Nega uz La Roche-Posay

by Thursday, October 23, 2014
U rutinama  nege praktikujem kako prirodnu, tako i medicinsku kozmetiku, brendova kojima verujem. Po potrebi biram artikle i stvaram optimalnu kombinaciju. Današnja tema su proizvodi iz asortimana La Roche-Posay kompanije, koje koristim dugo, kojima sam zadovoljna i čije zalihe obnavljam. Mogu reći da je ovo moj LRP top 5.

Utiske o CICAPLAST MAINS  & LEVRES, kao i EAU THERMALE mogli ste da pročitate u OVOM postu. Stojim iza tada rečenih iskustava, krema i balzam su jako dobri saveznici u ovim hladnijim danima i nakon tada potrošenih tuba, u dva navrata nabavila sam nove i trenutno ih forsiram zato što koža zahteva jaču negu. Što se tiče termalne vode, na pomenuto bih dodala, da je u periodu kada je koža bila pod upalama (govorila sam o tome, nepravilnosti zbog hormonskog disbalansa), dosta dobro sanirala crvenilo koje je veoma bilo prisutno. Takođe, u toku dana, za osvežavanje šminke. Termalna voda, mini verzija, uvek prisutna u torbi.
 
SOLUTION MICELLAIRE PHYSIOLOGIQUE 
 
Testirala sam ovaj proizvod čim se pojavio na našem tržištu. Toliko mi se dopao, da iako sam uporedo koristila i isprobavala verzije i drugih kompanija, ovoj se uvek vraćala.
Razloga je nekoliko:
momenat estetike: pakovanje je providno, kvalitetno, proizvod se lepo može dozirati i vidi se koliko vam je ostalo  u bočici
 ekonomičnost: zaista nema potrebe preterivati sa količinom (iako priznajem da to ponekad radim) jer će sasvim malo rastvora naneto na parče vatice, odlično očistiti lice/ukloniti šminku.  Racionalnom upotrebom, mesecima vam može trajati
reakcija kože: prezadovoljna sam koliko je koža nežna, dobro očišćena i nimalo iritirana. Ne osećam lepljiv trag, niti zatezanje ili nelagodnost. Oči su mi osetljivije poslednjih meseci i dosta čistača koje proizvođači deklarišu kao potpuno pogodne za (osetljiv) predeo oko očiju, nisu mi odgovarali. Ovaj je i na tom polju poentirao.
cena: postoje dve varijante, od 200ml (oko 1100 – 1200 dinara) i od 400ml  za 1580 dinara. Mislim da je veća mililitraža jako povoljna (spram kvaliteta) i da, iako znam da je mnogima ovo možda skupo, stvarno vredi uložiti. Osim toga, ako malo prošetate po drogerijama, uz malo sreće, možete naći akciju 1+1 gratis. 800ml sjajnog proizvoda po ceni jednog. Da, ponela sam sva radosna kući i obezbedila se.
EFFACLAR DUO +
 
Cenim da i vrapci znaju koliko je  Effaclar DUO poznat i vrlo hvaljen. Moram se složiti, ne znam ni sama koliko puta sam ga kupila i koristila, što na licu, a bogami i za neke nepravilnosti koje su sam imala na ramenima/delu leđa svojevremeno.
Početkom ove godine, izašla je unapređena verzija, nešto blaža od prethodne, a koja kombinuje 4 aktivna sastojka koji se bore protiv nepravilnosti.  Takođe, proizvod je nekomedogen, bez parabena, hipoalergen i sa LRP termalnom vodom.
Formula je lagana, dovoljno bogata ali nije masna, miris je blag. Veoma brzo se upija i u nekoj meri matira. Ne peče mi, niti “prži” kožu, što mogu reći i za prethodnika DUO – sa te strane sam zadovoljna, pošto znam da je bilo i iskustava devojaka da im proizvod jači i u tom smislu agresivniji nego što je poželjno. To nije bio moj slučaj.
Bubuljice isušuje i sanira za okvirno četiri do pet dana, što mislim da je skroz u redu – uz uslov da ne krenete samostalno da čačkate i pravite dodatan problem, jer onda (nepotrebno) produžavate agoniju. U redu, imala sam i te epizode dva puta, ali samokontrola je vežba i isplati se.
Poređenjem DUO i DUO + verzije, ipak bih unapređenoj dala malu prednost. Oseća se da je proizvod malo blaži i to mi stvarno prija, a opet – spram mojih zahteva, radi posao. 
Sreća je što je potreba za korišćenjem svedena na minimum, ali svakako da se nalaze u postavci za prvu pomoć.
To bi bili moji favoriti kada je ova kompanija u pitanju. Za ovih nekoliko godina koliko koristim LRP, testirala sam puno proizvoda. Ima definitivno dosta  dobrih – poput kreme sa zaštitnim faktorom, fluida, ali o njima nekom drugom prilikom, ovo je ipak tekst o nečemu što je steklo status omiljenog.

 

Da li koristite nešto od La Roche-Posay? Imate li favorite?
Do narednog naslova,
Di
No tags 16 Comments 0
16 Responses
  • Marija R
    October 23, 2014

    Koristila sam termalnu vodu, Hydreane Legere kremu za lice i micelarnu vodu i prezadovoljna sam! Probala sam i par testera njihovih pudera koji su na WL. Definitivno jedan od omiljenih brendova. A ugrabila sam i ja micelarnu 1+1 gratis 🙂

    • admin
      October 23, 2014

      Baš mi je drago da ti odgovaraju :).
      Sjajna akcija za micelarnu, nije za propustiti definitivno.

  • Beauty chat room by Marijana
    October 24, 2014

    Obožavam LRP! Koristim Effaclar Duo+ kremu povremeno, kada mi lice poludi. Koristila sam njihov gel za umivanje, losion, stick protiv bubuljica i matirajuću kremu za lice

    • admin
      October 24, 2014

      Drago mi je da i ti voliš ovaj brend :)!

  • Tanja Matejic
    October 24, 2014

    Možeš li da kažeš gde si nabavila micelarnu na akciji 1+1…ona me je jako zainteresovala, pogotovo što si napisala da ne iritira oči.

    • admin
      October 24, 2014

      Lilly :).
      Meni je izvrsna. Ako će ti značiti iskustvo, nisu mi odgovarale Bioten za predeo oko očiju, kao ni Nivea (dvofazna), namenjena toj svrsi :).

  • Le prettiness
    October 25, 2014

    Samo Cicaplast nisam probala, a sve ostalo je u redovnoj postavi. Moja masna koža jednostavno plače za LRP proizvodima i uvek joj rado udovoljim 😀 U Srbotrade-u su 1+1 micelarne 1350 din. Odličan izbor i pohvale za redizajn bloga! :*

    • admin
      October 25, 2014

      Primetila sam da ih koristiš :)!
      Hvala ti i na informaciji i što ti se dopada, uvek je povratna informacija dobrodošla :)!

  • Sara Popović
    October 26, 2014

    Nakon citanja tvog posta definitivno kupujem njihovu micelarnu, premda trenutno koristim Mixinu koja je pri kraju, pa da promenim. 🙂

    • admin
      November 1, 2014

      Nadam se da ćeš biti zadovoljna kao i ja :)!

  • The beauty department
    October 27, 2014

    Koristim bas dosta toga ili sam koristila 🙂 Imala sam i ove termalne, effaclar duo a bolji mi je stari nego novi, effaclar tonik i effaclar h kremu, nekad sam koristila i effaclar gel za umivanje – isusuje. Ostalo je super.
    Je li do mog monitora ili su slike bas presvijetle? Naspram slika na drugim blogovima, nije mi do opcija na monitoru pa pokusaj samo manje da koristis blic ili ne znam, ako ih posvjetljujes u nekom programu, da ne bude toliko. Naravno, do tebe je, ako volis ovako onda nista 😀 :*

    • admin
      November 1, 2014

      Znam da si ti fan :). Gel nisam koristila.

      E, znaš šta je sa slikama… Ja imam neke nove stvari, između ostalog nove monitore.. Prilagođavam tome što vidim i imam. Suština je da kvalitet (i količina) boja, fotografija nije isti kao na laptopu i ostalim uređajima koje koristim od ranije – jasno je, bolji su i drugačiji. Vrlo je verovatno da su nekome svetlije, nekome možda presvetle, nije isključeno. Morala bih malo da prilagodim nekoj zlatnoj sredini. Hvala ti što si mi dala povratnu informaciju, jer nisi prva, a definitivno je dobar signal da onda ekspoziciju ne korigujem više. <3.

    • The beauty department
      November 3, 2014

      Kupila i micelarne, naknadna prijava 😀

    • admin
      November 3, 2014

      Ti si apsolutni pobednik :D.

  • Biberlee
    October 27, 2014

    Možeš li molim te napisati otprilike upute za korištenje Effaclar Duo i Duo +? Dobila sam ih obje na poklon i malo sam zbunjena jer nisam koristila kiseline dosad.

    • admin
      November 1, 2014

      Lokacijsko nanošenje na bubuljice. Javi mi se na mail. 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *