Too Faced – Natural face palette

by Sunday, June 3, 2018

Too Faced lansirao je novu Natural kolekciju. Uskoro će svi proizvodi biti dostupni u našim Sephora parfimerijama a tada ću znati i update-ovati cene. Danas pregled i swatchevi palete za lice koju koristim već neko vreme.

Estetika

Ako mene pitate, cela je urađena u bridal stilu i posle dužeg vremena Too Faced pravi nešto ne previše ušećereno što mi se zaista mnogo, makar u kontekstu lepote izgleda proizvoda dopada.

  • Nije tipično “flat” pakovanje, već ima malo obliji poklopac, kvaliteno je urađeno i ima “stakleni” luksuzni sjajni finiš
  • Otvara se “na srce” koje se nalazi na samoj sredini i ne morate lomiti nokte, već iz prvog poteza
  • Ima ogledalo širine skoro cele površine palete koje je urađeno veoma kvalitetno i ne izgledate izobličeno

Nijanse i namene

Gledajući prema kolonama, tu su:

  • 2 highlightera (shimmer)
  • 2 rumenila (matte, satin)
  • 2 bronzera (matte, satin)

Tim redom ću i da ih iskomentarišem, u parovima.

STARLIGHT svetla, pinky-peachy nijansa koja u sebi ima pink odnosno ljubičasti odsjaj.

SATIN SHEETS – ponovo veoma svetla, ali nijansa sa izraženo žutim odsjajem, iskreno podseća me na Fenty stil.

Što se tiče highlightera, nisu tonovi (pink, žuto) koje sam u prilici da biram za svaki dan i posao koji radim, ali smatram da su jako interesantne boje koje mogu biti dobri (umereni/intenzivni) toperi (starlight preko rumenila/senki, satin sheets preko senki) a u fotografiji i kreativnijim radovima posebno.

PINK WINK – intenzivna pink nijansa koja ima doziranu količinu svetlucaih čestica u sebi. Ključna reč: Pažljivo. Pigment je jak, preporučujem mekše četke i minumum minimuma proizvoda. Može da osveži lice momentalno, ali ako se zanesete može da bude veoma napadno.

PINK SAND – lični favorit u paleti koji se nažalost na prvom swatchu fotografiše ne tako lepo, ali na licu izgleda božanstveno.  Ovo je tamnija, zagasita ružičasta nijansa, koja je univerzalni izbor za svakodnevne prilike, za one u kojima igrate na sigurno, ali ste takođe sigurni da greške nema. Odličan pigment, mogućnost nadogradnje moguća, ne postoji rasipanje priozvoda. Možete nanositi i gušće i ređe nabijenim četkama, bez bojazni da će pokupiti previše/premalo prozvoda i svakako proizvod sa kojim je prejednostavno raditi. U nekom drugom postu više fotografija na licu.

SUNNY HONEY – bronzer izraženo toplog podtona rekla bih – “medium” nijansa. Može se dozirano koristiti na izrazito svetlim kožama, a zaista je idealan za srednji ton. Ukoliko volite da koristite proizvode na više načina, ova boja nije uopšte loš izbor za tranzicionu nijansu. Formula je božanstveno plišana, nežna, lepo se blenda i nema rasipanja proizvoda.

TROPIC LIKE IT S HOT – još jedan bronzer, samo drugačije završnice i intenzivnijeg tona. Ovo je definitivno nešto što je u kontekstu svetle kože mrvica proizvoda, ali idealno za srednje i tamnije. Ponovo, nešto što može biti divna priča na očima i pigment koji je krajnje zahvalan za rad različitim alatom, a po želji i prstima.

I jedni i drugi swatchevi, rađeni su na ruci:

  • na  dnevnom svetlu izbliza (gornji kolaž rađen na većoj površini kože) i
  • na dnevnom svetlu iz daljine (fotografija ispod)

Mislim da je paleta interesantno i pametno osmišljena.

  • Highlighteri nisu oni iz tipične ponude (ja to zovem srebrni i zlatni) već su uz taj dašak boje pružaju razne mogućnosti kako na licu, tako i na očima.
  • Rumenila za “osveženje” ili “igru na sigurno” pokrivaju više terena dok bronzeri ponovo odgovaraju i svetlom tenu ali i prilično preplanulom.

Navikla sam da vidim na prvi pogled “apsolutni sklad” u paleti, ali često taj sklad ne mogu da koristim u potpunosti jer osim lepog pogleda ne vidim potencijal. Ovde, iskreno taj momenat nisam imala na startu, već sam istraživanjem uvidela koliko zapravo mogućnosti nudi svaki od ovih proizvoda i kako se u paleti “kriju” boje koje možda ne bih kupila da su u mono varijanti.

Zaista, dobra prilika da se za 44$ (videćemo koliko dinara) probaju tri vrste proizvoda koje imaju po dve varijacije na temu. Ono što mi je najvažnije, dobre su formule, zahvalne su za rad a lepo i tokom celog dana stoje na licu. Pitanje je stila, preferencija, mogućnosti i želje za kombinovanjem. Radujem se da uživo vidim ostatak jer mislim da ima primeraka koje vredi imati.

Do narednog naslova,

Di

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *