Guerlain – Les Sables

by Sunday, May 31, 2015

Francuski brend, čija prva asocijacija mi je luksuz, po svim stavkama. U mojoj kolekciji ne nalazi se brojčano mnogo paleta senki, ali ono što imam pažljivo biram. Jedna od onih koja zasluženo dobija prostor na blogu jeste ova, koja nosi broj i naziv: 15 Les Sables. Neutralna, naravno.
 
Komentar na estetiku je samo blaženi pogled. Lepa nijansa zlatne kao pakovanje, unutra ogledalo i rad na senkama. Četiri boje, pogodne za dnevne i noćne varijacije na temu. Dolazi sa aplikatorom koji je, neverovatno ali stvarno upotrebljiv, no kako koristim četice na koje sam navikla, ovaj nije bio izuzetak po pitanju odlaganja sa strane.

Boje su od svetle šimer/šampanjac, preko srednje neutralne bež pogodne za definiciju pregiba, blage ružičaste i tople tamne braon za dodatak večernje elegancije – ove tri su mat završnice.


Svilena tekstura pod prstima, pigmentacija izuzetna – bilo bi zaista poražavajuće da nije. Zadovoljstvo je raditi sa ovako dobrim proizvodima, koji se vrlo lako nanose, blendaju i stapaju na kapku. Lepo se nadograđuju i ne rasipaju/truše.

Sve četiri su u upotrebi: Rozikasta na pokretnom delu kapka, bež u pregibu, najsvetlija ispod obrve i u unutrašnjem uglu, a najtamnija minimalno u spoljašnjem, kao dodatak dubini oka. Jednom ujutru kada stavite, nema potrebe za popravljanjem, postojane su. Moj “rekord” nošenja je bio 18h, zato što sam bila u putu toliko. Takođe, primetila sam da se odlično fotografišu, pa su dobar izbor za neke posebne prilike, ili ako radite neki makeup look koji želite da dokumentujete, preporuka. Na svakodnevnoj bazi su više nego osvežavajuće i prelepe, prosto podižu šminku na viši nivo.

Zamerke mogu da se odnose jedino na to da se pakovanje brzo prlja, u smislu da ostaju tragovi prstiju. Nešto slično poput NARS situacije, samo je ovde drugi materijal u pitanju. Međutim, ni zbog toga nema ocenu nižu od 5, zato što je izuzetna. HE brend je, tako da cenu ne dovodim u pitanje.

Sve u svemu, brend i kvalitet u koji mi nije žao da uložim.

 

Kako vam se dopada? Volite li Guerlain?
 
Do narednog naslova,
Di
 
/Foto: Di Golubović/
6 Responses
  • Teodora
    May 31, 2015

    Prelepe senke, pravi luksuz! I super fotografije 🙂

    • admin
      June 8, 2015

      Jesu, baš su po meri potpuno :).
      Hvala ti puno :))!

  • Jovana Filipovic
    May 31, 2015

    Jako lepo deluje, a s obzirom da je francuski HE brend, ne sumnjam u kvalitet. Ove dve braonkaste nijanse skroz opravdavaju naziv palete, jer me zaista podsecaju na pesak. 🙂

    • admin
      June 8, 2015

      Nisu razočarali, nikako.
      Da, na sve oni misle kada prave nešto, sve bude na svom mestu :).

  • uncleabadash
    May 31, 2015

    Nijanse su divne, pogotovo najtamnija. Prava paleta osnovnih neutralnih boja 🙂 Ali da, luksuz i tiha patnja…

    • admin
      June 8, 2015

      Najtamnija za noć je sjajna. Radila sam sa njom dosta.
      Nekad zaista vredi, kao ova. Radije u to uložim nego u nekoliko drugih stvari :).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *