Tri lepe bašte

by Wednesday, August 27, 2014

Osveženje u vidu kiše i vetra, nije me sprečilo da se danas zaputim u centar grada, u jedan lep kafe pod nazivom: Tri lepe bašte. Nalazi se u Dalmatinskoj 12.

Sve i da samo prolazite, a ne ciljano idete tamo, pažnju bi vam privukla neverovatna količina zelenila, dobra muzika, lepe i naizgled bar udobne karirane fotelje koje vas prosto zovu da sednete na kratak predah, a i na kraju, naziv lokala.

Sa drugaricom, sela sam u lep kutak (od moguće tri celine) sa pogledom na “relaksirajući zeleni zid” (iznad na fotografijama). 
Kiša je padala, malo, ali neumorno i bila poput zavese gotovo tri sata oko letnjikovca u kojem smo boravile.

Nismo dugo čekale da poručimo, a imale smo sreću da je devojka koja nas je uslužila bila baš ljubazna, raspoložena da nam preporuči odlične osvežavajuće napitke. Verujem da je i ostatak osoblja korektan, ali ovo je prva poseta te na osnovu nje govorim, volim kad je iskustvo pozitivno od starta.

Izbor moje drugarice Marije, bili su kolač – BANANA PLAZMA, u čijem sastavu su još čokolada, orasi i lešnici. Bogat, lep i lagan desert od koga se fino možete zasititi. Sastav asocira na detinjstvo i one lepe torte sa plazmom, čijih parčića bih pojela mnogo, uvek. Ledeni čaj sa mangom bio je savršen dodatak ovoj priči.

Pre nego što sam ovde došla, znala sam da želim da probam LIME CHEESE čiju sam sliku videla na njihovom Instagram profilu. Manji, estetski prelep, a iznad svega preukusan kolač.
Na samom vrhu sos od zelenog limuna. Maskarpone sira, a ispod interesantna osnova od plazme i lešnika – odlična kombinacija. Sjajan balans ukusa (osećaj oštrine i kiseline koji se kasnije ublažava plazmom) i dovoljna količina da se zasitite, a da istinski uživate u čarima ovog kolača. Meni se mnogo dopao.
Za piće sam odabrala FRENCH KISS, što će biti limunada sa Monin sirupom od jagode i breskve (imaju čitavu ponudu limunada sa njihovim sirupima). Veoma hladno i slatko, a vrlo prijatno. Ova kombinacija kolača i osveženja je nešto jača, ne mislim da bi svakome odgovarala, ali ja volim povremeno da kombinujem na ovaj način.
Još neki interesatni nazivi limunada: SUMMER HIT, SECRET & PASSION, BLUE GINGER, JAPANESE ROSE…
Mnogo sam se lepo provela, prvenstveno zato što sam bila u društvu drage osobe sa kojom nemam puno vremena i prilike da se vidim. Bile smo na jednom nesvakidašnje urbanom, lepom, a dovoljno opuštajućem  mestu i uživale u našim pričicama uz odlične slatkiše i piće.
U prilog poseti ide činjenica da ste u centru grada, a opet ne u najvećoj gužvi, jurnjavi i kafićima koji su tu, direktno uz šetalište.

 

Prvi put sam se zadesila tu, ali svakako je mesto pokupilo simpatije rado ću dolaziti i isprobavati koktele, limunade, šta mi se učini interesantno.

Da li ste posetili Tri lepe bašte?

 

25 Responses
  • Suz Ica
    August 27, 2014

    Preukusan post 🙂

  • Petite Chérie
    August 27, 2014

    Ja sam iz naslova prvo mislila da ćeš nam doslovno pokazati 3 bašće 😀 Baš sam blesava :)) Jako lijepo mjesto, a i kolačići se čine savršeni. Mislim da bi moj izbor bio kolač koji je tvoja prijateljica uzela, premda mi tvoj izgleda predivno, ali čim vidim čokoladu i orašaste plodove, poludim!

    • admin
      August 27, 2014

      Zapravo je sastavljeno iz više delova i svaki je poseban za sebe, ali bila je kiša i nije mi baš bilo zgodno da tako fotografišem :), ali mi je bila želja, nadala sam se da će stati.
      Da, preukusan je taj, probala sam :).

  • Andja
    August 28, 2014

    redovna sam tamo =)

    • admin
      August 28, 2014

      Možda se sretnemo koji put :).

  • Anonymous
    August 28, 2014

    Super ti je ova nova serija postova u fazonu "šta sam jela, šta sam pila". Ne sećam se da sam igde još videla ovakve postove, definitivno si jedinstvena. Ima previše blogova o kozmetici i šminkanju i dobro je što si se prebacila na hranu i piće.
    Jasna Tomašević

  • Tijana J. Dominguez
    August 28, 2014

    Sad znam gde idemo sledeći put 😉 Prelepo!

    • admin
      August 28, 2014

      Istražujem ja i planiram 😀 <3.
      Imam sad neke obaveze, pa ću onda sa Maki da idem na kolače, koktele, šta ja znam, da se obe namučimo i procenimo da li "baš tu" da sledeći put idemo sve tri.

  • Sofija
    August 28, 2014

    Evo ja sam se odusevila kada sam videla post jer sam cula za taj kafic i zelela da odem, taman se obradovah da vidim slike lokala, a onda me ovde doceka post o Monin sirupu i Homemade kolacima koji imaju da se nadju u vecini kafica! Ni jedna jedina slika prostora. Tako da je meni ovaj post omasio poentu, ove stvari ih nikako ne preporucuju jer mogu svuda da se nadju, mozda je trebalo da se fokusiras na nesto sto je za njih karakteristicno, spomenula si zid u zelenilu i super muziku, ali o tome nisi nista vise napisala. Predlazem da uslikas prostor kad budes mogla i dopunis post ili napravis novi post kao br. 2, tako ce preporuka biti potpuna. Nemoj da mislis da sam ja sad zelela da likujem nad tvojim propustom ili da imam zlu nameru jer zaista mislim da imas fin blog i volim da ga citam, kao i da su recenzije uvek informativne i korisne, samo mislim da je ovaj post mogao biti mnogo bolji.

    • admin
      August 28, 2014

      Mogao je, ali nije. Juče je padala kiša i to mi je otežalo fotografisanje. Odnosno, rezultat nije zadovoljavajući i zato se jedino zelenilo vidi na prve dve slike, a ostatak nije okačen, iako postoji i to priličnoj količini. Uvek slikam prostor – prvo, ali jednostavno ovde nije uspelo zbog uslova.

      Poenta ovog posta za mene jeste prenos trenutka, osećaja da mi je bilo stvarno predivno sa prijateljicom, uz kratak komentar o naručenim slatkišima i piću, uprkos kiši koja je bila dosadna. To što kolača i sirupa ima u većini lokala, šta da radim.

      Moglo je detaljnije to je jasno i sa te strane je komentar na mestu – zaista, ali prosto sam odlučila da objavim ovako, reći ćemo nepotpun tekst..

      Nije svaki članak savršen. Ne doživljavam kao "likovanje nad propustom", jer to nije, prosto je kritika na mestu. Nekada je čovek više inspirisan, nekada manje, ali ono što je meni važno jeste da, kakvo god da je, čini me zadovoljnom i to želim da podelim. Prostor za poboljšanje uvek postoji.

      Predlog dopune je usvojen, to sam radila u dva navrata za neke postove pošto sam kao i za ovaj, od starta znala da mogu biti bolji i finalno su zaista jako dobri :). Hvala ti na komentaru, stvarno volim da pročitam i primetim da je neko prosto očekivao više, ili ima neke konstruktivne predloge. Povratna informacija je ključ :).

  • Ema
    August 28, 2014

    Ovi kolači divno izgledaju 😀

  • Jovana Filipovic
    August 29, 2014

    Definitivno cu sledeci put svratiti na ovo mesto. Ja se po Beogradu uglavnom vrtim na relaciji Bulevar-ETF-Karaburma (dom), jer se tu nalazi sve sto mi treba. Kafici po Bulevaru su mi vec dosadili, a ovo je taman tu, u mom krugu. 😀 Hvala na preporuci. 🙂

    • admin
      August 29, 2014

      E ovo ti je blizu stvarno :). Nećeš se pokajati 🙂

  • Simona
    August 30, 2014

    It looks so yummy! Thank you for sharing! 🙂
    Simimaus

  • TheGlamMonster
    August 30, 2014

    Jao di, šta nam radiš! Odoh da zagnjurim u frižider

    • admin
      August 31, 2014

      Ali "zagnjurim" 😀

  • Mirna
    August 31, 2014

    Kako li je divno!! Sve! Patim sada. 🙂

  • admin
    August 31, 2014

    Čekam te jednom prilikom i obići ćemo sve <3.

  • The beauty department
    September 1, 2014

    Propratila sam malo na instagramu, ali da se i ovdje upisem da je prekrasno 🙂 ja se iskreno nadam da cu imati priliku da ti dodjem i u BG da prosetamo same, bez zurbe 🙂 :*

    • admin
      September 1, 2014

      Bila bih presrećna, valjda ćemo imati tu priliku u bliskoj budućnosti, a ne da samo pravimo planove. Ali, bilo kakav ponovni susret će biti super <3.

  • Teky Frost
    September 8, 2014

    mislim da bih ja mogla danima listati tvoje fotografije i ne bi mi dosadilo, divne su, a ta pića i kolačići predobro izgledaju. A "recenzja" kafića je odlična ideja 😀

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *