Dodir nežnog badema

by Tuesday, July 28, 2015

Prijatnost je ključna reč. Kako vreme prolazi sve više joj težim, u raznim sferama. Da li sređujem enterijer, idem na neko neformalno druženje, biram kozmetiku, cilj je istiželim da se osećam dobro i prijatno u svojoj koži, pored kvalitetnih ljudi i u prostoru čija mi atmosfera odgovara i ima dušu.

Danas vam prenosim utiske o novim proizvodima iz asortimana Welede, uz koju reč o prirodnoj kozmetici i nekim navikama koje su se kod mene promenile.

Prva stvar je – strpljenje. Upuštanje u “avanturu sa prirodom” iziskuje viši prag tolerancije, jer ova vrsta kozmetike, iako puna benefita, od vas očekuje ono dragoceno vreme. Ništa svakako ne ide preko noći ni agresivnim preparatima, ali u ovoj varijanti, znajte da kvalitet dolazi na duge staze, uz uslov da kupujete i možete da priuštite sebi nešto zaista dobro i provereno. 

Uz podržavanje prirodnih procesa i pročišćavanjem, dešava se da koža reaguje tako što “izbacuje” na površinu sve ono što smo ranije potiskivali, pa to izaziva strah kod mnogih, a uz to i otpor prema ovom načinu nege. Ovo se više odnosi na lice, jer tu devojke obično imaju izražen problem. Taj deo priče je normalan, ali opet, ne dešava se svakom. Uz pojam miris, često je prisutno negodovanje: “Ne miriše lepo”; “Mislim da je pokvareno”; “Previše je jako” – ne, samo nije toliko “našminkano”. To je posebna priča, ali otvaranje uma i izlazak iz zone prijatnosti, znaju da podstaknu na istraživanje i navikavanje na drugačije od komercijalnog, na koje smo verujem svi navikli. Uz to dolaze i (nekada) kraće liste pažljivije biranih sastojaka, bez onih “ozloglašenih” u klubu. Sve u svemu, balans se može pronaći, samo je pitanje želje i (ne)traženja mane svemu što niste probali i nepoznato vam je.

Dodala bih i rečenicu iz magazina koja se uklapa u priču: Usporite, da biste stigli brže.
 digolubovic.blogspot,com Weleda badem cover

Osetlijvost

Svetliji ten, boja kose i očiju, dobre su startne predispozicije za veću osetljivost. Kako se samo čarobno uklapam, ne samo u teoriji, nego i  praksi, vreme mi (vidno i osetno) pokazuje. Osetljivost ne mora biti samo na licu, može biti bilo gde na telu, a zanimljivo je i istovremeno tužno da broj vlasnika osetljive kože raste iz dana u dan.Elem, dolazimo i do zvezdi današnjeg članka.

Priznajem, bilo mi je drago kada sam videla da bademasta Weleda porodica ima nove članove – kremasti gel, losion i kremu za ruke na bazi badema.

Kremasto kupanje

Kao balzam ispod tuša, jako nežno, na oko mlečnog izgleda, a na telu kao melem. Oni inače prave vrlo specifične proizvode za ovaj svakodnevni ritual, pri čemu nijedan nema agresivne supstance koje će poremetiti balans i toleranciju kože. Naprotiv, kod badema se instant oseti umirujući efekat i podrška zaštitnoj barijeri. Čak bih rekla da u nekoj razumnoj meri neguju i nahrane, da kasnije nije neophodan losion/mleko, šta koristite.
U poređenju sa ostalim gelovima iz njihovog asortimana, ovaj je veoma blagog mirisa –  mislim najmanje izraženog iz linije, u kojem uživate isključivo dok ste ispod tuša, što sam i očekivala i sasvim mi je ok.
digolubovic.blogspot,com Weleda badem 4
Nežna, ali intenzivna nega
 
Za razliku od gušćeg mlečnog oblačića kakav je gel, losion je nekako standardno ređi za Weledu, ali prezahvalan za brzinsko apliciranje, momentalno oblačenje i izlazak napolje. Upija se baš brzo, bolje reći, moja ga koža “popije”Blaži zaštitni film ostaje, ali nije opterećujuć, a nota nežnog (rekla bih i senzuelnog) marcipana ostaje prisutna nekoliko sati.
Volim taj miks nenametljivog i sofisticiranog mirisa, a opet odlične nege. Takođe sam nekoliko puta posebno nanosila uveče na noge i stopala razlika je primetna. To naglašavam zato što usled nošenja otvorene obuće (naravno) imam više problema sa suvoćom kože. Što se tiče količine, nisam objektivna, ne štedim, ali recimo da sa maksimum četiri možete lepo da se “obavijete” :). Pčelinji vosak i ulje – savšen noćni tretman.
digolubovic.blogspot,com Weleda badem 2

Poslastica za poneti

Meni najbolje, ostavih za kraj. Valjda mi i oči sijaju drugačije kada nađem novu kremicu. Omiljeno u nezi od kada se intenzivnije interesujem za kozmetiku, upravo je nega ruku, moj sinonim za ženstvenost.
Na prvi pogled veoma gusta konzistencija proizvoda, ali na dodir i razmazivanje vazdušasta, meka i lagana. U par pokreta obgrli moje ruke, upije se jako brzo, što je pohvalno i praktično za dane “u pokretu”. Između ostalog, u sastavu sadrži ulje slatkog badema i glicerin što je odlična i vrlo hranljiva kombinacija za negu i veoma suve kože. U slučaju da ste pomislili da će vam biti masna i teška, posebno zbog glicerina koji nekada ima lepljiv doprinos, budite bez brige, stvarno nema toga.

digolubovic.blogspot,com Weleda badem 3

Marcipan u vazduhu, a nežnost uz negu na koži. Meni se ova linija dopala prilično i favorizovala bih je više nego do sada omiljeni pasji trn, zato što je spoj melema i uživanja za kožu, ovakvu –  svilenu i (pre)osetljivu.

 

Da li ste probali nešto iz linije, ili asortimana Welede?
 
Do narednog naslova,
Di
5 Responses
  • Smizletina
    July 28, 2015

    Iako sam i sama vlasnica svilene i (pre)osetljive kože, držim se dermokozmetičkih preparata. Sa (baby) Weledom sam imala samo pozitivna iskustva, a ovu roze liniju stavljam na listu želja 🙂

    • admin
      August 7, 2015

      Može se iskombinovati fino kozmetika, da rezultat bude dobar :).
      Probaj bar kremu za ruke.

  • Tamara Krsmanovic
    July 31, 2015

    Jako interesantan post, a fotografije su fenomenalne. :))

    • admin
      August 7, 2015

      Tamara, od srca ti hvala :)!

  • Nikolina recommends
    March 25, 2016

    Kako i sama imam problema sa preosetljivom kožom uvek tragam i isprobavam nove stvari, al trudim se da se držim prirodne kozmetike. Ova Badem linija me baš privlači, moraću da je probam. 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *