenutno preko potrebno!
        Kosa mi nije ostecena jer nije tretirana, ali joj je potrebna hidratacija i smirivanje na krajevima. Nista drasticno, ali bih volela da probam nesto sto ce je odrzavati lepom i zdravom.
        Preporuke su svakako dobrodosle 🙂
        Veselim se detaljnim recenzijama!

  • Jelena
    November 23, 2015

    Phyto mi polako, ali sigurno postaje omiljeni brend, posebno Phytokeratine krema. Kad malo bolje razmislim, ako bih krenula da nabrajam sve omiljene proizvode, komentar bi se pretvorio u roman od nekoliko tomova. 🙂 Preporučujem ti da probaš Amika ulje, ako već nisi. Kosa je nakon njega sjajna i na dodir mnogo mekša nego inače. I Yves Rocher šampone, ako si ljubitelj kremastih, mlečnih šampona, koji su blagi, a opet lepo pene i očiste kosu.

    • digolubović
      November 23, 2015

      Krema je čudo. To je sve što imam da kažem.
      Jesam, slažem se sa tvojim utiscima, ali nešto mi bolje od toga treba, u globalu.
      E YR nisam probala, to ne bi bilo loše. Imam nekoliko šampona, privodim Vichy kraju i nikako da odlučim šta dalje. Hvala na predlogu 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *