Sephora Collection Crew paket

by Sunday, July 19, 2020

Ovaj paket proizvoda spavao je na carini od marta meseca pa thanks to “you know who” a nije Voldemor, eto stigao je do mene i drugih devojaka tek pre dva dana. Ovo je kolekcija Sephorinog brenda Sephora collection čija su lica ove četiri devojke koje se vide na kutiji, na openeru.

Kutija se sastoji iz četiri fioke koje predstavljaju nekolko koraka koji sveukupno čine proces nege i ulepšavanja od početka do kraja. U svakoj “fioci” nalazi se po jedan favorit neke od zaštitnih lica. Ovi proizvodi dostupni su u Sephora parfimerijama po njihovim redovnim cenama.

  1. Nega

Clean beauty koncept je ono za šta se zalažu te su promenili kompletan asortiman nege lica. Klasifikovali s ga po sastojcima za koje su se trudili da budu sačinjeni u što većem procentu na prirodnoj bazi i na taj način, osim ekološki osvešćeni, budu i delotvorni i kvalitetni.

  • Triple action cleansing water, cleanse + purify (face & eyes) – efikasna micelarna voda koja se može koristiti i ako imate osetljivu kožu. Dobro i brzo uklanja šmiinku kako sa lica tako i sa očiju. Ono što sam primetila jeste da iako nije agresivna, u danima neposredno pred ciklus, imam utisak da mi stvara blago crvenilo pa je tada izbegavam. Ona je, pored Bioderme, LRP-a deo mog pribora i smaram je pouzdanih saveznika.
  • All Day Hydrator, hydrate + glow – takođe član pribora, lagana hidratantna krema. Ovo je proizvod koji ne opterećuje vašu rutinu, doprinosi hidrataciji koje god stanje kože da imate, ali ako imate ekstremno suvu kožu, potrebno vam je pojačanje. Ukoliko ga tretirate kao deo pripreme pred šminkanje, uzmite na mali prst veličinu zrna graška, tanko rasporedite po licu i sačekajte da upije. Pošto se brzo upija, možete preći jagodicama prstiju preko kože da vidite da li vam negde “zapinje” te da dodatnim proizvodom obogatite ili ukoliko ne, dodate mrvicu kreme na taj predeo.
  • Ultra Glow Serum, glow + strengthen – za pomešati sa tečnim puderomm (mrvica samo) ili dobar saveznik za masažu lica, vrata i dekoltea. Pošto je kompletna linija pristupačna, nekako sam ovaj serum osim pripreme opredelila i za masažu. Ne zaboravljajte vrat, tu se bore izdajice vide i više nego što može da vam se čini.
  • Brightening eye cream, hydrate + depuff – glatka, lagana prijatna krema. Možete je koristiti kao kompletan paketić uz kremu iz iste linije, a ne morate. Ono što je važno, nemojte navlačiti kremu do vodene linije, to nije ideja ovih proizvoda.
  • Overnight glow mask, glow + smooth – ovo je jedini proizvod koji nisam probala od svih, u pitanju je maska za lice sa kiselinom koja treba da obezbedi blistav i jedar izgled kože. Kao i sve što ima temu kiseline, dobro je pročitati detaljno sastojke zbog koncentracije, a kremu sa zaštitnim faktorom obavezno koristiti. Svakako, probaću dolaskom hladnijih dana.

2. Ten

  • Sephora 10hr wear perfection foundation, second skin technology
  • High coverage concealer – Natural finish
  • #01 Foundation brush
  • #02 Concealer

Puder:

  • po ideji i konceptu može se reći da je dobar za masniju kožu, ali ja sa suvom ga takođe volim, samo povremeno dodajem malo masniju/bogatiju pripremu
  • ima srednju moć prekrivanja i da, lepo se drži na licu
  • može se nanositi gušćim nabijenim četkama, a možete i beauty blenderom. Ne preporučujem nanošenje uz duo fibre, odnosno “tvor” četkama, jer je malo gušći za njih.
  • Ova nijansa dobra je za osobe svetle puti, pretežno hladnog podtona – odnosno, osobe kao što sam ja.

Konsiler

Ovo je jako dobar proizvod koji imam i u drugim nijansama a imam i korektor u narandžastoj boji kojim sam zadovoljna. Što se tiče ovog konsilera:

  • može da se koristi ispod regije oka, na podočnjacima
  • blagi layering u tankim slojevima fino prekriva ali ne suši pa ne izgledate kao da ste torta, već da ste samo dobro uradili ono što se naumili
  • dobar je i za spot conceal, odnosno za korigovanje nekih sitnih nepravilnosti

Četke

#01 Foundation – tradicionalna pljosnata četka za nanošenje pudera. Gusta, a pljosnata, meka i glatka. Međutim, nepraktična. Osećam se kao klupa na koju se nanosi farba. Ovakve četke ne koristim za ten, već za apliciranje podloge ili čak, maske za lice. Ona nije “loš proizvod” samo nije tip alata za kojim ja posežem. Ranije su make up artisti samo ovakvim proizvodima radili. Može da napravi dobar look, ali oduzima mnogo vremena, koje vi retko kada imate.

#02 Concealer – rekli bismo manja verzija prethodne i to je donekle tačno. Iako je pljosnata ona je blago zakošena što sam tek zagledanjem primetila, što je čini lepim izborom za regije poput: “oko nosa”, “ispod oka”, “štekovi u unutrašnjem uglu oka” . Dopada mi se jer može lepo da razvuče proizvod, a može lepo i da ga utapka. Ono za šta ću je ja sigurno najviše koristiti je nanošenje baze na kapak. Dosta koristim MAC-ove potove i volim da to radim i ovakvim četkicama.

3. Oči

  • Dve palete senki iz kolekcije #Eyestories, Caffeine, please! & Southwest sunrise
  • Size Up Maskara
  • Brush Tip Liquid Liner

Male, kompakte palete sačinjene od po šest nijansi. Praktične za putovanje, za “imati u torbi” ili za vežbanje, ako vam se nijanse dopadaju. U okviru #stories kolekcije, imaju i karmine u sličnim kartonskim ambalažama koji su jako dobri i vredni proizvodi,

Ove palete su jednom rečju – pristojne. Kada kažem pristojne, mislim da su dobar odnos cene i kvaliteta, da je pigment dobar, kao i efekat. Da li mislim da su sjajne? Ne. Ne, zato što od velikog broja paleta baš Sephora Collection brenda, znam da imaju bolje – kako selekcije boja, tako i formulacije.

Ovim pigmentima ništa ne nedostaje, samo su nekako tanki. Efekat je fin i tanak, ali nepotpun. Boje, meni lično, nisu favoriti jer su dosta mutirane i tanka je granica između toga da izgleda dobro i da izgleda prljavo. Za pribor mi nisu, ali za ličnu upotrebu i za svaki dan, ako vam se dopadaju nijanse, nećete se pokajati i pogrešiti. Posebno ne po ceni od 1350 dinara.

Savetujem, da pogledate te nijanse uživo je ono što je meni možda prigušeno, nekome je taman. Što je meni jako, nekome je blago. U svakom slučaju, lični utisak – meni za mene ne, za moj pribor ne, ali da je pristojan proizvod sa dobrim odnosom cene i kvaliteta – apsolutno.

Maskararadite u dva tanka sloja i možete biti zadovoljni. Ako krenete da “trpate” maskaru bez da uklanjate višak, neće izgledati dobro i skoriće se. Sa ovakvom formulom je pametno ići sa malo + malo = lepo i efektno, umesto sa mnogo x 10 i dobiti ništa. Dobar proizvod, nosim je na dnevnom nivou.

Vodootporni eyeliner – savršen. Crn kao noć, intenzivan i najbitnije u celoj priči precizan. Imam primerak za sebe i par komada za pribor. Inače radim gel eyelinerima iz higijenskih razloga, ali imam i marker za sam kraj krila koji po potrebi treba da bude precizan kao da “seče”.

Aplikator maskare je standardne veličine. Blago podseća na znak beskonačnosti. Proizvod nije previše ni vlažan ni suv, nego taman.

Aplikator markera je fin, tanak i omogućava preciznost što je zaista sjajno. Obavezno promućkati pre korišćenja.

4. Usne

Znam šta ste čekali :), stigli smo i do usana. Ako i ni za šta niste čuli u Sephori, verovatno prvo što će neko da vam preporuči jesu njihovi lip stain-ovi.

Lip stain-ovi su dugotrajni tečni karmini koji su dobri i pouzdani saveznici kada šminka treba dosta dugo da traje. Dostupni su u jako puno nijansi (bio je čak i set od 100 komada). Ono što je ovde zanimljivo jeste da su sve nijanse u paketu došle sa olovkama koje odgovaraju tim nijansama. Hajde da ih zajedno prokomentarišemo kao i nešto jako bitno na temu odabira mauve nijansi.

#17 Dark Red – hladna crvena nijansa, srednja ka tamnoj. Dobra za veći broj tenova, stvara iluciju izbeljenih, odnosno beljih zuba. Jedan od ličnih favorita.

#01 Always Red – crvena koja je poput klasika, dosta vredan primerak koji je fino izbalansiran i koji je voljen kako od strane šminkera, tako i svih drugih ljubitelja šminke. Vredi ga imati ako tražite “onu pravu crvenu” što je opis kriterijuma većine koji traže crveni karmin.

#04 Endless Purple – tamnija hladna ljubičasta. Može se reći “ona jesenja tamna” što svi krenu da promovišu kao da se ljubičasto inače nikad sem u jesen ne nosi. Kada je aplicirate, deluje svežija. Pošto se, kao i svi ostali suši na mat, ona dobija taj blago prigušeni ton. Savetujem, da ako ste je kupili i čini vam se da ste pogrešili, pomešate je sa malo crvene, samo trunku i dobićete jednu lepu nijansu vina.

#23 Copper Blush – ulazimo u zonu gušenja i voljenja. Nijanse koje su mauve i braon dosta su specifične. Ova je delimično neodređena jer na trenutak deluje topla, na trenutak više hladna. Ovo mora da se proba jer jako puno zavisi od podtona i nijanse tena. Može biti dobra braon, a može da deluje prljavo, Sa druge strane, ako je stavite kao podlogu, pa preko radite svetlijim kremastim ali iz iste familije karminom – onda nije dramatično.

#41 Vintage Rosewood – tamna, umereno topla i oštra boja koja dosta dobro pristaje svetlom tenu.

#86 English Rose – jedna od nijansi koja će biti dovoljno intenzivna da se lepo fotografiše, dovoljno topla ali da vam ne zažuti zube a opet prilično nosiva kako za dan tako i za večernju priliku. U sebi ima dobar intenzitet i tamna je dovoljno ali ne previše.

#13 Marvelous Mauve – čini mi se još jedna od prodavanijih nijansi u sephori sa kojom mnogi, rekla bih greše. Sa ovakvom bojom, većina osoba koja je nanese, osim velike ljubavi da to dobro izgleda, zapravo dobija efekat da izgleda kao da joj je potrebna pomoć, odnosno – izgleda bolesno. Kod mauve nijansi posebno, treba da obratite pažnju na vašu prirodnu boju usana i ton i podton vašeg tena. Ova boja sama po sebi “nije živa” i ako ste neko ko konzumira dosta cigarete i ten vam deluje “sivo”, ako nanesete ovaj karmin, zaista u većini slučajeva deluje kao da vam nije dobro. Šta je predlog? Kada ste u prodavnici, uzmite tu tubu u kojoj je proizvod i prinesite u nivou usana dok gledate efekat na svoje lice u ogledalu. Ili, možete da uradite malo veći swatch na ruci-prstu i onda prinesete da vidite efekat. Na ovaj način imate malo bolji uvid u to kakva je perspektiva te boje na vašem licu. Razumem da dosta liči na Whirl, ali nije.

#06 Pink Souffle – klasična i nenametljiva ružičasta nijansa. Univerzalno primenljiva i prijatna za oko. Može dobro da se kombinuje i transformiše.

#81 Daydreaming – nije “mrtva” kao mauve, a nije ni pink kao sufle, nego ima od oba sveta malo i nijansa je koja mi se dopada.

#16 Cherry Nectar – samo ime kaže, Cherry. Ako niste od onih koji vole crveno, ali ipak ste za intenzivno, u hladnoj opciji imate boju sa početka, a moj predlog vam je možda pre ova.

Kakve su olovke?

  • gotovo identične boje kao karmini
  • intenzivne, postojane, kremaste – ali jednom kada nanesete, ne razlivaju se
  • zbog svoje mekoće, ako previše pritiskate one će početi da se ulubljuju i da se blago tope što nije naročito dobro jer su na odvrtanje. Zato je dobro da napomenem da pritisak ne treba da bude jak, već malo blaži, a efekat je svakako tu.

Pošto su stain-ovi sami po sebi mat, suvlji ali ne prave neprilike na usnama, predlažem:

  • dobro pripremite usne tako što ćete nešto masno i bogato naneti na njih dan, noć pre apliciranja
  • stavljajte ih u tankim slojevima, ne više od dva, jer nema smisla – dovoljno su jaki i dobri
  • ako želite da ih mešate, prvo to probajte “sa strane”, na nadlanici pa tek onda na usnama. Zašto? Zato što su ovo trajni proizvodi i nije dobro da nanosite/uklanjate ako vam je prilika važna. Probajte, pa nanesite.
  • Iako ove boje trpe dosta i izdržljive su, znajte da se sa pečenjem i burekom ne bori nijedan proizvod i nijedan šminker. Sama šminka koja je dugotrajna uklanja se uljanim proizvodima, tako da, mislite o tome i ne očekujte nemoguće. Proizvodi su fenomenalni, ali nijedan se ne takmiči sa vama ako nećete da ih “čuvate”.

Do narednog naslova,

Di

No tags 1 Comment 0
1 Response
  • Mica
    July 26, 2020

    Da li trebalo da nas brine taj period na carini zbog temperature na kojoj sede proizvodi?

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *