Moja nega noktiju

by Tuesday, September 17, 2013
Ovog hladnog septembarskog utorka, donosim vam priču o tome kako ja negujem svoje nokte/ruke.

Polazimo od kolektivne fotografije proizvoda koji su trenutno aktuelni i u upotrebi. Nekima će se učiniti kao previše proizvoda, nekima suprotno, ali za mene je ovo trenutno optimum.
OSNOVNA NEGA RUKU:
 
– Mislim da su do sada svi shvatili da mi je ovo omiljeni proizvod za negu, tako da sam to još sada rekla i neću ponavljati više. Kreme koje trenutno koristim su ove dve. Obe sam dobila, nedostupne su u našoj zemlji pa su mi trenutno upravo zato i najinteresantnije. O kremama za ruke, čitali ste u blic postovima na mojoj fb stranici, kao i u kolektivnom postu o njima, tako da tamo možete naći kreme koje koristim i kojima ću se vratiti kada se malo zasitim trenutnih.
p2 – srednje gusta formulacija nežno roze boje  koja miriše na ružu. Upijanje relativno brzo, ne ostavlja nikakav film i jako je prijatna.
L`Occitane en Provence sa mirisom lavande  – nešto ređa formula sa intenzivnim, jako prirodnim i prelepim mirisom lavande. Kada je reč o količini, potrebno je jako malo proizvoda koji se upija izuzetno brzo i ova krema, iako sa standardnih 30ml može trajati dugo. Pruža dobru negu i hidrataiciju, ne ostavlja osećaj lepljivosti, već isključivo mekoće. Veoma sam zadovoljna.
Imajte u vidu ove kremice ukoliko putujete ili neko od vaših prijatelja ide negde van. Smatram da su jako dobre na svoj način.
TURPIJE, OBLIKOVANJE NOKTIJU
 
Potrudiću se da proces objasnim što jasnije i konciznije, iako sam svesna da ću udaviti na kraju.
 
1. OBLIKOVANJEu prvoj fazi koristim Titania šarenu  turpiju (već 5+ godina). Ne koristim noktaricu/grickalicu, osim u *ekstremnim slučajevima, već isključivo turpiju. Postupak je sledeći: Bočne strane oblikujem potezom odozgo na dole i ponavljam dok nokat ne bude ravan i tanji za onoliko koliko proizvoljno poželim. Sam oblik nokta, koji je blago kockast, samo dodatno minimalno korigujem standardnim potezima, levo desno.
 
2. POLIRANJE stalnu “postavu” od svega par polirki čine ova alessandro, a od pre nekoliko meseci i ova mala slatka sa kišobrančićem (hvala Jovana 🙂 ). Takođe, nova p2 turpija ima korak za poliranje (logično 4fazna je), ali kako nam nije dostupna govoriću o kvalitetu i učinku prethodno pomenute dve.
 
Inače proces poliranja ide tako što samo prislonim uz nokat i dovoljno nežno, ali opet agresivno izaberem pravac kretanja koji ponavljam i na taj način skidam površinski sloj koji je višak.
alessandroprilično korektno polira, veoma je zgodna za rad, međutim, korak 2 ipak bolje “odrađuje”, a to je dodatni sjaj. Turpiju možete nabaviti u apotekama koje drže njihove proizvode, kao i u Lilly drogerijama. Međutim, preporučujem da je nabavite na sajmu na njihovom štandu, davali su popuste poslednji put. Bila je oko 220 dinara.
kišobrančić – u poređenju sa prethodnom, definitivno  bolje skida suvišni sloj, takođe vrlo lako rukovati sa njom. Možete je nabaviti u Aleksandru.
 
Na kraju za završni sjaj, uzimam alessandro i korstim stranu označenu kao step 2 i noktima je vraćen sjaj koji su izgubili prilikom skidanja sloja koji sam objašnjavala u prethodnom koraku.
ZANOKTICE
 
Da, ja sam od onih koja kada vidi da ima prostora da “secne” – upravo to i učini, eto onog *ekstremnog slučaja.  Ali obično je dobro i dugo zagledam pre nego što počinim “smrtni greh”. Eventualno ih ponekad potisnem uz pomoć štapića za uši sa kojeg skinem vaticu, pošto mi je ekstremno smešno ono drvce koje žene kupuju za to. Ne podsmevam se nikome, nego mi je to nepotrebna stavka koju ne bih iskoristila nikada.
Alverde ulje – jeftino, ne tako bajnog mirisa, ali sasvim korektno. Evo, druga bočica, prva je trajala čitavu večnost. *zaboravila sam da slikam, ali eno ga na kolektivnoj, mali zeleni 🙂
p2 – Moram da kažem par reči. Recenziju za ovaj proizvod radila sam već posle nedelju dana, što je objektivno smešno malo vremena za stavku ovakvog tipa. ALI, nisam ja toliko zahtevna i u zanokticama, da ne mogu odmah da vidim da li nešto valja ili ne. Tako da, moj stav po pitanju ovo proizvoda se nije promenio, odličan je. Recenzija – ovde.
****Sada, iako nisu proizvodi za negu zanoktica, ja sam u periodu “zanoktice/malo suvlje ruke/koji god nokat problem”, koristila i koristim 2 proizvoda za telo koja su jako lepo hranila ruke, posebno kožu oko noktiju. U pitanju su Garnier intenzivna nega 7 dana (šea puter) i Mixa losion sa 10% glicerina. Svako veče i sada, žargonski “natripam” nešto od dva navedena i legnem da spavam. Ujutru se vidi da je koža dodatno nahranjena, tako da ne morate nužno i specijalno tražiti proizvode baš za zanoktice, koristite ono što otkrijete da vam prija, treba probati sve.
 
 
Krucijalno za zanoktice je da ih ne grizete. Kako  i kada ćete prestati sa tom ružnom navikom? Prestaćete:
– onda kada vam se istinski bude smučilo koliko to zapravo nehigijenski izgleda i jeste nehigijenski
– kada budete gledali nokte drugih devojaka/žena i divili se tome kako je lepo kada koža oko nokta izgleda čisto i nema rane
Kada vam takve stvari otvore oči i daju motivaciju, tada ćete. Izgovor da je od nervoze/navike/moranja je neprihvatljiv. Mora samo da se umre, zanoktice se ne moraju gristi.
 
BAZE:
 
Pre svakog lakiranja stavljam bazu. Koristila sam razne (Essence, Golden Rose, čak i Miss sporty za jačanje u tu svrhu), međutim, do sada nabolja ispostavila se Essie baza koju nazivam 2 u 1, a u nastavku pročitajte zašto.
Kada sam počela sa notd postovima, u jednom trenutku zasitila sam se (za moj pojam) predugačkih noktiju i radikalno ih skratila. Već sutradan mi je bilo žao i nisam znala šta ću, a želela sam preko noći da vratim na skoro istu dužinu.
U dm-u je bila akcija njihovih lakova i proizvoda za negu, te sam odlučila da probam ovu bazu koja pospešuje rast.
Problem koji se kod mene javlja jeste da nokti nakon većeg skraćivanja, jako teško ponovo kreću da rastu, treba im više od gotovo mesec dana da se pokrenu. E, upravo tu, Essie baza je odigrala svoju ulogu.
Nakon samo nedelju dana, primetila sam neočekivano vidno poboljšanje. Nakon tri nedelje od prve upotrebe, nokti su gotovo iste dužine. U zavisnosti od toga koliko vam nokti brzo/sporo rastu, ovo će vam biti dobar/ne sjajan rezultat. Potrebno je naneti lak u tankom sloju, sa te strane veoma je isplativ i dugo će trajati. Ja sam zadovoljna jako i preporučujem ovaj proizvod.
Redovna cena je 990 dinara.
Preostala dva proizvoda takođe koristim kao bazu, ili za french, ali rade dobro posao baze i nege poslednjih dana kada sam vratila željenu dužinu pa pauziram sa Essie-com. Pošto konkretno nisu dostupni, Miss sporty ima lak bežkaste boje u čijem opisu stoji da jača i neguje nokte i njega sam koristila preko 7 godina i vratiću mu se ponovo kada potrošim ove proizvode.
NADLAK/FINIŠ:
 
Do skoro  (pola godine, malo više) sam bila oficijelno jedina devojka na planeti koja nije stavljala nadlak, ali – sve se da ispraviti.
Kiko – ovde piše da on za sve može da se koristi, ali ja ga praktikujem kao nadlak. Posao radi korektno, ali ništa revolucionarno i brzo. Na sniženju koštao je 2,5 evra i to mu je realna cena ako mene pitate. Ok je, ali možete preskočiti.
Seche Viteza mene trenutno najbolji. Nanosim u tankom sloju, nokti se suše rekordnom brzinom i imam utisak kao da sam stavila neki gel, iako zapravo to nisam uradila nikada, ali eto neki subjektivan osećaj je “geliran nokat”. Košta oko 480 dinara, trajaće jako dugo i vredi investirati. Nabavljam ga u Aleksandru.
SKIDAČ LAKA
Trenutno koristim Dahlia uljani skidač, za sada mi je najbolji. Nisam stavila svoju fotografiju, pošto sam ga ujutru potrošila i nisam išla po novi, ali evo slika sa inteneta, to je to. U suštini natopim vatu, stavim na nokat, sačekam par sekundi i povučem na dole. Tako izbegavam da umrljam prste i izgledam kao da sam nekoga zaklala kada skidam crveni lak konkretno :).
Naked part…Nadam se da vam ne izgledaju strahovito toliko, pošto je meni najduže vreme bez laka bilo upravo dok sam ovo slikala :D.
Kao što možete primetiti imam kratku nokatnu ploču, sa te strane, izazov čuvanja noktiju je veći. Nasledila sam dosta čvrste nokte na majku, ali u svakom slučaju, da ne vodim računa o njima oni ne bi bili jaki i dugački u toj meri.
Evo za kraj, pošto mi je ovo previše strašno i prazno bilo, mog ultra zabavnog rođendanskog manikira. Žena je kupila 5 glitera i na kraju završila u mono mlečnoj varijanti.
 

Nadam se da je onima koji su tražili ovaj post, on bio i od koristi. Kako vam se čini moja rutina? Preterujem li sa količinom proizvoda ili mi možda nešto nedostaje?

Takođe, volela bih da čujem neke dobre preporuke. Ja ih ne tražim  radi reda, već zato što ih uvažavam i uredno zapisujem i biram najbolje od ponuđenog pri kupovini.


Smiriću doživljaj (pre)dugačkih postova, mogla sam da odvojeno pišem, ali ovako je sve na jednom mestu, pa čitajte selektivno ako vam je (a jeste) ovo previše.


Do narednog naslova 🙂

81 Responses
  • anka ilic
    September 17, 2013

    Pratim ono sto napises.

    • admin
      September 17, 2013

      Hvala Anka, lepo je to čuti.

  • Agata Kris
    September 17, 2013

    Meni je ovaj post bio jako koristan i procitala sam ga celog u jednom dahu.
    Svidja mi se sto posvecujes dosta paznje noktima i rukama generalno jer je to jedna od prvih stvari koje zapazim kod drugih.
    P2 proizvodi mi deluju zanimljivo i kupujem nesto iz njihovog asortimana cim se ukaze prilika.
    I naravno, nokti su ti savrseni kao i uvek.
    Izvinjavam se na predugom komentaru. 🙂

    • admin
      September 17, 2013

      Ako je bar jednoj osobi na svetu korisno to sto sam napisala, onda to ima smisla. Hvala ti <3.
      Da, takodje i ja to odmah spazim i dosta toga mi bude jasno.
      Jako su interesantni i povoljni, nazalost nisu nam dostupni, ali ipak, treba imati u vidu. Uostalom, dala sam predloge za zamene koje i sama koristim.
      Sta se izvinjavas, svasta.

  • Anonymous
    September 17, 2013

    Sad cu da te kritikujem, ali samo malo 🙂 Necu vise da cujem kako imas kratku nokatnu plocu, jer nemas! Ne znas ti kako malih noktica ima(namerni pleonazam). Nisi jedina, verovatno sam ja poslednja devojka koja ne koristi nadlak, lenja sam i to priznajem 🙂 I nije predugacak post!

    N 😀

    • admin
      September 17, 2013

      N, čim si komentarisala, mora da sam te slatko iznervirala. Nemam ja kratku nokatnu ploču toliko, KOLIKO ONA MENI NIJE DOVOLJNO DUGA :D.

      Hahhahah, ali on nam život olakšava definitivno, nisam dugo bespomoćna tugica sa sveže nalakiranim lakićem.

  • Misha
    September 17, 2013

    Dopada mi se. Nije previše, nikada nije previše 🙂
    Ja sam od ''koljača'' 🙂 pa izbegavam crveni lak radnim danima jer nemam vremena da skidam lak 7 minuta 🙂
    Super post.

    • admin
      September 17, 2013

      Hvala ti puno.
      Da, ja takodje to kazem, ali se lecim i ipak pocinjem da imam meru.
      AH, da ako si koljač, vikend je rođen za pravu boju :D.

  • Hamdija
    September 17, 2013

    Pozdrav,,jako dobar tekst.Mozete mi reci ili dati savjet za gljivicno oboljnenje noktiju?Imate li bar preporuku iako sam pokusao skoro pa sve.Uspjeh nisam postigao ni sa cim.Na oba nozna prsta (velika), imam problem.Molim Vas,ako znate neko sredstvo da bi moglo pomoc.Veliki pozdrav

    • admin
      September 17, 2013

      Hvala Vam.
      Iskreno, nisam dermatolog i sa te strane ne bih dala sebi za pravo da dajem savete. Ono što mogu reći da sam čula, jesu neki Scholl proizvodi koje su ljudi koristili, sto se tice cena zaista ne znam. Takodje, pokusajte kod lekara da dobijete uput da uradite uzorak, ne znam kako se to stručno zove, da vidite tačan uzrok oboljenja i spram njega dobijete adekvatno lečenje.
      Redovnu higijenu kao takvu, ne želim da dovodim u pitanje, podrazumevam je, kao i razmenu obuće koju ljudi praktikuju, doduše mlađi, ali opet treba naglasiti.

    • Anonymous
      September 17, 2013

      Hamdija – Exoderil kapi 9 mjeseci 2 x dnevno.

  • Vedrana Brankovic
    September 17, 2013

    Poznato mi je to da spremiš nešto kompleksno da uradiš za neku priliku (meni je to obično neki tematski nail art za Japanizam) i onda završiš sa nečim običnim i neupadljivim.

    • admin
      September 17, 2013

      Najbolje od svega mi je to osecanje kada eto, gledam u finalni rezultat i kazem sebi: Da, zasto jednostavno kada moze komplikovano, a na kraju opet jednostavno.

  • Jovanin Kutak
    September 17, 2013

    Kakvo selektivno citanje, ja sam sve procitala i nikako nije previse 🙂 Poucan post, nema sta 🙂 A rodjendanski manikir je totalno po mom ukusu <3

    • admin
      September 17, 2013

      Znam kako mnogi čitaju, zato tako i kažem, hvala ti puno, drago mi je da si ga doživela tako.
      Da, rođendanski prejednostavni i omiljeni :D.

  • Tatjana Savic
    September 17, 2013

    Ovo sam cekala 🙂
    HVALA TI!
    Jako sam srecna sto neke proizvode vec imam,a ostale morama nabaviti nekako jer ti i prase imate najsavrsenije nokte u ovom nasem virtuelnom svetu!

    • admin
      September 17, 2013

      Nema na čemu, uvek. Štaviše, žao mi je što nisam i ranije objavila.
      Uh, ovo je kompliment koji se retko dobija <3!!! Hvala ti!

  • Jelena Janosevic
    September 17, 2013

    Draga ,odlicno si odradila ovo,nimalo mi nije "predugacak" post!!!!!!! Znas ti mene! :-* A probala bih ovu kremicu L`Occitane en provence sa mirisom lavande,bas me privlaci!

    • admin
      September 17, 2013

      Hvala ti Jeco!
      Znam te, znaam :).
      Neces se pokajati, sjajna je!

  • Dž.
    September 17, 2013

    meni se sviđa post i ja definitivno moram da uradim post o njezi svojih noktiju. to mi je nekako u planu od kako sam počela da pišem blog i nikako da se nakanim.
    inače, ja se kunem u eveline 8u1. sad sam kupila i njihove lakove za jačanje i za rast. pa ćemo vidimo kako će se pokazati.
    i super je post, uopšte nije predugačak, čitljiv je i što je najbitnije – koristan i poučan! <3 <3

    • admin
      September 17, 2013

      Uradi, da imamo sto vise iskustava i opcija, samim tim i proizvoda.
      Hvala pretty Dz <3

  • Tijana J. Dominguez
    September 17, 2013

    Ni meni nije predugačko, a kome jeste – šta te briga 😉 Odličan, preodličan post, nisam ni očekivla nešto manje 🙂

    • admin
      September 17, 2013

      I to sto kazes. hvala Tico <3

  • Ivana
    September 17, 2013

    Nimalo predugacak post, bas sam ga s gustom procitala! Posebno si me "piknula" sa zanokticama odnosto grizenjem istih 🙂 Ne grizem ih ali ih cupkam i ceprkam i cak i nije da toliko lose izgledaju koliko me bole i peku… opet, imas potpuno pravo i zavidim ti na toj nepogresivo lijepoj kozi i imati cu je u vidu kada krenem u zivcani " napad" iduci put… mozda uspijem 🙂

    • admin
      September 17, 2013

      Da, to mi je i bila namera. Ipak treba se nekako motivisati,iako ruzno zvuci kada tako napisem, ali eto..
      Hvala ti i verujem da ces uspeti!

  • Zlatana
    September 17, 2013

    Odlican post, bas koristan! Nesto sam umemorisala, nesto zapisala, a potrudicu se vecinu da nabavim, jer nokti su ti savrseni, a videla sam da su ti i ruke takve, tako da ako bilo cije savete u vezi toga budem pratila, bice to definitivno tvoji 🙂

    • admin
      September 18, 2013

      Hvala ti puno puno!
      Da, tebi sam neke od ovih stvari napisala onda, ali evo sada imas kompletnu sliku kako to izgleda, pa ako nesto zafali, u jednom je postu sve.

      Hvala ti mnogo na divnim recima <3!

  • HeadInTheClouds
    September 17, 2013

    Naravno da nije previse 🙂 Bas sam cekala da vidim tvoju rutinu kada je nega noktiju u pitanju. Divni su to nokti i nokatna ploca ti nikako nije mala 🙂

    Koristimo isti skidac laka, rutina je skoro ista…
    Moram da probam taj Essie bazni lak, odnosno tretman 🙂
    Super post, bas sam ga sa zadovoljstvom citala :*

    • admin
      September 18, 2013

      Znala sam da ces ti to reci :D. Silcna nam je rutina to sam videla kada si ti postavila tvoju. Aa M, znas da sam ja drama queen, nije ploca toliko kratka, koliko ja zelim da je ona dugacka :D.

      Da, tretman, ja ga sve zovem lak.

      Hvala <3

  • Dear Skin
    September 17, 2013

    Sad mi je jasna tajna tvojih noktiju :))

    Hvala ti što si podijelila s nama 🙂

    • admin
      September 18, 2013

      Kako volim ono: Koja je tvoja tajne savrsenog necega 😀

      Nema na cemu, uvek 🙂

  • Aleksandra Stamenic
    September 17, 2013

    Veoma koristan post. Nokti su savršeni. 🙂

    • admin
      September 18, 2013

      Hvala ti Aleksandra :)).

  • Anonymous
    September 17, 2013

    Super post, ali posebno mi se dopao tvoj prstencic na poslednjoj slici, da li mi mozes reci gde si ga uzela? 🙂 Pozdrav, Milena

    • admin
      September 18, 2013

      Zdravo Milena, prsten je, kao i ostali koji se pojavljuju u notd postovima radjen po porudzbini. Sada imas takve u h&m-u :).

  • Cakin svet
    September 17, 2013

    Uh necu da te cujem da ti je kratka noktana ploca kad to apsolutno nije istina 🙂
    Nisam probala Essie za rast jer trenutno koristim Eveline 8 in 1 i sta znam, nije los. Mada mislim da cu se pocatiti tim Essie kad ga hvalis 🙂

    • admin
      September 18, 2013

      Drama :D.. <3

      Nisam probala Eveline, ali cula sam da je sasvim solidan.
      Meni je Essie odlican, stvarno. Cinjenica je da je skup, ali u svakom slucaju nema potrebe imati 1500 proizvoda za negu. Ja sticajem okolnosti dobih neke proizvode, ali rutina kao takva je krajnje jednostavna.

  • MakeupRSaveti
    September 18, 2013

    Ne preteruješ, meni koja nešto i nisam "zagrejana" za to, koristim 70% ovih stvari 🙂 Razmišljam da kupim i ulje za zanoktice koje se povremeno pojavljuju…

    • admin
      September 18, 2013

      Jej :). Veruj mi da bi i bilo manje proizvoda, ali eto, ima vise opcija, pa ko sta voli i moze da priusti, ima i jeftinijih i manje jeftinih varijanti. :).

      Imas vise ulja, jedno lepo koje sam probala kod drugarice je ulje Prima kozmetike. Ono stvarno mirise lepo, kosta oko 400 dinara i dopada mi se. Medjutim, zasto gomilati nepotrebno.

  • Šminka je ljubav
    September 18, 2013

    Mislim da niko ne može reći da preteruješ sa količinom proizvoda kada je rezultat ovako savršen! Zaista su ti nokti izuzetno lepi, mogu čak reći da su jedni od najlepših koje sam videla.

    • admin
      September 19, 2013

      Hvala ti, joj, do neba ti hvala! Nemas pojma koliko znaci.

    • Anela
      September 19, 2013

      potpisujem Coxy od riječi do riječi 🙂

  • The beauty department
    September 18, 2013

    Sve sam u jednom dahu procitala 🙂 salim se, umrla bih, dugo je 😀 ali stvarno sam sve procitala 😀 😀
    Neka si postavila svoju njegu, meni treba nesto za jacanje noktiju pa da ih i ja probam pustati. Tvoji su bas zdravi i jaki, cak i bez laka. Kupila sam jedan Dijana lak (golden rose selective creme brulle), njega lakiram iduceg :)) Ne uklapa mi se previse u matching manicures za ovu nedjelju ali za svoju dusu cu 🙂
    ljubim te anastasijaaaaa iz novog sadaa :))) (kao ona je dijana iz beograda eto, a slucajno dosla mene da vidi u novi sad…priznaj da se ti pogresno predstavljas kao dijana a ustvari si anastasija) 😀 <3

    • admin
      September 19, 2013

      Hahhaha Meliiiiisa :).
      Jedva cekam da vidim GR.
      Da, zamisli, kao Dijana se predstavila, a zapraavo je Anastasija …Stvarno. uh, samo da ukinu taj lazan profil vise. <3

  • shine eye
    September 18, 2013

    neverovatno, ali ni jedan isti proizvod ne koristimo!

    • admin
      September 19, 2013

      Eee ali od mora proizvoda u ponudi, nije ni cudo. 🙂

  • Mell
    September 18, 2013

    Ja sam pročitala cijeli post i bukmarkala! 😀
    Ne koristim toliko proizvoda no zato mi i nokti nisu prekrasni kao tvoji 😀 . Redovno ruke mažem Afroditinom aroma kremom i po potrebi njegujem s uljima. U potrazi sam za nekom dobrom bazom, a kako mi je Essie blizu, u DM-u, budem svakako potražila ovu tvoju pa javim dojmove 😀 E da, i očajnički mi treba dobar top coat, Seche je vec neko vrijeme na listi 😀
    Ne znam što sam čekala do sad..

    • admin
      September 19, 2013

      Ti i ja se samo bookmark-ujemo :D. A sta cu kada pises korisne stvari.
      Sve umereno, po potrebi, nekada stavljam jako malo, nekada jako puno proizvoda.
      Verujemda neces pozaliti za Essie.

  • Ana Vukosavljevic
    September 18, 2013

    Ma da li si ozbiljna!! Mala nokatna ploča, pa znaš li ti šta je to?!! Očekivala sam ne znam ni ja šta 😀

    Prelepi su (pupupu da ne ureknem, što bi babe rekle 😀 )..

    Volela bih (moram) da probam to Alverde ulje za zanoktice, ja koristim sve moguće Eveline-ove podloge i sve su mi dobre 🙂 a za zanoktice koristim "luksuzne" Alchemy uljane serume koji su napravili haos na mom licu, a za zanoktice služe 😀

    • admin
      September 19, 2013

      A meni je beba kako je mala <3.

      Kucaj u drva i pupupu :D.

      ZNas kako, ovo ulje ti je jako jeftino, a fino. Ne znam koliko ti je bitan miris u celoj prici.AKo jeste, onda uzmi ulje Prima kozmetike. 🙂

      Luksuz moj lepi :D.

  • Neira Delirium
    September 18, 2013

    Sad mi nabi kompleks i napuni wishlistu haha 😀 Ja koristim dosta stvari, ali ti si poseban slučaj 😀
    ali i isplati se, nokti su ti savršeni 🙂

    • admin
      September 19, 2013

      Neria <3.
      Hvala ti puno <3, ali uvek znaj ada ima i genetike <3.

  • Bojana Predojevic
    September 19, 2013

    I kod mene je slična njega noktiju, sa nešto više kremica i manje turpija. Koristim staklenu za skraćivanje, a poliram nokte samo kada mi se neki izlista (jako rijetko otkad koristim Eveline 8u1).

    Nije mi jasno na koji štapić za zanoktice misliš u postu? Ja koristim drveni štapić ali ne za zanoktice, već za guranje i uklanjanje kožice oko nokta.

    I da, nokti su ti stvarno divni a ovaj mliječni lak je savršen. Možeš li napisati koji je u pitanju?

    • admin
      September 19, 2013

      Na taj drveni, ja ga krstim kako se meni svidja, a na njega sam mislila.

      U pitanju je p2 lak u cetvrtastoj bocici, ali imas jako puno takvih recimo, Miss Sporty, ili neka firma koja nije puno poznata. 🙂 Klasican mlecni lak, mada pise da je i za negu, ako je tako, sjajno :D.

  • Anonymous
    September 19, 2013

    Vec sam komentarisala da imas jako lepe i negovane nokte.Očigledno je da umeš da probereš prave stvari za negu.Ne znam dali si koristila Rimelov kalcijum za učvršćivanje i oporavak noktiju(providno roze boje)a ako nisi preporučila bi ti ga jer sam ja sa njim preporodila moje nokte i svi koji su me poslušali i počeli da ga koriste vrlo brzo su imali rezultate.Sada,pošto su mi nokti dovoljno čvršti i kvalitetni,i dalje se ne odričem stare navike i bar jednom nedeljno ga namažem jer može da posluži i kao podloga za lak.
    Ja sam prosto luda za lepim noktima,manikirom i lakovima i uvek se oduševim kad negde pročitam nešto što ima veze sa tim.Negde u nekom prethodnom postu si napisala da su lepi nokti negovani nokti i potpuno se slažem sa tobom jer sam lično ja to osetila na svojima.Imala sam uzasno loš kvalitet noktiju ali uz malo truda i preparata sada su mi dovoljno dobri.
    Nadam se da ćeš nastaviti sa pisanjem o noktima i idejama za manikir jer ja lično uživam u tome i svaki put se oduševim kad vidim neku sliku ili tekst o tome.Stvarno si mi ulepšala dan sa ovim tekstom.*

    • admin
      September 19, 2013

      Stvarno puno komplimetana na racun noktiju i svaki, apsolutno mi svaki znaci zato sto ocigledno nisam dovoljno primecivala i cenila to sto imam. Svakako da ulazem, ali to podrrazumevam da bi svaka žena kojoj je stalo do urednosti i negde trebala.
      Ovaj komentar me je raznezio do kraja, ali zaista. Trudim se jako puno, a ako je jos i ovo bilo korisno, onda je misija uspela. Puno ti hvala , puno <3!

  • Anibani
    September 19, 2013

    odlican post! p2 proizvode bih jako volela da probam, pogotovo ovu kremicu za zanoktice. loccitane kremice su nesto najbolje na svetu! vec dugo se kanim da nabavim onu klasicnu veliku za koju sam cula samo pohvale
    zainteresovala si me ovom essie bazom, svakako cu je imati na umu a ja ti za brzo susenje preporucujem essie good to go koji je meni otkrovenje od kada ga imam! bolji mi je i od seche-a i od essence gel top coat-a. retko kad mi lak prezivi pranje kose ali evo sa good to go prezivljava vec 4 dana i jedno pranje kose 😀 nabavila sam eveline bazu za brzi rast noktiju i cini mi se da stvarno za nijansu brze rastu ali i da ona doprinosi postojanosti laka.

    nokti su ti super, jos jednom svaka cast na duzini i nezi 🙂

    • admin
      September 19, 2013

      Nazalost, p2 je trenutno moguce nabaviti samo na teritoriji Austrije i Nemacke, tako da se nadam da ce neko skoro tamo ici. Zapravo, otisla je upravo moja drugarica, ali sam ja rotirala datume i cao, ne dadoh joj ni novac ni spisak….

      Hvala ti za ovu preporuku, iskreno, ranije sam mislila da je Essie iskljucivo izvikan brend, iskreno. Medjutim, izgleda da su njihovi tretmani dosta kvalitetni, dok recimo kod boja imam podeljeno misljenje.

      Makar malo da potrosim nesto od ovoga i sasvim sigurno nabavljam <3, hvala ti.

    • admin
      September 19, 2013

      ps. Ignorisi moje greske i ponavljanje reci, nisam odmah videla :D.

    • Anibani
      September 20, 2013

      za p2 znam da ima samo u te dve zemlje pa i ja ako budem cula da neko ide svakako mu uvaljujem spisak 😀
      ja isto ranije nisam znala sta da mislim o essie tretmanima i nikad nisam obracala paznju dok ovaj good to go nisam dobila i stvarno sam prezadovoljna 🙂 nadam se da ce i tebi odgovarati ako se odlucis da ga probas nakon sto sve potrosis 🙂
      e da za bazu mi je takodje bio odlican china glaze strong adhesion base coat mada ga dugo nisam vidjala kod nas u aleksandru i ultra sunu u beogradu, on je bio oko 600 din i ja sam ga uzimala na sajmu jer tad aleksandar iz ns-a dovuce sve ovde pa ga bude 🙂
      evo ja se raspisala kao luda, necu vise obecavam 😀

    • admin
      September 20, 2013

      Takodje, ako neko moj bude isao, ne sekiraj se, bices obavestena :D.
      Da, ocigledno smo u istom fazonu sto se tice essie-ja.
      Svakako da hocu, prvenstveno sto me ovaj nije razocarao, druga stvar kupila sam par proizvoda po tvojjo preporuci i takodje su mi bli dobri :).

      Jao, sajam :D.

    • Anibani
      September 23, 2013

      e mnogo mi je drago da cujem da si kupila neke stvarcice po mojoj preporuci 🙂
      sajam, moja vecita dilema-bankrotirati ili uzivati u grizi savesti sto nisi otisla i propustila sve lepo 😀

    • admin
      September 23, 2013

      Kako ne, dosta stvari sam kupila po tvojoj preporuci, a neke zelim u buducnosti (nema u Srbiji).
      AH, misliću o tome kada dođe vreme 😀

  • Jelena
    September 19, 2013

    Odlican post 🙂 Nije ni malo dugacak, niti je bilo naporno citati, naprotiv. Solidni preparati, ali najbitnije da su ucinkoviti. Duzina noktiju malo duza za moj ukus, ali to vec znas 😉 Uprkos tome, i dalje su divni. Samo im fali da malo izadju iz te nude faze 😀
    P2 kremica za zanoktice me je odusevila, sad mi je odlicna jer su mi ruke malo suvlje.

    • admin
      September 19, 2013

      Sto se tice preparata da, slazem se, nista revolucionarno. Takodje, za noktice, pa da, upravo je stvar ukusa. Moram polako da izadjem odatle, svi me kritikuju :D, a i red je.

      E to sve zaboravljam da pitam, drago mi je da cujem :).

  • cateyemakeup
    September 19, 2013

    Pročitala sam sve, a ja rijetko kad čitam SVE! 🙂 Mislim da ti je onda jasno koliko mi je ovaj post bio potreban, a i koristan! 🙂 Od danas ''uzgajam'' svoje noktiće i NE GRIZEM zanoktice! (bljak!!!)

    • admin
      September 19, 2013

      Hvala na tom komplimentu!
      Nadam se da ces zaista prestati sa tom navikom, a ako na tom putu izgubis motivaciju, javi se, da podrzavamo medjusobno! 🙂

  • Malo Prase
    September 21, 2013

    Nokti su ti jako lepi i zaista negovani. Tvoj ritual i kremice mi se dopadaju i moram da pronadjem nacin da se dokopam tih p2 divota 🙂

    • admin
      September 21, 2013

      Hvlaa prase <3. Ako neko bude isao preko, javicu ti normalno.
      Stvarno su jeftini, a super 🙂

  • Sara Nyx
    September 21, 2013

    Hvala ti na ovome postu! Nije ni čudo što imaš tako predivne nokte!
    Sljedeći zadatak za mene: naći nadlak i podlak za moje noktiće 😀
    Predobar post!!

    • admin
      September 21, 2013

      Nema na cemu, tvoji su jako lepi i konacno nam ih pokazujes.
      E, ispuni taj zadatak :)!

  • Natasa
    January 8, 2014

    Ovaj blog je pravo otkrice za mene 🙂 zaista mi je drago da ga pises i posebno me je obradovao ovaj post. Ja sam takodje jedna od onih devojaka koja najvise racuna vodi o nezi ruku i noktiju i smatram da bi svaka devojka MORALA da ima uredne nokte. E sad, imam pitanje u vezi sa kremama za nokte (Dikla, Aura…). Licno obozavam Diklu i za mene je bila pravi spas nakon veoma dugog perioda u kom nokti jednostavno nisu mogli da mi izrastu vise od 2 mm, jer su se uzasno listali i pucali. Nakon sto sam pocela da koristim Diklu imala sam nokte kao sto su tvoji u ovom postu i takvi su bili godinu dana, medjutim onda opet naidje period kada moram da ih skratim skroz jer se jedan sa strane "zacepi" ako mogu tako da kazem (verujem da znas na sta mislim 🙂 ) i posle toga i uprkos koriscenju Dikle jedan po jedan dozivi istu sudbinu kao i onaj prvi :/. Zato bih zelela da te pitam da li si koristila neki preparat koji sprecava listanje i pucanje, ili jednostavno i nokti imaju "one dane"? 😀

    Pozdrav od Natase iz Novog Sada.

    • admin
      January 8, 2014

      Draga Natašta, dobrodošla na blog i hvala ti na komentaru, zaista mi znači :). Odgovoriću ti malo opširnije.
      Prvo, apsolutno mi je jasno na koji problem misliš, tako da smo se razumele. Kada govorim o svom iskustvu, mogu ti reći da moji nokti nemaju „one dane“, oni imaju „one periode, mesece“ (dakle do 6 meseci je bilo u dva navrata), što nekada zna da deprimira. Dikla je jdan od boljih preparata i susretala sam se u par navrata. Postoji više opcija. Moguće je da si se možda malo zasitila pomenutog proizvoda i da su potrebe sada malo drugačije – veće, zahtevnije. Nažalost, ako je još i zimski period, koži, noktima (svemu) treba „titrati“ 3x više i što ja kažem „moliti se svim silama da sve ostane kao što je bilo“.
      Ovako, što se tiče jeftinijih tretmana, koristila sam Miss Sporty lakove. Rotirala sam par komada, zavisi šta piše na njima, da li za jače nokte, za rast, ili protiv pucanja. Mislim da su za cenu od oko 200 dinara, čak i manje, zaista jako dobri i da dužim korišćenjem možeš dobiti odične rezultate. Ja sam njihov verni korisnik već 6,7 godina, ako ne i više, ne brojim. Dalje, postoji opcija Eveline, koju sam iskreno neredovno koristila (a i davno), pa i nisam mogla da očekujem rezultate, ali je moja drugarica bila baš odgovorna i videla je napredak na duže staze.

      Ono što nisam korisitila u te svrhe, ali sam čula dosta pohvala jesu Essie tretmani. U ovom postu govorila sam o ovom help me grow i to je jedini koji sam probala i kojim sam izuzetno zadovoljna. Iako nisam testirala, ali planiram da kupim, polažem nade i velika očekivanja u njihove proizvode (ovde isključivo mislim na tretmane). Ima par varijanti, ne znam precizno nazive, pa možeš pogledati. Originalna cena je skoro 1000 dinara, ali veoma često imaš na akciji i možeš ih nabaviti za oko 750 što je odlično. Ja ovaj help me grow još nisam potrošila, a evo skoro pola godine ga imam.

      Nadam se da sam makar malo pomogla. Ukoliko imaš bilo kakva pitanja, slobodno mi se obrati, možeš putem komentara, možeš i na mail, blagovremeno ću ti odgovoriti :).

      Puno te pozdravljam.

  • Tijana B.
    January 19, 2014

    sviđa mi se 🙂

  • admin
    January 19, 2014

    😉

  • Natasa
    January 22, 2014

    Blog ti je fantastican, svakodnevno uzivam u citanju tvojih postova i neki su mi zaista pomogli kada je u pitanju nega mojih noktiju. Veliku paznju posvecujem njihovoj nezi i ovde sam nasla nekoliko neprocenjivih saveta kako da ih jos bolje negujem 🙂 Vidim da si imala iskustva sa raznim inostranim proizvodjacima, i zato sam htela da te pitam da li mozda znas da li ima u Srbiji da se kupe lakovi za nokte koji imaju efekat ogledala ?

    https://www.google.com/search?q=mirror+nails&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=be7fUrP7I8eAtAaul4CoCQ&ved=0CCcQsAQ&biw=1360&bih=617#facrc=_&imgdii=_&imgrc=MX3547LCd2MMPM%253A%3BGmRDJHxDu42fjM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.aveyou.com%252Fproductimages%252Flaylanails%252Fmirroreffectl.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.aveyou.com%252Flaylamirroreffectnailpolish.aspx%3B682%3B612

    http://weheartit.com/entry/96745864/gallery-ios

    Na nekim forumima sam, jos davno, procitala da su dostupni samo u Italiji, i da kod nas jos nisu stigli. Nisam nigde naisla na njih, ali mozda je tebi poznato da li ih ima u Srbiji.

    Unapred hvala i jos jednom sve pohvale za blog,

    Natasa iz Novog Sada.

  • admin
    January 22, 2014

    Draga Nataša, puno ti hvala još jednom, srce mi je puno.
    Nažalost, ovi lakovi nisu dostupni u Srbiji, ali do sutra ću ti saznati informaciju da li postoji neki drugi brend – nama dostupan, koji pravi takav efekat. Imam nekoliko osoba kod kojih se mogu raspitati, pa ću ti ispod ovog, ostaviti komentar, čim saznam bilo kakvu informaciju, i da ima i da nema. Puno te pozdravljam.

  • Natasa
    January 22, 2014

    Hvala ti mnogo. Tek sada vidim da sam uspela da postavim i komentar od 8. januara 😀 nisam bila ulogovana i kada sam htela da ga postavim sve mi se obrisalo nakon logovanja (ili sam ja bar tako mislila 😀 ). Puno pozdrava i za tebe.

  • admin
    January 23, 2014

    Draga Nataša, nažalost, baš ovakav tip laka drugarice su mi rekle da nisu viđale. Postoji slična opcija sa folijom ili lakovima koji daju takav efekat, ali baš efekat ogledala, nažalost ne. Ostavi mi svoju mail adresu ili se javi bilo kojom porukom na moj mail, ako slučajno saznam da imam gde da ti javim :))

  • muhelm
    September 12, 2018

    5) Onda mi je namazala na nokte nesto sto se zove prajmer i to sluzi za odmascivanje nokatne ploce da bi gel bolje prionuo uz nokat. Uzasno smrdi taj prajmer, ali sta da se radi, sve za lepotu.

    • digolubović
      September 12, 2018

      Nažalost nemam izgleda prvi komentar pošto pretpostavljam da je nekako u stavkama išao jer vidim da je ovde broj 5. Da li bi mogla da napišeš ponovo o čemu se radi, interesuje me baš.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *