Chanel klasika

by Saturday, June 13, 2015

Kultni status. Boja, izgled, sofisticiranost i ženstvenost.
Nabavljen je u trenutku prolaska kroz jednu promenu, kao motivaciono sredstvo i za sreću, uz naziv koji je simbolikom pokazao šta sam u datom trenutku morala da budem – pirat (08 Pirate). Iako sam na neki način emotivno vezana za ovaj primerak, pored svoje lepote i gracioznosti kojom odiše, ovaj lak ima sledeće karakteristike:
ne sadrži toluen, formaldehid, dibutil ftalat
jelly formulacije i završnice*
jarko crvene boje, koje zavisnosti od posmatrača daju različite asocijacije – neko vidi izrazito hladan ton, neko čist paradajz, a lično kažem da se utisak menja zavisno od osvetljenja
nije naročito postojan 
– loše se fotografiše
S obzirom da je u pitanju jelly, mogu reći da nije tipično problematičan u smislu da je previše redak, jer nije. Sa druge strane, čak i nakon tri sloja vidim “granicu” gde kreće da mi raste nokat, iako je boja dovoljno bogata i puna – no prosto ja vidim. Malo paradoksalno, ali tako je. Iako je završnica veoma sjajna, stavljam Seche, koji mu ne pomaže da se već nakon prvog dana ne pojavi gospođica “Bela Linija” na vrhovima.
Već drugi – treći dan polako kreće da se krza, a imam utisak da se samo kada ovaj lak nosim vide otisci svega što uzmem, dotaknem. Ono što me u celoj priči “najviše boli”, jeste da se loše fotografiše. Uživo deluje damski, tako skupo i prefinjeno, dok na slikama odiše upravo jeftinim izgledom. Kada govorim “skupo/jeftino”, nikada ne mislim na novac, već utisak. Korekcije kontrasta i svetla su neophodne da bih stigla do toga da on liči na ono što jeste u realnosti. To mogu ja da radim, ali za priliku gde niste vi iza objektiva, nije izbor, makar ne moj.
Bez obzira na istinsku povezanost i sećanje na neke izazove koje sam prošla noseći hrabrog pirata, ovaj lak, kao nešto što nosi etiketu brenda Chanel, od kojeg očekujem da bude isključivo odličan, to nije. Za skoro 3000 dinara koliko košta, ne vredi. Za razliku od njega, OVAJ bih kupovala do kraja života i dinar ne bih žalila.
Da li ste probali nešto od Chanel-a? Lak, karmin, puder, parfem, nešto drugo? 
 
Do narednog naslova,
Di
12 Responses
 • Jelena
  June 13, 2015

  Imala sam lak i karmin (ništa posebno) i kremu za matiranje lica (užas!) tako da meni lično brendovi uopšte nisu mera kvaliteta 🙂

  • admin
   June 13, 2015

   Ne kažem da jesu, no od pojedinih HE brendova očekujem nešto, zato što dajem svotu novca koju ne trošim usput. Uglavnom su stvari jako dobre i opravdavaju svoje ime i kvalitet. Ovoga puta ne :).

 • Minna's Beauty
  June 13, 2015

  Moram reći da bez obzira što nisi zadovoljna lakom, nokti su ti predobri i boja je divna. 🙂 Ja kad bih kupovala neki Chanel lak, prije bih se odlučila za Secret 🙂

  • admin
   June 13, 2015

   Minna, hvala ti od srca.
   Definitivno je bolji izbor, mislim, po kvalitetu. Boje su potpuna suprotnost :).

 • Teodora Mladenovic
  June 13, 2015

  Klasicna nijansa crvene koja je neprevazidjena po meni. 😀

  • admin
   June 13, 2015

   Gledano prema nijansi, da :).

 • Maja l Overpowered
  June 13, 2015

  Možda ti se samo čini i što se tiče fotografija i svega. Znam da sam zapamtila tvoj blog kao blog "nude osobe", pošto sam i ja takva onda mi je donekle jasno. Ja sam relativno skoro prešla na boje i nekad mi bude neobično. Ali svakako kad se kupuje Chanel očekuje se nešto.Na pitanje da li sam probala nešto od Chanela, mogu ovako da odgovorim, samo sa Diorom od skupljih brendova nisam imala nikad promašaj, za sve ostalo bih se zapitala da li bih ljudima preporučila da ulože veći novac. Raspisala sam se, ali tako je. Lepa je nijansa, meni se lično dopada 🙂

  • admin
   June 14, 2015

   Jeste, ljubitelj sam neutralnih tonova, ali zaista nije to u pitanju :).
   Da je postojao osećaj čudnog u početku, jeste, no ovo o čemu pričam je činjenica. Uživo izgleda divno, ali se jako loše fotografiše.
   Dior jeste stvarno izuzetan brend. Što se tiče Chanel-a, imaju sjajnih stvari, ali imaju i promašaja. Odnosno, nije to promašaj, ali prosto ne ispunjava očekivanja za taj novac.

 • Vedrana Brankovic
  June 14, 2015

  Čini mi se da su Chanel lakovi poznati po svojoj netrajnosti, makar su neke njihove boje poznate po tome, što mislim da je nedopustivo za proizvod takvog imena i te cene.
  Bez obzira na to, lepo je videti te sa crvenim lakom na noktima.

  • admin
   June 14, 2015

   Podeljena mišljenja, šta znam. Nemam ih nešto puno, ali imam utisak da je kvalitet od jednog do drugog različit.
   Slažem se, za ime i cenu bi daleko trebao više da ispuni.
   Hvala <3.

 • Suz Ica
  June 14, 2015

  Nijansa mi se dopada, ali ovo nije prvi put da čujem loše o Chanel lakovima, po meni brend + cena moraju ispuniti očekivnja, pa i prevazići ih 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *