Dior Joy

by Wednesday, September 5, 2018

Radost je stigla u grad. Dior je predstavio novog člana svoje parfemske porodice – JOY. Opisan kao harmoničan odnos citrusnih i cvetnih nota. JOY, kao miris koji unosi svetlost, dobro raspoloženje i koji će biti dodatni sastojak vašem samopouzdanju, nežnosti i pojavi.

Odmah na početku, cenim da miris može da bude prihvaćen jer je sačinjen tako da je istovremeno „siguran“, donekle „poznat“ i prilično dopadljiv većini.

Kompozicija i postojanost

Otvaranje mu je kao buket osveženja sačinjen od cveća i voća, dok se kasnije razvija i postaje mirniji, suptilniji. Kao neko mezimče. Prigrli i želi da ostane tu. Sandalovina i mošus prosto odišu udobnošću i toplinom i to je ono što mi se dopada. Na meni ovaj parfem stoji 14h bez promene nakon čega počinje polako ali sigurno da bledi. Mislim da je postojanost ovog mirisa na mojoj koži izvrsna i dajem mu maksimalnu ocenu na temu trajanja.

Za mene, mirisi nemaju etiketu godišnjeg doba već isključivo mog raspoloženja. Ipak, ako bih ga tako klasifikovala (kao što to čini većina u mojoj okolini) onda bi on bio prolećno-letnja radost i zato mi je možda malo žao što nije izašao ranije.

Gornje note – mandarina, bergamot

Srednje note – ruža iz Grassa, jasmin

Donje note – sandalovina, kedar, mošus, pačuli

 

Ključna reč parfema? Prilagodljiv. Na kome mogu da ga zamislim/vidim?

Vidim da ga nosi žena koja je upravo krenula na sastanak na kojem ne želi da uguši sve prisutne već da im osveži naporan jutarnji brief. Zaljubljena devojka koja se oblači za romantičan izlazak – u šetnju, na večeru, gde god. Nosi ga i tinejdžerka koja je ponosno na svoj sto pun šminke stavila svoju dizajnersku bočicu ali tako da natpis stoji okrenut ka njoj da ga gleda i sa tom srećom i žarom izađe van.

Isto tako, majke koje se bore sa menopauzom a „razumevanje krhkosti“ ovog mirisa ulepšava dan.

Stvarno ga vidim na mnogim starostim grupama, u raznim ulogama i raspoloženjima. Na sebi ga vidim kada sam tiha, u svom svetu i dok radim nešto što mi prija. Ne opterećujem nikoga ali sam sebi dobra.

Na kraju, zaštitno lice  Jenifer iako kao moderna, prelepa IT devojka, možda nije sasvim prenela radost i seksipil kojem može odisati žena koja izranja iz bazena poluotvorenih usana. Nemojte da vas kampanja i poneki komentar odvrate od želje da ga probate. Nemojte, jer, može vam se dopasti, može vam probuditi to osećanje koje nosi ovaj parfem – JOY.

Živeli, za nove trenutke radosti.

 

Da ne zaboravim, cene u Sephora parfimeriji:

  • 30ml 8700
  • 50ml 12 350
  • 90ml 17 270

Kako vam se čini?

 

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *