Sitnice za lepšu svakodnevnicu

by Sunday, October 25, 2015

di golubovic sitnice za ulepsavanje doma

Sve što mi treba su – sitnice. Ne postoji ništa toliko grandiozno, u postupcima ljudi ili  materijalno što može da me “kupi” kao male stvari. Pažljivo birane reči, detalji, sve je bitno i uvek. Danas vam predlažem nekoliko stvari kojima sebi (ili drugima) možete ulepšati životni prostor.

 

RAMOVI ZA SLIKE

Zamrznut trenutak, miris uspomena ili motivaciona poruka. Lepše je u ramu. Toliko inspirativnih, lepih, bajkovitih, kakvih mi duša poželeti može. Čini mi se da su dostupniji više nego ikada – što po dizajnu, a i po cenovnom rangu. Radnje kao što su Nanna, Delfi Skver, Jysk, (ponekad)  Vulkan  i sve one sitne i “zabačene” prodavnice koje kriju mala bogatstva. Treba samo istražiti. Mašnica ram, kupljen je u Novom Sadu, a ulica je Pašićeva.

SVEĆNJACI

Ne, ne mislim na one velike koji su za salone. ni na neke specifične oblike. Ako imate prostora, divno, samo napred.  Više mala, prenosna varijanta za jednu pristupačnu sveću dostupnu u DM drogerijama, kineskim robnim kućama, Tempu. Da stoji na stočiću, radnom ili noćnom, na polici ili kraj prozora. AKo miriše – lepo, ako ne, neka samo daje medeni prizvuk prostoru. Veoma povoljne nalazila sam u Kiki (sadašnja Emmezeta), u Merkuru, kao i na prethodno navedenim mestima. Između 50 i 100 dinara, zavisno gde i kada kupujete.

GIPSOFILE/RUŽE – cveće generalno

Ništa toliko simpatično, malo i nežno kao gipsofile. Teško ih je naći, pošto ih obično ne prodaju pojedinačno, već isključivo u okviru buketa, korpica. Ipak, povremeno dospem do nekoliko grančica na pijaci. Dobar dodatak već postojećim aranžmanima, na stolu uz trenutno aktuelne stvari, ili sve to plus iskorišćeno za fotografije. Ruže, iako su mi već nekako izvikane, ipak imaju svoju draž. Usamljene su, uzvišene i uzdržane u svojoj lepoti, ali traju. Jedan cvet može biti 50-100 dinara, oplemeni prostor i premaši uloženo, x puta.

POSLUŽAVNICI I DEKUPAŽ

Odavno sam na poslužavnik prestala da gledam kao na predmet koji dolazi “iz kuhinje”. Naprotiv, on mi je sastavni deo dekoracije. Mala čarolija koju nosim sa sobom i ukrašavam kako želim. Manji, veći, sa radom po sebi ili bez. Svoje kupujem u Riznici Hobby, nakon čega mama dekupaž tehnikom jedan braonkast i neugledan predmet pretvori u nešto prelepo. OVDE ste mogli bolje da ga vidite. Koštao je svega 270 dinara.

di golubovic sitnice za ulepsavanje doma 2

Gde vi kupujete sitnice koje vam ulepšavaju dom, raspoloženje, svakodnevnicu?

 

Do narednog naslova,

Di

8 Responses
  • Jelena
    October 25, 2015

    Divan post. Znaš da volim ovakve redove, slike, sitnice… Sve. Reci mi gde si uzela manju kućicu (pretpostavljam da je u pitanju svećnjak) sa fotografija iz prethodnog posta (Vichy šamponi)? Prelepa je <3

    • digolubović
      October 25, 2015

      Znam, znam :).
      A gde drugo, nego u “onoj” radnji. Emmezeta 🙂 (<500 dinara).
      Jeste, svećnjak je.

      • Jelena
        October 25, 2015

        Neko u blizini ima Fofa pite, a neku divnu Emmezetu 😀 Hvala <3

    • digolubović
      October 25, 2015

      Gladna sam, beži.

  • Smizletina
    October 25, 2015

    Nažalost, sve preslatke sitnice još uvek držim dalje od radoznalih ručica 😉
    Pored nabrojanih radnjica, baci pogled u Goce Delčeva, novootvorena radnjica se zove Kuća na drvetu, svašta ima.
    Ipak, moja omiljena radnja je u inostranstvu, i ne, nije Ikea, već grčki Jumbo, bože kakve džidže za sitne pare, da se razboliš 😉

    • digolubović
      October 26, 2015

      Verujem, a dobro, radi bezbednosti njihove bolje. 🙂
      Hm, novootvorena dakle. Znam za onu jednu što je baš kod Šiša, ali ta nije nova – znači ima još.
      Prvi put čujem za tu Jumbo radnju, izguglaću. Inostranstvo za početak ima Lidl i sjajne online shopove, a mi….

      • Smizletina
        October 26, 2015

        Ova radnja je kod Telekoma, kad kreneš ka okretnici 16ice.
        A u Jumbo sam išla u Solunu, ima “manji” pored Ikee i ima neki veći, znam samo da su van grada, valjda je to industrijska zona…

    • digolubović
      October 26, 2015

      Ahaaaa, ok ok, hvala ti. Morala bih otići da vidim 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *