Oblak relaksacije: COWSHED kupka

by Saturday, January 9, 2016

Čitam pre neki dan čitam u ELLE inboxu: “Najgori poklon koji sam ikad dobio/la…” i jedan odgovora: “Gel za tuširanje. Mislim da objašnjenje nije potrebno.” Smejala sam se nekoliko minuta. Setim se uvek scena iz detinjstva, gde ljudi masovno kada ne znaju šta nekome da poklone oni kupe upravo gel. To obično bude sastavni deo nekog paketića, bez previše brige o samom mirisu/brendu/teksturi i kvalitetu, već kao univerzalno-potrebno rešenje. Ipak, COWSHED kupka o kojoj danas govorim, obradovala bi svakoga, a sigurna sam i autora pomenutog odgovora (iako verujem da mi je jasan njegov kontekst).

Di golubovic cowshed 3

Za stanja poput: “Konačno i ovaj dan da se privede kraju”; ” Ne mogu da se probudim, još samo pet satminuta” do samo toga da želim da istinski uživam u tome što udišem lep miris i opuštam se. Kombinacija  lavande i eukaliptusa sama po sebi obećava harmoniju i dobar odmor. Knackered kravica.

Koristim ga intenzivno od kako ga imam, na dva načina: Ili dok punim kadu da uživam u raskošnom mirisu dok ležim i radim ništa, ili masirajući kožu kompletnog tela lufom na koju sam stavila proizvod. Drugi način, posebno mi prija, jer u direktnom kontaktu sa kožom gel divno praktično miluje i osvežava (pored svoje osnovne funkcije). Spa u kući, probuđena čula.

Di golubovic cowshed 1

Ono što me  obraduje, jeste da se po napuštanju kade osećam kao putujući mirisni oblačić. Miris je izuzetno postojan i zadržava se ceo dan, dok mi trenutno zaista nije neophodan losion niti bilo koja dodatna nega – slabije sam izložena hladnoći usled kraćeg odmora koji sam sebi priuštila.

Dakle, dva u jednom za sada. Hidirana i nežna koža koja miriše na čisto, osvežavajuće i opuštajuće – dominantno na lavandu.  Probala sam svega nekoliko kupki koje spadaju u kategoriju ekskluzivnije kozmetike i svaki put sam bila iskreno oduševljena. Teksture, kompozicije mirisa, efekat na koži i postojanost note. O nazivima i dobrom sastavu ne bih, oni vode računa i o najsitnijim detaljima.

Veoma interesantan brend, specifičnog koncepta, zanimljivih naziva proizvoda i namenjen posebnoj niši, rekla bih – hedonistima. Istraživala sam malo na internetu i primetila razne putne setove. Dobra prilika da za testiranje više proizvoda.

Kod nas se može naći u Metropolitenu.

Da li ste možda probali? Delimo li ljubav prema lavandi ?

Do narednog naslova, Di

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *