Letnje osveženje kose – Avangard in

by Sunday, August 23, 2015

Ima sada već mesečak dana, kako sam išla na sezonsko šišanje i izvlačenje pramenova. Ne znam zašto, ali o kosi jako slabo pišem na blogu, a nije kao da ne bih imala o čemu. Bilo kako bilo, evo kratke priče gde, šta, kako i zašto.
Želja za time “da mi se radi o glavi”, naravno,  obično dođe u jako zgodnom trenutku, po najvećoj vrućini na 40 stepeni. Otišla sam u isti salon gde inače održavam kosu i pravim egzbicije (iz smeđe u plavuOVDE), ali sada na novoj adresi. Avangard In je sada u Đevđelijskoj 20, u većem i svetlijem prostoru.
Moji “zahtevi” ovoga puta bili su da skratim poznati “maksimum-minimuma”, tanki pramenovi, uz feniranje.
Kao što vidite, na prvi pogled promena nije drastična, što nije ni bio cilj, već je priča samo malo dobila dimenzije i oblika. Prvobitno stanje (tek izvađeno iz super neuredne punđe) je više oštećene kose, dosta žuća podloga – naročito vidlijva kada je frizura podignuta, kao i duža kosa koja je izgubila oblik.
Blanš
Moje izvlačenje pramenova ne podrazumeva nekoliko boja, ni obične farbe, već isključivo rad sa “materijalnom” od kojeg mnogi beže zbog štetnosti – mhm, blanš. Za ovu priliku, sticajem okolnosti, koristile smo, odnosno Jelena je :), dva.
 
Matrix, koji zaista uz minimalna oštećenja izvuče jako puno, kao i dobri stari Stevan Still, koji je od mog upoznavanja sa ovom supstancom bio broj jedan. Ova dva proizvoda nisu nipošto mešana, već jedan deo kose urađen prvim, a spoljni – meni ipak za nijansu važniji, uz naročito obraćanje pažnje na prednji deo, urađen Still-ovim.
Kosa nakon blajhanja, definitivno trpi određeni stepen oštećenja, koji makar meni, uz ova dva, do sada nikada nije bio veliki. Uz to, znajte da vaše trenutno stanje kose, koje je više/manje dobro, doprinosi da li će “posledice” biti vidljivije ili pak ne. Naravno, tretiranoj kosi, uvek je neophodna adekvatna (i pojačana) nega, pa tako ni prvi period nakon  izvlačenja pramenova, nije izuzetak.
Proteinska i hidratantna pakovanja rotirati, a ako imate strpljenja, dobro je da koristite ulja. Kao povoljne opcije uvek preporučujem kokosovo ulje, kao i ricinus. Ukoliko volite da kombinujete, to je takođe jako dobro, jer se i kosa zasiti.
Na kraju “Blanš balade”, makaze su učinile svoje, a moja standardno stepenasta frizura je osvežena. Sami stepenovi nisu izraženi tako da se ne uklapaju, već se stapaju sa ostatkom, što je bitno kada sama kod kuće održavam kosu. To mi je važno, jer ja ne sedim svake nedelje kod frizera na feniranju, već kosu održavam sama, a proces sušenja mi traje kratko, pa mi je bitno da mogu fino da oblikujem.
/Interesantan marketinški potez Matrix-a/

 

Obično kada odem u salon, zadržim se dobrih nekoliko sati. Ovoga puta malko sam i slikala, da vam pokažam i koji detalj i prostranost. Kombinacija stilova, boja koje su prisutne ali ne bodu uči, dovoljno svetla i uvek prijatna i opuštena atmosfera. Uz nes kafu/Cedevitu, ženske razgovore i razmene iskustava, uvek brzo prođe.

 

 

 

Ako vas bude interesovala moja rutina, kada je nega kose u pitanju, javite da pišem :).

Do narednog naslova,
Di

10 Responses
  • Marina Sweet About Me
    August 23, 2015

    Ne sjećam se jesam li ikad komentirala, no odnedavno pratim tvoj blog i zaista je prava inspiracija 😉
    Kosa ti je divna i njegovana i definitvno bih voljela da pišeš o svojoj njezi kose, uvijek volim vidjeti što drugi rade sa svojom kosom, koje proizvode koriste, možda ukrasti neki trik jer i sama dosta vodim brigu o svojoj kosi 🙂

    • admin
      August 23, 2015

      Draga Marina, dobro mi došla 🙂 i hvala.
      Potrudiću se da ispravim, zapostavljeni deo rubrike Nega :).

  • Makeup by Ilona
    August 23, 2015

    Kosa ti izgleda predivno a prvu sliku bih stavila kao pozadinu na telefonu koliko je lepa! Vidi se da se itekako razumeš u fotografiju.
    Ja već neko vreme planiram da prosvetlim kosu ali se plašim neuspeha tako da konstantno odlazem.

    • admin
      September 2, 2015

      Hvala ti puno, puno :)!
      Ideš postepeno, ne moraš žuriti, a još manje siliti sebe.

  • Tamara Krsmanovic
    August 23, 2015

    Obozavam plavu boju kose i zavidim svima koji je imaju. Izvukla sam jedan pramen blansom da vidim kako ce mi se kosa ponasati (s obzirom da imam kovrdzavu kosu) i taj deo mi se teze ceslja tako da blans otpada :/ Kosa ti je divna, boju nema potrebe da komentarisem 🙂

    • admin
      September 2, 2015

      Dobro, to zavisi i od tebe koliko si spremna da se odrekneš i žrtvuješ za nešto što želiš :).
      Hvala ti puno.

  • Miljana Miletic
    August 24, 2015

    Baš mi se dopada tvoj blog 🙂 Nikada nisam radila blanš. (Ali ako budem i planirala, znam gde da pročitam nešto više o tome 🙂 ) Imam plavu kosu, bila je tamnija, pa sam pre možda dve godine počela da je farbam u svetlije nijanse, ali nikako u ovoliko svetlu. Ne znam kako bi mi stajalo. 🙂

    • admin
      September 2, 2015

      Mnogo ti hvala :).
      Polako, možda vremenom budeš imala malčice više želje i hrabrosti za tako nešto :).

  • Anonymous
    August 25, 2015

    I dalje ostajem pri tome da si ti zena za Hladno Smedju kosu, ali kad bolje razmislim Hladni Cappuccino je savrsena boja za tebe i te tvoje lepe oci. Ne znam da li ti je poznato u kom se salonu frizira JK, ali njena plava je uglavnom savrsena, ne znam sta joj rade sa kosom, ali em sto pogode boju, em sto ne izgleda spaljeno i tako godinama, neverovatno.
    Iva 🙂

    • admin
      September 2, 2015

      :)))) Baš volim kada se neko javi sa drugačijim mišljenjem.
      Hvala ti Iva puno, imaš istomišljenike, veruj mi.
      Ne znam, zaista ne znam, ali ona često nosi perike, a i to je čist blanš, koji uz izuzetno mnogo šminke može da prođe. Za dnevnu varijantu jedne obične devojke, mislim da je ipak mnogo :). Ali, razumem na šta si konkretno mislila kada si je pomenula 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *