Dior – plava rapsodija

by Tuesday, January 12, 2021

“Jel znaš gde ima da se kupi dobra plava senka?” – ovo je pitanje koje često dobijem za crnu, plavu i zelenu boju. Crna, jer je obavezna, plava i zelena jer su tražene kao “boje” koje je kao dobre teško naći. Kod mladih kao trend, kod žena u najboljim godinama kao tradicionalni izbor zahvaljujući kojem se osećaju lepše sebi.

Ova paleta ima pet boja, od čega su dve plavo, a dve (prigušeno) zeleno orijentisane. Instant sam pomislila: Ok, ovo su dve stvari – tamno za sofisticirano i svetlije i svetlucavo za one koji se ne boje da nose snagu i eksperiment na očima. Tako su nastala dva looka u nastavku.

Suptilno i sofisticirano

Za prvi look opredelila sam se da koristim središnju nijansu kao tranziciju, kao i najtamniju, ne bih li izvukla maksimum elegancije koju mogu da ponesem. Ove senke zahtevaju uobičajenu pripremu, baš kao i bilo koje druge. To možete uraditi providnom bazom, ili kremastim Paint Potom. Kod ovakvih boja, preferiram uvek potove iz prostog razloga što se zahvaljujući njima iz svake senke izvuče apsolutni maksimum. Tako je bilo i sa ovim plavim tonom. Senke se fino blendaju, dosta su “tanke” te koliko god da nadograđujete neće vam oko izgledati “debelo” i opterećeno proizvodom.

Zbog snage koju nosi tamnoplavi ton, preporučujem da se ograničite isključivo na površinu pokretnog kapka i da je ne izvlačite previše napolje, ukoliko niste precizni – naravno ako želite da ste u okviru elegancije. Za fashion ili neke druge prizvuke, naravno, ali za ovaj look, ovako.

Jako i odvažno

Inspiracija za ovaj look bio je Instagram, sve što se tamo dešava u pogledu intenziteta, testiranja boja i onoga što paleta može u tom smislu da ponudi.

Ovako:

  • Senke koje vuku na zelenije tonove i koje imaju svetlucave čestice lepo i ravnomerno se nanose pljosnatim četkicama. Međutim, one se najbolje nanose domalim prstom. Temperatura jagodice prstiju, kada se blago natapka na željeni deo kapka izvlači 300% ovog proizvoda. Dovoljno je da samo tako nanesete, odnosno mapirate proizvod a potom blendate u pravcu i intenzitetu koji ste zamislili. Svaki proizvod isprobavam na sve moguće načine ne bih li ustanovila šta je njegov maksimum i ono što meni treba.
  • Svetlija nijansa plave je izuzetno lepa i dobro se uklopila u priču, ima jednako visok kvalitet kao što je to sa teget iz prethodnog looka, samo je izazovnija za kombinovanje. Ona mi je čist fashion, čista mladost i ludost i zato za mene lično, ona ne bi bila samostalni izbor, ali za snimanja i tematske radove – apsolutno.

Što se tiče četkica koje dolaze u pakovanju sa proizvodima, baš kao što ne koristim ni u jednoj paleti aplikatore koji idu uz, ne koristim ni ove. Ne kažem da ne valjaju, ali jednostavno su u mojim očima dekor i to mi je sasvim u redu. Svakako, što se tiče gustine i forme četkica, preporučujem one koje su srednje gustine za mat boje (dve nijanse plavičaste) dok za svetlucave možete slobodno ići i sa nekim gušće nabijenim i pljosnatim.

Senke nisu krhke, ali primećujem da postoji razlika u tome koliko im “prija” nežna/gruba četka i zato što zaista volim i poštujem svoj pribor, uvek gledam da lepo uskladim alat i same formule.

Ova paleta u mom priboru je obavezna stavka i kada je tema plavo, rado je koristim jer opravdava sve faktore: postojanost, kvalitet i ono što je mnogo važno – odličan izgled na fotografijama.

Možete je kupiti u Sephora parfimerijama i imate moju preporuku.

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *