Farbanje kose: “Izlet u smeđe tonove i povratak u plavo”

by Friday, September 12, 2014

Razvojni put i moja potreba za (prečestom) promenom boje kose, trajali su dominantno tokom tinejdžerskih dana. Za slučaj da niste pogledali post: “Sve moje boje kose”, kliknite OVDE.

Napokon, te 2012. godine, delovalo je kao da sam konačno odlučila da se dugoročno zadržim na plavim tonovima.
Ovog “leta” 2014. osetila sam potrebu da “uradim nešto” i jedno jutro sam pozvala svoju frizerku (u daljem tekstu Jelena, jer, više je posmatram kao prijateljicu nego “samo frizera”) i rekla:Jeco, dolazim, spremi smeđu farbu”. Ništa nije htela da pita, ali se iznenadila i rekla da ćemo naći optimalnu boju. Već četiri godine, ona brine o mojoj kosi i zaista ne mogu, ne želim da zamislim da nekome drugom poverim taj posao.
Došla sam odlučna u njen salon, Avangard In ( FB ovde), da se farbam u smeđe koje “nije previše tamno, liči na moju prirodnu boju (koju sam zaboravila kako izgleda od farbanja već 13 godina), opet umereno i iz čega ću moći da vratim plavu kosu ako (bolje reći kada), to poželim”. Nekad se pitam da li je moguće da izgovorim sve to kao zahtev.
Ima već godinu dana, ako ne i malo više, kako je uvela, osim standardnih farbi koje je do tada koristila i Matrix proizvode. Dakle i boje i negu. Od tada, isključivo njihove artikle koristi kada tretira moju kosu. Prezadovoljna sam, a dva proizvoda i dosta uzoraka imam i koristim. *Pripremljena je uporedna recenzija Miricle 12 i Revlon Uniq One.
Put u smeđu, zahtevao je mešanje dve smeđe boje, čijih se brojeva nažalost ne sećam, pošto nisam zapisala. Jedna je bila sa oznakom 7, a druga nešto svetlija. Ideja je bila da ton bude u nivou mog prirodnog, samo da kosa ne bude pepeljasta, kao što je izvorno, već drugačija.
Tada smo radile i botox tretman i rezultat je uz želju za loknicama, doduše po kišnom danu, izgledao ovako:
Ukoliko vas bude interesovalo detaljnije o botox iskustvu, kažite.
 
Smeđa, lepa, zdrava i sjajna kosa. Reakcije okoline na promenu, bile su iskrene, relativno iskrene i neiskrene. Suštinski, ne znam zašto je problem ljudima da kažu kako zaista misle, Svako ima na to pravo i to poštujem, bilo da je reakcija “za” ili “protiv”, da tako kažem.
No, ja sam se osećala lepo, promena mi je bila potrebna i veoma mi je prijala. Nakon određenog vremenskog perioda, ispiranje je lagano krenulo, ali je i dalje izgledalo veoma prirodno. Problem je samo, što smatram da je boja lepše izgledala na slici nego uživo. Mada se niko sa mnom nije složio, te je moguće da sam samo ja to “tako videla”.
Konačno, dva meseca kasnije, nakon što sam odmorila kosu, poželela sam da se vratim u plavo. Eto mene ponovo u salonu. Malo proizvoda i detalja:

 

PRE i POSLE (nažalost ne baš oštro, ali tu je)
Rađeni su pramenovi, kao i preliv. Blanš je rađen Light Master-om (sa pantenolom), a preliv, zapravo farbanje – bojom 10av ul + hidrogen od 9%. Na njihovim edukacijama, obično potencirajuu hidrogen od 12%, kao nešto što je “must” i što sigurno i bez greške izvlači. Međutim, Jelena preferira 9% (i mislim da je u pravu), daje zaista odličan rezultat.
Minimalno oštećenje, odlično izvučena boja koju sam želela.
Na fotografiji ispod je veoma verno i dobro uhvaćena nijansa.
Sa Instagrama, dnevno svetlo, telefonom, bez blica:
Mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatom. Na kraju, srećna sam što imam nekoga ko će uvek ispuniti ono što ja očekujem, saslušati moje želje i sprovesti ih u delo, a pritom se potruditi da oštećenje kose bude svedeno na minimum. To šta ja posle radim sa presom, već je tema za diskusiju (kriva sam, znam).
Šišanje je takođe proces od kojeg nikada, žargonski “ne cvikam” od kada sam kod Jece, zato što kod nje dva centimetra skraćenja znače upravo dva, a ne deset.
Trenutno u salonu nedostaje jedan frizer, sa radnim iskustvom godinu-dve dana. Ukoliko ima zainteresovanih koji odgovaraju zahtevima, mogu se javiti na telefon (imate na FB strani), ili direktno otići u Đevđelijsku broj 3 (pored Đeram pijace, bulevar).

 

Šta kažete, plava ili smeđa?

 

33 Responses
 • beautyaxiom
  September 12, 2014

  Definitivno plava 🙂 A uživo si još lepša nego na fotografijama 🙂

  • admin
   September 12, 2014

   Slažem se za boju. Hvala ti puno <3.

 • Dressing case
  September 12, 2014

  Od kad si objavila sliku na fejsu čekam post o botoksu. Daj to što pre, pa da i ja zakazujem kod tvoje frizerke, a moje imenjakinje. 🙂 Kosa mi nije oštećena, ali koliko je maltretiram presom, zaslužila je neki bolji frizerski tretman. 🙂

  • admin
   September 12, 2014

   Pišem pišem, čim pre – pokušavam da dobijem informacije iz prve ruke (ne mislim na Jelenu) pa da imam komplet priču, ali ne zavisi od mene. Ako budeš htela, mogu ti na mail napisati te elementarne stvari koje te mogu zanimati :)).

  • Dressing case
   September 12, 2014

   Ako nađeš vremena, možeš. Mogu i da sačekam post, ali sam nestrpljiva da što pre odem i uradim to, a ne volim da na takve stvari idem, a da ništa unapred ne znam. Lakše mi je kada znam te osnovne stvari, čisto da budem u toku. 🙂

  • admin
   September 12, 2014

   Sutra imaš mail od mene, ne znam u koje doba, ali sutra svakako do kraja dana :).
   Normalno, ne treba biti bez informacija.

 • Lidija Tanja
  September 12, 2014

  Kao što sam ti već rekla, plava je tvoja boja 🙂 Mislim, ne bih mogla reći da ti smeđe ne stoji ali sa plavom bojom ti crte lica više dođu do izražaja. Ipak je najbitnije ono kako se ti osećaš ali eto, ovo je moje mišljenje, iskreno 😀 L.

  • admin
   September 12, 2014

   U nekoj boji se čovek oseća, onako: "Svoj na svome". Tako je i meni sa plavom. Ok je ono, kad već u datom trenutku ne mogu da se suzdržim od potrebe za promenom, ali avaj, eto mene "nazad". Kako sam se zbunila kad si to rekla (vratila si se ti), reko: "Šta sam propustila" :D. To je to, farba deluje.

 • Mell's corner
  September 12, 2014

  Plavuša, definitivno! 😀 Osim što ti lijepo stoji, jedna si od rijetkih koja ima njegovanu i lijepu plavu kosu i ne spadaš u skupinu suhih blajhača 😀

  • admin
   September 12, 2014

   Prvo onaj Babylips, pa suve blajhače. Inspiracija na nivou :D.
   Zezanje i blanš tugicu na stranu, ne, definitivno ne bih ni imala plavu kosu da je u stanju… takvom :D.

 • Milena Nesic
  September 13, 2014

  Upoznala sam te plavu, drugacija ali lepa si bila i sa smedjom. Ipakmislim da ti plava najbolje lezi. Lepa i nezna, a opet prava "riba" (ups, izletelo mi) :))))

  • admin
   September 17, 2014

   Plava, plava :).
   Ups, hvala :D.

 • Vedrana Brankovic
  September 13, 2014

  Meni se dopada kako ti stoji smeđe, ali ovo sada ti stoji lepše. Možda je to i pitanje navike jer sam te upoznala kao plavokosu.
  Dobar frizer zlata vredi. Znam koliko sam ja zazirala od frizera otkako me je poslednja uMakazila 😀 dok me drugarica nije preuzela u svoje ruke. Sada znam da ću dobiti ono što sam želela, ako ne i bolje.

  • admin
   September 17, 2014

   Ima i toga, kako nekoga upoznaš.
   ALi, uMakazila :D.
   Odlično, to je najbitnije :).

 • Ivana Split
  September 13, 2014

  Plava, ali sadašnja to jest s ovakvim pramenovima jer onda nekako kosa izgleda bogatije (ne mogu sad smisliti neku bolju riječ, znaš na što mislim- nije monotona plava nego malo dinamičnija).

  • admin
   September 17, 2014

   Jeste, ovako je boja puna, ima više dimenzije, tačno znam na šta misliš.

 • Petite Chérie
  September 13, 2014

  Znaš da smo nekako u isto vrijeme odlučile preći na drugu boju i u isto vrijeme smo se i vratile u plavo 😀 I moja frizerka koristi Matrix proizvode i ovo mi je bilo prvo iskustvo s njima jer sam do sad (kod druge, dugogodišnje frizerke) koristila Keune boje i preparate. Ja sam bila zadovoljna svojom smeđe – đinđer fazom, ali kako se počela ispirati tako je postala čudnjikava, narančasto – žućkasta i nije mi se to baš sviđalo, a i kod mene je okolina različito reagirala na novu boju 😀 No, bitno je da se meni tada sviđalo! I sad sam opet ona svoja stara i došla sam do zaključka da se najbolje osjećam s plavom kosom 😉

  • admin
   September 17, 2014

   Da, ti i ja iste izlete u iste boje, a i povratak :)!
   Hahah isto, sjajno :)!
   Budimo mi plavokose, dobro nam je tako :)!

 • Mikka MB
  September 13, 2014

  Ipak plava! Smeđa si lijepa, ali plava ti daje onaj wow efekt 🙂

  • admin
   September 17, 2014

   Hvala Mikka :)), slažem se :).

 • Snow
  September 13, 2014

  Plava definitivno, to si mi nekako ti. 🙂 To sam ti napisala i prosli put. Razumijem potrebu za promjenom, bila je ok i smedja, ali plava mi je opet ljepsa, i bolje laska tvom tenu, ocima, i uopste tipu. Posebno mi se svidjaju pramencici, daju novu dimenziju plavoj kosi. Svaka cast frizerki, nije lako naci nekoga da tako lako sprovede nase ideje u djelo, a da pri tome kosa ostane fina, sjajna i njegovana.

  • admin
   September 17, 2014

   Da, upravo tako Snow :).
   Naravno, desi se, nekada je potrebno promeniti a da to bude vidljivo :)..
   Super je Jeca, obožavam je.

 • LipstickBewitched
  September 13, 2014

  Plava. 😀
  Sve češće viđam djevojke koje po svaku cijenu pokušavaju da se uguraju među plavuše, čak i kad im ne stoji, ali tebi definitivno najbolje stoji baš plava.

  • admin
   September 17, 2014

   Da, ima baš mnogo devojaka koje jako žele plavu kosu, ali prosto ne funkcioniše na njima lepo.
   Hvala mnogo :).

 • Makeupfandra
  September 13, 2014

  Plava boja ti baš pristaje!!

  • admin
   September 17, 2014

   Hvala, ja mislim isto :).

 • Anonymous
  September 13, 2014

  Smedja definitivno, ali ne ova, vec ona hladno smedja, sto ima odsjaj na sivkasto, eventualno ako je svetlija da vuce na djumbir boju. Svako ko se malo vise zagledao u te prelepe oci zna da si rodjena da budes Brineta.

  • admin
   September 17, 2014

   To je otprilike moja prirodna boja kose.
   Ne znam šta bi bilo i kako bi tačno to izgledalo, zaboravila sam više, ali svakako da je prirodna ta, sivkasta pristajala veoma lepo.
   Zahvaljujem se na komentaru :).

 • Jelena
  September 17, 2014

  Jok. Brineta definitivno 🙂

  • admin
   September 17, 2014

   Kraljice :D, cekala sam da kazes :D.

 • Anonymous
  February 19, 2015

  Imam pitanjce 🙂 Kako si uspela da dobijes iz smedje boje, onu boju konjaka, to je tvoj blog pre ovog (sve moje boje kose), slika je http://1.bp.blogspot.com/-K3nzKYGc80o/UVTDtgPwdnI/AAAAAAAAGMU/UJPib9Wk3JE/s640/2010+pocetak.JPG

  • admin
   February 28, 2015

   Ne bih znala zaista, nisam se sama farbala :).

 • Anonymous
  August 13, 2015

  I meni je kosa smedja kao tebi gore na slici sa još malo moje tamno smedje prirodne boje, zanima me da li bi frizer mogao da izvuče neku zlatno plavu boju bez previše maltretiranja kose pošto mi je dosta retka?

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *