Nega usana

by Tuesday, November 4, 2014
balzami za negu usana

Tubica, teglica, stik. Jednostavni ili u šarenim pakovanjima, manje ili više praktični za upotrebu i delotvorni – proizvodi za negu usana. Za danas sam odabrala 10-ak iz kolekcije koji se kreću od: “Samo su lepi i hidriraju” do onih koji su “prva/prava pomoć i nega”. Ukratko o subjektivnom osećaju, delotvornosti i praktičnosti kao osvrt na “popularne proizvode datog trenutka”.
Slatka hidratacija
Jedna od stvari koja upućuje i “primorava” na impulsivnu kupovinu – krajnje nepraktična teglica puna proizvoda koji biste, da možete pojeli. Nešto poput situacije u kojoj kašikom izvršavate napad na kanticu krema. Ali avaj, tako su šarene i simpatične. No, sve (zapravo jedino) što osim lepog izgleda, mirisa i laganog i ugodnog osećaja na usnama pružaju jeste hidratacija.
Novo na tržištu (kasnimo, ali stiže nam) jeste Labello LIP BUTTER, a ova verzija je sa malinom. Prijatnog i nežnog mirisa (kolač asocijacija), roze je boje, a po nanošenju s daje lep prirodan sjaj što mi odgovara.  Dobra hidratacija, takođe fina podloga za olovke, karmine… Cena je oko 250 dinara i može se naći u našim drogerijama.
*Pošto sam prošle godine probala ostale, konsatujem da je moj favorit  originalni.

 

Balea je jedna estetski manja verzija Hello soka. Ok, sada asocijacije na stranu, intenzivnog je i ne uvek tako ugodnog mirisa, malo masnija, daje visok sjaj usanama i kao što rekoh, spada u grupaciju koja hidrira i ništa osim toga. Nepraktična za korišćenje kada se potroši malo više proizvoda. Cena se kreće oko 250 dinara, a lokacija verujem poznata – dm.

 

Na kraju, EOS “jaje”. Imam ih nekoliko ali redovna situacija je da se u torbi nalazi mint. Od ova tri, on bi bio zlatna sredina. Dovoljno dobro hidrira, daje minimalan sjaj, usne deluju punije i stvara iluziju da su za nijansu svetlijeg tona. Često konstatujem da se spontano regeneriše i da je u tom smislu nepotrošiv. Miris osvežava i dugo se zadržava. Na kraju balade, ono što ga čini posebnim jeste ništa drugo (ali dovoljno) do njegov dizajn i činjenica da koliko god replika se pojavilo, jedan je EOS. U Americi je par dolara, a prodaje se i u paketima, vrlo povoljno.

 

 

Iznad proseka, popularno, ali…
Seća li se neko Baby Lips balzama? Mislim da će situacija sa Butterom biti veoma slična kada prođe neko vreme. Čekaš, čekaš, probaš i na kraju:”U redu, idemo dalje i ostajemo verni starim postavkama”. Elem, u :“Slatkiši iz drogerija” postu sam o njima govorila. S obzirom da su nešto masniji, a lepo mirišu i sasvim solidno neguju i hidriraju, mislim da su dobra stvar za ovo hladnije vreme koje je uzelo maha. Ukoliko stavite malko više, može delovati kao jedan lep sjaj na usnama, ali ne preterujte, da ne bi izgledalo da ste na granici dobrog ukusa. Cena varira od 200 do 250 dinara, zavisno da li kupujete u hipermarketu ili drogerijama.
LIP DRENCH 
U poređenju sa veličinom ostalih, ovo je jedan majušni balzam. U ponudi ih ima nekoliko, a moj izbor je sa ekstraktom kokosa i limete. Nisam imala nikakva očekivanja, ali sam se obradovala kada sam primetila da moje suve usne u nekoliko navrata lepo hrani i obnavlja. Nanosim ga u maloj količini, uvek uživam u dobroj kombinaciji mirisa, minimalnoj primećenosti na usnama i isto kao i kod EOS-a, tom efektu “za nijansu svetlije boje usana”. Sjajna je podloga za mat karmine. Jako dobar artikal, ali ne dovoljno da bi se našao u top proizvodima. Cena je do 200 dinara, Alexandar Cosmetics.

 

TOP

Iz postavke koju danas predstavljam, ovo su za mene najdelotvorniji proizvodi. U najkraćem roku pomažu mojim usnama da se vrate u željeno stanje i izgledaju negovano i lepo. Takođe, ambalaže su estetski po mom ukusu. Dominantno su proizvodi koji nemaju miris, ali zato vrše funkciju što je svakako važnije. Sve ih prilično dugo imam, koristim, a mnoge sam kupila i više puta.
O LRP ste mogli da čitate OVDE.
Eucerin LIP AKTIV i REPAIR OVDE.
Blistex proizvodi OVDE. Ovde je jedina zamerka tegla.

 

Na okupu:

Proizvodi za negu usana Blistex, Labello, Eucerin, Baby Lips, Balea

Imate li neki od ovih? Predlog/preporuku za kupovinu?
U nekom narednom članku govoriću o Dr. Hauschka balzamima, kao i L`Occitane.

Do narednog naslova,
Di

41 Responses
  • Marija R
    November 4, 2014

    Meni je Eucerin acute lip balm najbolji kad dodje do toga da su usne u teskom stanju. To se zimi moze desiti jer zbog vetra usne pucaju lako iako ih non stop negujem… on ih sredi za jedno vece. Cena mu je jaca u odnosu na druge Eucerin mazalice tog tipa ali opravdano! :)) Labello lip butter imam od vanile i super je ali sam naravno morala da kupim i originalni cim su se pojavili kod nas, medjutim jos ga nisam otvorila 🙂

    • admin
      November 4, 2014

      Eucerin je odličan, zaista volim njihove balzame.
      Otvorićeš, ima vremena :).

  • Anonymous
    November 4, 2014

    Izvini ako je glupo pitanje ali gde kod nas moze da se kupi EOS jaje? Deluje preslatko bas. 🙂

    • admin
      November 4, 2014

      Nije takvo pitanje, slobodno reci šta te zanima :).
      EOS se kod nas ne prodaje u zvaničnim radnjama već.. Putem FB stranica. Oni proizvod koji košta par dolara naplaćuju 700-800 dinara + poštarina. Smatram da je to mnogo, ali prosto naše devojke koje nemaju mogućnost da ga kupe u Americi, ovde tako stižu do njega.
      Ja nisam imala iskustva sa naručivanjem, pošto imam sreću da me prijateljica sa vremena na vreme obraduje, ali to su informacije koje imam da ti prenesem :).

    • Anonymous
      November 4, 2014

      Hvala puno na detaljnom odgovoru, divna si! 🙂

    • admin
      November 4, 2014

      Nema na čemu 🙂 :*!

  • Fairy Dust
    November 4, 2014

    Prezadovoljna sam ovim tekstom! 🙂 S obzirom da imam baš usnice koje pucaju i stalno ih mackam jer su suve.

    Dodala bih jedan proizvod koji se dokazao kao najbolji do sada, barem za mene a to je – Zdrava krema, mali melem za usne u kutijici iz Lillija. Imaju i u stiku ali ovaj je bolji, samo mrzim to mackanje prstima, posebno u gradu, zbog prljavih ruku, to izbjagavam van kuće.

    • admin
      November 4, 2014

      Drago mi je ako ti je bilo makar malo korisno. Subjektivan osećaj je svakome drugačiji, ali to su neke generalne konstatacije i utisci, pa mogu značiti. 🙂
      Imam dosta proizvoda njihovih i jako sam zadvoljna.
      Te kutije, tegle, to je nepraktično, veoma, ali dobro, nađe se momenat pogodan za korišćenje.

  • My beauty notebook
    November 4, 2014

    Eucerin ♥
    Za hladniji period su mi se dobro pokazali balzami iz Naturals linije (Avon), samo nisu praktični jer su u teglici. Butterima odolevam za sada, samo zato što nisu uvezli onaj sa vanilom 😀

    • admin
      November 4, 2014

      I ja kažem ljubav za Eucerin.
      Imam Avon nekoliko stvarčica. Inače, upravo njihov, Intensive Moisture sa medom mi je odličan. Imam još uvek 2 tube.
      Taj je fin sa vanilom, ali to je sve vrlo slično, imaš i ovde dobrih na tu temu :).

  • Andrijana Bozic
    November 4, 2014

    Ja sam totalni zaludjenik Babylips balzamima ali ova dva tek treba da probam 🙂 Na mom blogu jos veceras traje babylips giveaway pa ako neko zeli, moze ucestvovati 🙂

    Inace, sjajan blog! 🙂

    • admin
      November 4, 2014

      Nisu u boji, lepo rade posao, možda malo više simpatišem plavi :).
      Hvala ti puno.

  • Milica
    November 4, 2014

    Slažem se da su Baby Lips precenjeni proizvodi, mada rozi i crveni ostavljaju lepu boju na usnama, tako da ih koristim kada mi se ne stavlja karmin ili sjaj 🙂

    • admin
      November 4, 2014

      Pre bih rekla da su izvikani, ali razumem te šta si htela da kažeš :). Cena im je sasvim korektna, kao i učinak. Ta dva nisam probala, pošto nemam iskreno naviku da kupujem balzame u boji, ali videla sam na mnogim devojkama kako to izgleda i dopao mi se onaj neutralni :), nisam sigurna koje je boje ambalaža.

  • Ana
    November 4, 2014

    Kakav crni baby lips?!?!?!?Labelo je Labelo,zna se sta je dobro.Lipsi su zestoko precenjeni.

    • admin
      November 4, 2014

      Ja sam napisala svoje iskustvo sa proizvodima i šta mislim o momentu precenjenosti – odnosno izvikanosti, zato lepo piše: "Seća li se neko Baby Lips balzama?". Ne mislim da su loši, a i da jesu, ne bih imala potrebu da ih "pljujem", već bih argumentovala :).
      Labello ima svoje jako dobre verzije koje mi sjajno rade posao, kao i neke druge koje mi nisu služile.

  • Chickfreak
    November 4, 2014

    Isprobala sam dosta toga sa slike. Labello butteri su me ostavili ravnodušnom. Nit su mi loši, nit su mi super. Eosi su meni super, volim uvijek imat koji. Blistex isto volim. Baby lipsevi su mi za ljeto kad mi trebala nešto lagano. Eucerin bi mogla isprobati jer i inače volim ovaj brend. A ono što još obožavam i što mi spašava usne u hladnije dane je nuxe teglica i dior lipglow reviver.

    • admin
      November 5, 2014

      Interesantna poređenja sa mojim utiscima.
      Eucerin ti preporučujem, makar za početak ovaj u stiku Lip Aktiv, ja zaista obožavam.
      NUXE nisam probala.

  • Superlady *zenski haos*
    November 4, 2014

    Moracu i ja nesto slicno da uradim da bih pobacala vecinu koju ne koristim 🙂
    Lip butter imam taj od maline, bila sam jedna od onih koje su obletale lilly vise puta dok nisam nasla 😀 U pocetku mi je miris bio predivan, sad nesto i ne bas…Nanosim ga tako da me je sramota to da radim na ulici 😀 Namestim usne ko da cu da poljubim pa teglicu uzvrtim levo desno 😀
    Od Balee ova pomorandza mi je sacuvaj boze, mozda i radi nesto al meni toliko smrducka, kao da imam feri pod nosem.
    Eos imam roze, taj je valjda sumsko voce. Vucaram ga sa sobom, lepo mirise, trenutno neguje, cim ga usne upiju, ili ga ja pojedem, situacija je ista.
    Baby lips imam samo roze i to zbog boje kakvu ostavlja, od nege nesto ne osetih nista 🙂
    U Blistex se kunem. Imam malo vece usbe i to kad zimi popuca, ne pomaze ni da prespavam sa najmasnijom kremom na usnama. Blistex mi to popravi bez ikakve velike upornosti:)

    • admin
      November 5, 2014

      Tegle su stvarno slatke, ali krajnje nepraktične. Ili tako neka varijanta, ili recimo što vidim da devojke prstima (to ne mogu stvarno).
      Meni nekada odgovara, nekada baš i ne, bude prenapadan miris.
      Imaš li neki određeni Blistex koji voliš ili generalno?

    • Ženski Haos
      November 5, 2014

      Najobicniji ovaj classic beli sa plavim poklopcem. Mislim da cu teglice zaobilaziti kako god znam i umem jer mi ne pada napamet da noktima grebem po proizvodu ili prljavim prstima nanosim 🙂

    • admin
      November 5, 2014

      Reko da nije neka voćkasta varijanta.
      Da, nije baš najzgodnije na svetu.

  • Suz Ica
    November 5, 2014

    Meni su ok balea i labelo, to naravno zavisi od toga u kakvom su mi stanju usne, a posemno mi se svidjaju limene kutijice. Sto se baby lipsa tice uopste nisam podlegla pomapi pd letos, priznajem da sem htela da ga kupim ali kad sam ga videla kod drugarice jednostavno sam odustala, smatram da je izvikan i da nije nista posebno. Sto se eos tice nisam ih probala, ali planiram, pa me zanima koji preporucujes, vecina hvali ovaj mint

    • admin
      November 5, 2014

      Jasno, zavisi kakve su potrebe i spram toga se ponašaš.
      Vidim da svi imaju rekaciju na Baby Lips :), nije bitno kakvu, ali imaju :).
      EOS mint, ili roze, za početak 🙂 što se mene tiče.

  • Anela
    November 5, 2014

    nuxe reve de miel u teglici <3 hranjiv i masan kako i volim. ispod mat ruzeva volim eos jer je nekako dovoljno hidratantan da mi zastiti usne, a nije vodenast da pokvari teksturu karmina. volim i alverde balzame. blistex u stiku mi nije dobar kao u teglici, u stiku mi je prelagan i ne osjecam da njeguje.

    • admin
      November 5, 2014

      E i to ću jednom probati.
      Slažem se za EOS, u potpunosti.
      Ja Blistex obožavam, ali naročito Med +. SUper mi je bio u stiku i onda je nestao, pa kupujem teglicu. Priznajem da je slatka, ali nepraktična. Dobro neguje, pa sve opraštam.

  • Vedrana Brankovic
    November 5, 2014

    Kao veliki ljubitelj balzama u kutijicama i teglicama mogu samo da ti predložim da čuvaš praktičnije kutijice (recimo od Lip Buttera) i da u njih kasnije pretapaš balzame iz manjih pakovanja. To sam morala da uradim svojevremeno sa Frutini i sada sa Body Resort mazalicom. Dovoljno je da na pari malo omekšaš originalni balzam. Ako sadrži ši buter treba da se stalno meša tokom pretapanja inače će se zgrudvati.

    • admin
      November 5, 2014

      V, uvek puna ideja. Hvala ti.

  • Tijana J. Dominguez
    November 5, 2014

    Ali Hello sok, o da :/
    Slažem se potpuno sa tvojim utiscima. I pojavi se Eos pre mene 😀 Ovde ih je bilo a sad ih ima samo onlajn…
    Meni Yves Rocher najviše odgovara kad su balzami u pitanju…

    • admin
      November 5, 2014

      Pa kad jeste, nekako nemam bolje poređenje :/.
      hahah ma imala sam ja EOS, Marija se žalila.
      E njihov nisam probala, mogla bih :).

  • The beauty department
    November 5, 2014

    Imam puno balzamcica ali zelja mi je da probam nuxe i eos kad vec rejvaju o njima toliko 🙂 I moj izbor bi bio mintić 🙂

    • admin
      November 5, 2014

      Nuxe, definitivno i kremu za ruke i balzam za usne.
      Mint EOS je stvarno super :).

  • Smizletina
    November 5, 2014

    Meni je ovaj EOS nekako za leto, zbog tog osećaja hlađenja.. Ali najduže se zadržava na usnama od svih balzama koje imam.
    Prijatno sam se iznenadila Balea balzamom za usne (sa ureom), u tubici, košta oko 150-200 dinara, spasio mi je ispucale usne prošle godine.. Bez ukusa/mirisa, a super neguje!

    • admin
      November 5, 2014

      Meni prija u svim vremenskim prilikama.
      Taj Balea nisam probala, ali zvuči dobro. 🙂

  • Malegria
    November 7, 2014

    И по мом искуству постоје осредње и добре мазалице, али има и лоших. За мене је то било блистекс лабело у туби. Баш сам се понадала да ће бити добро, а усне су ми после њега испуцале горе него за време најгоре зиме. За свакодневну негу су ми се добро показали бејби липс и Орифлејмов балзам у теглици (у кућној варијанти). А кад ми треба спас у задњи час, користим хемелову крему за пете (то се користи као универзална крема) или њихову крему против бора. Иначе, занимљиво је да њихов производ намењен нези усана ништа не ради.

    • admin
      November 9, 2014

      Do sada mi se nije dogodilo da mi nešto isuši ili bilo šta što vuče na loše. Takvo iskustvo imam samo sa nekoliko proizvoda, za lice, a i nekoliko za kosu, koji ne daju efekat koji se meni dopada. Šteta, baš mi je žao za Blistex. Oriflame i BL su skroz korektni.
      Kada je reč o Hemelu, nemam iskustva tako da ne znam :).

  • Minna Bs
    November 9, 2014

    Ja sam nedavno kupila labello lip butter također od maline, i fantastično mi je stalno ga koristim. Baby lips također imam rozi i ljubičasti, slabije ih koristim jedino što mi dobro mirišu i lijepo izgledaju. A voljela bih da probam eos balzame već duže vrijeme, pa se nadam da će uskoro biti moji. 🙂 Super tekst, sviđa mi se. 🙂

    • admin
      November 10, 2014

      Drago mi je da ti se dopao tekst :).

  • Anđelija Ađa (Cosmoholic beauty blog)
    November 10, 2014

    Skroz sam slaba na balzame 🙂 Trenutno ih imam preko 50, skoro sve sa slike sam probala… Posebno volim mirišljave, preporučujem ti Eos jagodu i Lip Drench Candy Licious, ako voliš takve mirise/ukuse 🙂 Što se nege tiče, Eucerin i Blistex su mi neprevaziđeni.

    • admin
      November 10, 2014

      Interesantna cifra :).
      Imam Candy, taj EOS ne, ali u planu je proširenje kolekcije.

  • Aloe Vera 063/8228-313
    January 10, 2015

    Umirujuća svojstva Aloe vere idealna su za negu vaših usana. Kombinacija aloe, jojobe i pčelinjeg voska čini jedan od najkvalitetnijih proizvoda za usne danas prisutnih na tržištu. Aloe Lips umiruje, neguje i vlaiži ispucale i suve usne.
    Bilo da se nalazite na skijanju, sunčanju, ili uživate na svežem vazduhu, ovaj kompaktan proizvod uvek će vam biti lako dostupan i pri ruci.edovno mažite usne da biste čuvali njihovu vlažnost, posebno u težlim ill ekstremnim vremenskim uslovima.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *