Palete iz drogerija: p2 Shades of Nude

by Friday, July 17, 2015

“Sjajan pristupačan brend, dostupan (isključivo) u Nemačkoj,  u okviru dm drogerija.” Citiram samu sebe i dajem vam unapred odgovor na pitanje gde možete kupiti njihove proizvode.”Šteta što nema kod nas” – već podrazumevam.
Isprobala sam dosta njihovih stvarčica, kako šminke, tako i iz segmenta nege, a danas vam pričam o dve neutralne palete senki čija cena  po komadu iznosi 3,95 evra. Imajte ih na umu ako vi ili vaši prijatelji idu.

 

 

Živela jednostavnost njihove ambalaže.
 
Plastična providna kutijica dobrog kvaliteta, prečnika oko šest centimetara, vezanog poklopca. Četiri boje, poređane u ovom slučaju od najsvetlije do najtamnije, a sa reljefastim izgledom,- koji se naravno gubi prilikom prvog kontakta proizvoda sa pristima/četkicama. U svakom slučaju lepo izgleda.
Teksture svih senki su fine, kremasto-puterasto-plišane, veoma prijatne pod prstima, a izuzetno lagane za nanošenje, blendanje i nadograđivanje. Uz ovako divne formule, svako bi znao lepo da ulepša oči.
Pigmentacija je veoma dobra, zapravo odlična, gde posebno naglašavam da su tamnije nijanse jako lepe i izrazito bogate boje, čiji se nivo intenziteta slobodno može uporediti sa mnogo skupljim brendovima.
 

p2 Shades of Nude – 010 Classic Nude 

Boje ću kratko opisati počevši odozgo, pošto nemaju nazive:
Svetla šampanjac/perla – lepo odrađena šimerasta boja, koja se presijava na belo, žuto, a ima i minimalno srebra. Ispod obrve, u unutrašnjem uglu, a i za sredinu pokretnog kapka, kada radite sa tamnijim bojama.
Bež, boja kože mat završnica, idealna nijansa za definisanje pregiba, idealna. Za svetlije devojke kojima je uglavnom mnogo toga ili prevše narandžasto, ili roze, ovo je fanstatično, a takođe i preko celog pokretnog dela kapka lepo izgleda.
Bakarno/taupe + svetlucave česticeveoma čudna boja, u paleti se više slika kao taupe, na ruci bakarno sa mnogo sjaja, dok uživo na očima varira između i veoma je posebna boja. Instant asocijacija neku nijansu iz Naked palete.
Tamno braon – tipična tamna, hladna, mat, standard za “smokey” izgled, bilo celog oka, ili samo dobro izvučenog eyelinera.
Prikazi/swatchevi – dnevno svetlo bez baze:

Kojim četkicama nanositi ?

Pošto su senke prilično mekane i realno dosta sklone rasipanju, ne bi bilo loše da koristite mekše četkice prilikom nanošenja ovakve vrste proizvoda.
Razlog je veoma jednostavan – zašto ne biste uživali duže u proizvodu, umesto da ga gruba četkica nabijenih dlaka pojede jako brzo. Dakle, svakako je dovoljno lagano pritisnuti četkicom na željenu senku, potom otresti višak i onda lepo nanositi.
U tom smislu, preporučujem iz povoljnijeg ranga: Cala 315 (post OVDE), Blush 14b i 14c za blend, Blush 65E za precizno nanošenje. Izbegavajte kod ove palete Blush 9 – to je veoma nabijena i gruba četka koja je super za konturisanje nosa, ali ne i za nanošenje mekanih senki na kapak.

p2 Shades of Nude – 020 Bright Nude

Breskvasto-roze uz dosta šimera. Ponovo, veoma čudno se slika, više je poput ledene roze, ali uživo ima više breskvastog u sebi. Iskreno više mi je kao rumenilo-highlight asocijacija, ali fino stoji na pokretnom delu kapka.
Prljavo roze – ista priča vezana za pregib i kapak kao i u prethodnoj paleti, uz to da je ovde u pitanju rozikasti ton. Ove nijanse su im pogodak, volela bih separatno da ih imam u gramaži palete (4 grama).
 
Taupe uz dodir roze i srebra – Varijacije na temu, bili su inspirisani UD brendom. Ponovo boja koja je veoma interesantna, drugačije se slika i izgleda uživo, ima dosta šimera, a zavisno od svetla se preliva na roze ili srebro.
“Modro” ljubičasto-braon – mat. Da, u principu možete delovati kao da ste imali fizički okršaj ako ne nanesete kako treba i ako je ona fokus boja. Ipak, pokazala se sjajno kao podloga za smokey eyes.
Prikazi/swatchevi – dnevno svetlo bez baze:

Na očima jednostavnost:

NYX Eyebrow Gel – Brunette
Senke iz 010 palete, prva boja ispod obrve, bež u pregibu i malo taupe- bakra (znam kako čudno zvuči), na pokretni deo i donji kapak.
MAC Zoom Lash
Sephora 07 Infinite beige

 

Nivo kvaliteta i karakteristike proizvoda, daleko su iznad nepuna 4 evra koliko ga vrednuju. Moje oduševljenje i preporuka.

Poruka dana, na fotografiji ispod:

Foto: Di Golubović
Da li ste probali nešto iz p2 asortimana? Interesuje li vas post o tome šta (ne)preporučujem od svega što sam probala njihovo?
 
Do narednog naslova, 
Di
3 Responses
  • Anonymous
    July 17, 2015

    Ja imam p2 tecne pudere i odlicni su…Lepo prekrivaju crvenilo cak i bubuljice ali tu treba dodatno naneti jos malo pudera mat je i ne prosije se ni nakon 5/6h po ovoj vrucini (moja koza je masna t zona tu uvek prosenem) elem lakovi za nokte su im extra 🙂 Imam jos nekih senki za oci mda meni nisu nesto.slab pigment skroz.Uglavnom puderi vr' stera sto ih nema kod nas u dm u valjalo bi da nam salju P2 a onaj she shit uzmu sebi 😉

  • Lil'Mee
    July 18, 2015

    Boje iz ovih paletica su mi divne, rado bih ih proučila uživo 🙂 inače mislim da je p2 odličan brand, dakako, šteta što ga nema na našim prostorima. Isprobala sam ruževe, lakove za nokte, olovke za oči i usne, bronzer i još svašta čega se trenutačno ne mogu sjetiti – sve mi je redom bilo super, pogotovo s obzirom na vrlo niske cijene.

  • Marijana Krgović
    July 18, 2015

    Prelepe boje, baš bih volela da nabavim (još samo da pošaljem nekog u Nemačku) 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *