Sephora četke

by Tuesday, July 10, 2018

Izvukla sam iz kolekcije svog “alata” 10 Sephora četki koje volim i aktivno koristim. Neke sam dobila pre dve godine, neke kupovala u međuvremenu. Trenutno su aktuelna sniženja pa pojedine primerke možete kupiti i po skoro duplo nižoj ceni. Svih 10 o kojima danas govorim pripadaju PRO liniji. Krasi ih nešto (na oko) skuplji i kvalitetniji dizajn, bolje i preciznije skrojeni oblici  i fino poslagane i raspoređene dlačice.

Bez obzira na zvaničnu namenu svake od četkica, nemojte ograničavati sebe. Prilagodite sve svojim potrebama, navikama, tehnici, a svakako i formulama proizvoda koje koristite.

91 – Featherweight powder

Ovo je “zeka četka” :). Mekana kao duša, gusto raspoređenih dlačica. Jedna od onih koja “u jednom prolazu” obuhvati jako puno, pruži maksimalan užitak korišćenja na koži i uglavnom da lep završni dodir transparentnog pudera predviđenoj šminki za taj dan. Ona kupi taman onoliko proizvoda koliko treba, ne zadržava ga za sebe već lepo raspoređuje po površini kože.Prilikom čišćenja ipak, treba joj posvetiti malo više pažnje, a zbog gustine, malo se duže čeka da se osuši.

77 – Contour blender (3.560 din.)

Četkica kojom nanosim kremaste proizvode za kontur ili highlight. U zavisnosti od toga kojim proizvodima se šminkate, iz ove četkice možete izvući mnogo. Jedino prilikom kupljenja samog proizvoda, zbog njenog nešto specifičnijeg oblika ne možete ravnomerno uzimati proizvod iz pota, osim ukoliko nisu pečeni i samim tim zaobljeni tako da prislanjanjem ove četkice dobijete simbiozu. Svakako, lep primerak.

90 – Featherweight complexion (oko 1800 din. na sniženju sada)

Ovo i bila “niža sestra” četke broj 91.  Može se reći da su prilično slične oblikom, mekoćom. Pošto više posežem za manjim četkicama, nedavno sam ovu kupila za preciznije setovanje i jako sam zadovoljna učinkom. Mnogo više sam zadovoljna kako sam “prišla” predelu ispod očiju, bradi, oko nosa i finalno, rezultat mi je finiji i kvalitetniji. Iako su u pitanju nijanse, vidim ih.

56 – Flawless airbrush

Kada imam vremena da se posvetim izgledu tena, onda koristim ovu četku. Manja je, ali precizna, fino prijanja na kožu, nije previše gusta, a veoma lepo nanosi priozvod. Koristim je u zavisnosti od raspoloženja i plana za: Nanošenje prajmera, nanošenje concealer-a, ali i nanošenje laganijih tenova.  Jedna prilično precizna i pedantna četka koja može prići i uglovima nosa, konektovati se kod linije ušiju, čela.

93 – Featherweight blending

Meka, savitljiva, izdužena četkica koja kao da plesnim pokretom nanosi proizvod, u mom slučaju highlighter. Ne kupi previše proizvoda, ne rasipa ga ali lepo i nežno nanosi. Zahvalna je za održavanje i brzo su se suši.

80 – Contour highlight 

Nanošenje i blendanje proizvoda ispod očiju, nanošenje osnova kontura, precizniji blend. Može dosta toga, samo je pitanje da li volite da radite manjim četkicama “krupnije površine”. Lično sam otkrila da mi to prija i sve više posežem za više manjih četkica nego za jednom koja može obuhvatiti više.

57 – Airbrush concealer

Osim sa concealere, volim da je koristim i kao alat uz pomoć kojeg nanosim prajmer za lice, ali i kapke. Dobra je i za “pakovanje” highlightera.

53 – Full coverage airbrush  (3.440 din.)

Mala, kompaktna, četkica uz čije korišćenje možete vrlo lepo, pedantno stići do potpune pokrivenosti. Vrlo je blaga i nežna prema koži, lepezastog je oblika i prilično je zahvalna za rad. Rado bih je preporučila svima koji se još uvek boje četkica i misle da ne umeju da rade njima jer je ovo jedna od onih uz koj možete krajnje jednostavno da postignete ono što želite a da ne utrošite previše vremena. Ona ipak, zadržava dosta proizvoda “u sebi” i kada je čistite možete se iznenaditi količinom pudera koji je zapravo tu ostao. Malo se sporije suši jer ima dosta gusto nabijenih dlačica, ali ovo svakako ne umanjuje njen izuzetan kvalitet.

35  Pointed brow (1.910 din.) – recenziju ove fenomenalne četkice pisala sam ranije i možete je pročitati OVDE

23 Bent liner (2.120 din) – mala, krajnje precizna bebica za izvlačenje eyeliner-a, precizno iscrtavanje donjeg kapka, a čak i popunjavanje obrva za šta je koristim u poslednje vreme.

Evo i kratkog poređenja četkica koje su po obliku, ili veličini slične jedna dugoj, kao i na kraju isticanje dve četkice koje su dobre za nanošenje pudera, onako – besprekorno.

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *